Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
Leuk?
3
0
Bekijk stemmen

Ben Stiller speelt hoofdrol in gelimiteerde serie Three Identical Strangers

Ben Stiller maakt een terugkeer als acteur met Three Identical Strangers, een high-profile gelimiteerde serie dat net op de premium/streaming markt is verschenen.

Stiller is in laatste onderhandelingen om de serie te regisseren en uitvoerend te produceren. Three Identical Strangers is een familiedrama over meerdere decennia, geïnspireerd door het ongelooflijke waargebeurde verhaal van identieke drielingbroers die bij de geboorte werden gescheiden.

Het project is afkomstig van Party of Five mede-bedenker Amy Lippman, Sony Pictures Television en haar TriStar Television divisie en SK Global Entertainment.

Three Identical Strangers speelt zich af in New York en vertelt het verhaal van Bobby Shafran, David Kellman en Eddy Galland, drie volslagen vreemden die per ongeluk ontdekken dat ze een identieke drieling zijn die bij de geboorte is gescheiden. Wanneer de vreugdevolle reünie van de negentienjarigen hen naar internationale bekendheid katapulteert, zet het ook een keten van buitengewone en verontrustende gebeurtenissen in gang.Stiller (foto) speelt alle drie de broers als volwassenen. Hij produceert via zijn Red Hour Films samen met schrijver-showrunner Lippman en Sidney Kimmel, John Penotti, Charlie Corwin en Marcy Ross van SK Global, Piers Vellacott, Dimitri Doganis en Tim Wardle van RAW en Emmeline Yang Hankins.

Mede-uitvoerend producenten zijn Mark O'Connor van SK Global, Dan Braun en Josh Braun van Submarine.

Tientallen jaren voordat genealogische websites mensen die geadopteerd zijn in staat stelden biologische verwanten te vinden, ontdekte Shafran dat hij een tweelingbroer had, Galland, toen hij hem tegenkwam op een middelbare school in New York. De publiciteit rond de zaak bracht hen in verband met Kellman en onthulde dat zij een identieke drieling waren die als baby was geadopteerd door gezinnen met een verschillende sociaal-economische achtergrond als onderdeel van een onderzoek door psychiaters van de Joodse Raad van Bewakers.

Na een golf van mediaoptredens gingen de broers samenwonen en openden ze een restaurant, maar hun relatie verslechterde omdat alle drie worstelden met psychische problemen, en Galland pleegde zelfmoord in 1995.

De drieling was het onderwerp van een documentaire, Three Identical Strangers, die in première ging op het Sundance Film Festival 2018, waar het werd bekroond met de Special Jury Prize for Documentary Storytelling. Geproduceerd door RAW, geregisseerd door Tim Wardle en geproduceerd door CNN Films en het Britse Channel 4, bracht de film wereldwijd 13,5 miljoen dollar op.

SK Global Entertainment werkte aanvankelijk samen met RAW om van het waargebeurde verhaal een speelfilm te maken met Anthony McCarten als schrijver. Het project veranderde uiteindelijk in een serie en werd opgezet bij Sony TV, waar Lippman (foto onder) een lange geschiedenis heeft, waaronder het co-creëren en produceren van de originele Party of Five-serie en de recente reboot daarvan, evenals het produceren van Masters of Sex.Dit betekent een terugkeer naar het acteren voor Stiller, die zich de afgelopen jaren voornamelijk heeft gericht op regisseren en produceren. Dat omvat de veelgeprezen werkplek-thrillerserie Severance van Apple TV+ en de Emmy-genomineerde serie Escape at Dannemora van Showtime, waarvoor hij de DGA Award won. Three Identical Strangers zou ook een zeldzame hoofdrol in series betekenen voor Stiller, wiens acteerwerk na The Ben Stiller Show begin jaren negentig vooral gericht was op speelfilms.

Het spelen van tweelingen is een traditioneel moeilijke acteeruitdaging die in een groot aantal films en series is aangepakt, recentelijk nog door Mark Ruffalo in de gelimiteerde HBO-serie I Know This Much Is True, waarvoor de acteur een Emmy Award ontving. Stiller brengt die uitdaging naar een nieuw niveau met drie broers in Three Identical Strangers.
Leuk?
3
0
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst