Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Toby Jones gecast in ITV-serie Ruth over de laatste vrouw die werd opgehangen in Groot-Brittannië

Toby Jones gecast in ITV-serie Ruth over de laatste vrouw die werd opgehangen in Groot-Brittannië

Toby Jones gaat de advocaat spelen die Ruth Ellis probeerde te redden in ITV's aankomende drama over de laatste vrouw die in Groot-Brittannië is opgehangen.
Vera-producent Silverprint Pictures heeft de cast rond van Ruth, met Laurie Davidson (Mary & George), Mark Stanley (Happy Valley), Joe Armstrong (Happy Valley), Arthur Darvill (Broadchurch), Juliet Stevenson (Wolf) en Toby Stephens (Detectorists) ook aan boord.

De aankomende serie is gebaseerd op Carol Ann Lee's biografie A Fine Day For Hanging: The Real Ruth Ellis Story. In de serie speelt Lucy Boynton de rol van Ellis, een nachtclubhostess die op 28-jarige leeftijd werd opgehangen nadat ze haar minnaar, David Blakely, had doodgeschoten. De beroemde beul Albert Pierrepoint voltrok het doodvonnis in Holloway Prison in 1955. Het project werd onthuld in juni.

Boynton was onlangs te zien in ITV's driedelige adaptatie van Agatha Christie's Why Didn't They Ask Evans?. Haar andere credits zijn onder andere The Ipcress File en The Politician (2019).BAFTA-winnaar Jones (foto), die ook te zien is als detective in ITV's door George Kay geschreven drama over de Yorkshire Ripper, zal Ellis' advocaat John Bickford spelen, die zich geleidelijk de omvang van Ruth's misbruik door Blakely realiseert - en die de strijd aangaat om de zaak van de provocatie te bepleiten.

De serie wordt verteld over parallelle tijdlijnen, waarbij de ene helft van het verhaal Ellis' intrede in een duizelingwekkend upper-class Londen en haar uiteindelijke ondergang volgt, terwijl de andere helft Bickford volgt terwijl hij de waarheid ontrafelt.

"We hadden ons geen betere cast kunnen wensen om het meeslepende en complexe verhaal van Ruth Ellis te vertellen", zegt creatief directeur Kate Bartlett van Silverprint, die samen met Antonia Gordon de productie op zich neemt.

Ruth is gemaakt in opdracht van ITV's Head of Drama Polly Hill en Drama Commissioner, Huw Kennair Jones. Kelly Jones heeft alle vier de scripts geschreven en Angie Daniell (World on Fire, Vigil, The Long Call) produceert de serie. Lee Haven Jones (Wolf, The Long Call, Doctor Who) regisseert alle vier de afleveringen. ITV Studios verzorgt de distributie.

Het nieuws komt op het moment dat ITV een andere thriller heeft aangekondigd, Protection, met in de hoofdrol Happy Valley's Siobhan Finneran en geproduceerd door Des-maker New Pictures. Protection is gebaseerd op de ervaringen uit eerste hand van een getuige beschermingsofficier en gaat over wat er gebeurt als het systeem in elkaar stort.
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Log in om een reactie achter te laten