Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Ook Nederlandse acteurs in A Letter To The King

Ook Nederlandse acteurs in A Letter To The King

De cast van A Letter To The King, de Netflix-adaptatie van Brief voor de koning, is bekend. Naast Britse acteurs spelen ook de Nederlandse acteurs Yorick van Wageningen en Gijs Blom rollen in de verfilming van het boek van Tonke Dragt.
Van Wageningen neemt de rol van de koning op zich. Gijs Blom speelt Prins Viridian. De Britse Amir Wilson speelt de rol van schildknaap Tiuri. Nathanael Saleh en Rudy Serkis nemen respectievelijk de rollen van Piak en Lavinia op zich.


Yorick van Wageningen

Brief voor de Koning gaat over schildknaap Tiuri, die een brief aan de koning in zijn buurland moet brengen. Onderweg maakt hij verschillende avonturen mee. Het boek uit 1962 werd in vijfentwintig verschillende talen uitgebracht en won de Griffel der Griffels voor het beste kinderboek ooit. In 2008 werd het verfilmd door regisseur Pieter Verhoeff. Het is de eerste keer dat Netflix een Nederlands boek laat verfilmen. Intussen zijn de opnamen in Nieuw-Zeeland afgerond. Begin volgend jaar staan opnamen in Praag op het programma.
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Log in om een reactie achter te laten