Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
David Tennant gecast in Rivals van Disney+

David Tennant gecast in Rivals van Disney+

Doctor Who-acteur David Tennant maakt samen met Danny Dyer en Aidan Turner deel uit van een ensemblecast voor Disney+'s bewerking van Jilly Cooper's Rivals.
Rivals, dat vorig jaar op het Edinburgh TV Festival werd onthuld, maakt deel uit van de bestseller Rutshire Chronicles van de iconische Britse auteur Cooper en speelt zich af tegen de achtergrond van het drama, de overdaad en de schokkende capriolen van de machtsbeluste sociale elite van het Engeland van de jaren tachtig.

Zich afspelend in het fictieve graafschap Rutshire, duikt Rivals halsoverkop in de moordende wereld van de onafhankelijke televisie in 1986, wanneer een langdurige rivaliteit tussen twee machtige mannen op het punt staat over te koken: ex-Olympiër, parlementslid en beruchte vrouwenversierder Rupert Campbell-Black (Alex Hassell) en zijn buurman Tony Baddingham (Tennant), controleur van de onafhankelijke televisiefranchise Corinium Television.



Tennant (foto) is behalve van Doctor Who ook bekend uit vele andere series. Hij speelde DI Alec Hardy in Broadchurch tegenover Olivia Colman en vertolkte dezelfde rol, maar nu genaamd Emmett Carver, in de Amerikaanse remake en tegenover Anna Gunn. Tennant speelde ook slechterik Kilgrave in de Marvel-serie Jessica Jones, Crowley in BBC/Prime Video's Good Omens en Alexander Litvinenko in de miniserie Litvinenko.

Turner speelt televisiepresentator Declan O'Hara, een felle intellectueel met een nog feller temperament die door de BBC naar Corinium wordt gelokt.



Turner (foto) speelde de hoofdrol in Poldark, gebaseerd op The Poldark Novels van Winston Graham en vorig jaar was hij te zien als Leonardo da Vinci in Leonardo, waarvan een tweede seizoen is besteld. Ook speelde hij in de vijf afleveringen tellende Britse misdaadserie The Suspect. Binnenkort is Turner te zien in Prime Video's Fifteen-Love.

EastEnders-acteur Dyer gaat een selfmade elektromiljonair spelen in de serie, genaamd Freddie Jones. Binnenkort is hij te zien in de actie-thrillerserie Heat voor Channel 5.

Het trio speelt in een ensemblecast die ook bestaat uit Luke Pasqualino (Shantaram), Katherine Parkinson (Humans), Victoria Smurfit (Once Upon a Time), Rufus Jones (Dodger), Alex Hassell (The Boys), Lisa McGrillis (Maternal), Oliver Chris (Trying), Emily Atack (The Emily Atack Show), Nafessa Williams (Black Lightning), Claire Rushbrook (Sherwood (2022)), Catriona Chandler (Pistol) en Bella Maclean (Silent Witness).

Cooper zei dat de cast "bestaat uit het beste acteertalent dat de Britse eilanden te bieden hebben," en voegde eraan toe: "Ik kan niet wachten om op de set te zijn en ze de personages waar ik zo van hou tot leven te zien brengen."

De serie wordt geproduceerd door Dominic Treadwell-Collins' (A Very English Scandal) Happy Prince, en Treadwell-Collins is ook uitvoerend producent en schrijft samen met Laura Wade. Alexander Lamb is ook uitvoerend producent. Hoofdregisseur is Elliot Hegarty (Ted Lasso), die ook optreedt als uitvoerend producent voor de eerste tot de derde aflevering. Eliza Mellor (Poldark) fungeert als serieproducent.

Naast Treadwell-Collins en Wade bestaat de schrijversgroep uit Sophie Goodhart (Sex Education), Dare Aiyegbayo (EastEnders), Kefi Chadwick (Maxxx), Marek Horn, Mimi Hare, Clare Naylor, Tray Agyeman en Sorcha Kurien Walsh.
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Log in om een reactie achter te laten