Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Eddie Redmayne gecast in The Day of the Jackal voor Peacock

Eddie Redmayne gecast in The Day of the Jackal voor Peacock

Acteur Eddie Redmayne gaat na zijn laatste film The Good Nurse opnieuw een moordenaar spelen.
De Oscarwinnende acteur (voor zijn rol als Stephen Hawking in The Theory of Eveything uit 2014) zal de hoofdrol spelen in de serie The Day of the Jackal voor Peacock en Sky. Hij zal The Jackal spelen, een professionele huurmoordenaar die door een Franse paramilitaire dissident wordt ingehuurd om de Franse president Charles de Gaulle in 1962 te vermoorden.

De serie is gebaseerd op de roman van Frederick Forsyth en de verfilming ervan door Universal Pictures in 1973. De serie is echter geherinterpreteerd als een hedendaags verhaal in het huidige turbulente geopolitieke landschap en gaat dieper in op de kameleonachtige 'antiheld'.Het is de eerste televisieserie in dertien jaar voor Redmayne (foto), toen hij de hoofdrol speelde in The Pillars of the Earth. Redmayne zal ook de productie verzorgen samen met Carnival Films' Gareth Neame en Nigel Marchant, Sky Studios' Sam Hoyle. Christopher Hall is producent, Marianne Buckland is mede-uitvoerend producent en Frederick Forsyth is adviserend producent.

Top Boy-bedenker en schrijver Ronan Bennett schrijft de serie en dient als showrunner. Brian Kirk, die afleveringen regisseerde van Game of Thrones en Luther, zal regisseren. Het wordt geproduceerd door Universal International Studios' Carnival Films, die vooral bekend is voor de productie van Downton Abbey.

"We zijn enthousiast om Ronan Bennett's heruitvoering van Forsyth's vereerde thriller tot leven te brengen in de complexe wereld waarin we vandaag de dag leven", aldus Gareth Neame. "En we hebben ongelooflijk veel geluk met een acteur van Eddie's kaliber als onze Jakhals. In combinatie met Ronan's scenario en Brian Kirk's regie is dit een eersteklas creatief team."

De serie zal worden uitgezonden door Peacock in de VS en Sky in het Verenigd Koninkrijk, Ierland, Italië, Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk. NBCUniversal Global Distribution zorgt voor de internationale verkoop van de serie.

Peacock is in Nederland onderdeel van SkyShowtime. Of en wanneer de serie bij ons te streamen is, is op dit moment niet bekend.
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Log in om een reactie achter te laten