Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Yahya Abdul-Mateen ll speelt de hoofdrol in serieverfilming van Man On Fire voor Netflix

Yahya Abdul-Mateen ll speelt de hoofdrol in serieverfilming van Man On Fire voor Netflix

Emmy-winnend acteur Yahya Abdul-Mateen ll zal de hoofdrol spelen in en uitvoerend producent zijn van Netflix-serie Man on Fire.
De acht afleveringen tellende dramaserie is een bewerking gebaseerd op Man on Fire en The Perfect Kill van A.J. Quinnell, de eerste twee boeken uit Quinnells vijf boeken tellende serie die eerder werden verfilmd in 2004 met Denzel Washington in de hoofdrol en in 1987 in een Italiaanse film met dezelfde naam.

Regisseur Steven Caple Jr. regisseert aflevering 1 en 2 van de nieuwste incarnatie en is ook uitvoerend producent.In de nieuwe serie speelt Abdul-Mateen II (foto) de hoofdrol als John Creasy, een ooit goed functionerende en vaardige huurling van de Special Forces die bekend staat om het overleven van zelfs de meest desolate situaties. Creasy wordt nu geplaagd door intense PTSS. Hij is vastbesloten om zijn persoonlijke demonen te overwinnen en gaat op weg naar verlossing. Maar voordat hij aan zijn nieuwe leven kan wennen, staat hij weer in vuur en vlam en vecht hij harder dan ooit.

Kyle Killen is de schrijver, uitvoerend producent en showrunner. Uitvoerende producenten zijn Arnon Milchan, Yariv Milchan en Natalie Lehmann voor New Regency Productions, die de rechten op het IP beheert en de film uit 2004 financierde; Peter Chernin, Jenno Topping en Tracey Cook voor Chernin Entertainment; en Killen en Scott Pennington voor Chapter Eleven.

Caple, Ed McDonnell, Michael Polaire en Abdul-Mateen II zullen ook uitvoerend produceren naast Stacy Perskie die uitvoerend zal produceren voor RedRum.

Abdul-Mateen II speelde onlangs de rol van Black Manta in de DC-film Aquaman and the Lost Kingdom naast Jason Momoa. Andere opvallende credits zijn Ambulance (2022), The Matrix Resurrections (2021), Candyman (2021) en Aquaman (2018).

Op televisie speelde Abdul-Mateen II Cal Abar/Dr. Manhattan in Damon Lindelofs HBO's gelimiteerde serie Watchmen (2019), een rol die de acteur zijn eerste Emmy-nominatie en eerste overwinning opleverde. Hij had ook een vaste rol in The Get Down op Netflix, gemaakt door Baz Luhrmann en Stephen Adly Guirgis. Binnenkort is hij te zien als de titulaire superheld in Marvel's Wonder Man, een serie van tien afleveringen voor Disney+.
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Log in om een reactie achter te laten