Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
Leuk?
3
0
Bekijk stemmen

Nicole Kidman gecast in HBO-serie The Perfect Nanny

Nicole Kidman is terug bij HBO met een andere spraakmakende serie gebaseerd op een roman, The Perfect Nanny.

Kidman en PEN15 mede-bedenker Maya Erskine spelen de hoofdrollen in het project, dat HBO in een zeer concurrerende situatie heeft binnengehaald. Erskine is de bedenker en schrijver van de gelimiteerde serie, gebaseerd op het gelijknamige boek van Leïla Slimani. Legendary Entertainment is de co-studio met HBO.

In The Perfect Nanny gaat een schijnbaar perfect kindermeisje werken voor een echtpaar met twee jonge kinderen, maar haar behulpzame persoonlijkheid ontaardt uiteindelijk in iets sinisters.

Kidman en Per Saari produceren voor Kidmans Blossom Films; Erskine produceert ook samen met Pascal Caucheteux voor Why Not Productions en Philippe Godeau voor Pan-Européenne.Kidman (foto) speelde eerder de hoofdrol en produceerde Big Little Lies van HBO, dat als gelimiteerde serie werd uitgebracht en haar een Emmy voor acteren en produceren opleverde, en The Undoing.

De actrice, die ook een Oscar, Golden Globe en SAG Award-winnaar is, zal de volgende keer te zien zijn in Lulu Wang's dramaserie Expats voor Prime Video, waarvoor Kidman ook uitvoerend producent is. Ze is momenteel in productie voor Lioness, een originele serie van Paramount+ die ze produceert en waarin ze speelt tegenover Zoe Saldana.

Erskine is mede-bedenker, mede-hoofdrolspeelster en uitvoerend producent van Hulu's Emmy-genomineerde comedyserie PEN15, die twee seizoenen liep. Momenteel is ze bezig met het filmen van de Prime Video's high-profile Mr. & Mrs. Smith serie-reboot, waarbij ze de hoofdrol speelt tegenover Donald Glover.

The Perfect Nanny, geïnspireerd op de gruwelijke moord op de Krim-kinderen in 2012, werd in 2016 oorspronkelijk gepubliceerd door Gallimard in Frankrijk. De vertaalrechten werden in een biedingsstrijd in veertig landen verkocht, waardoor het een internationale bestseller werd.

De roman, die is geprezen om zijn verkenning van ras en klasse tegen de achtergrond van de ergste angst van elke ouder, de dood van hun kinderen, werd bekroond met de hoogste literaire prijs van Frankrijk, de Prix Goncourt. De Amerikaanse uitgave van 2018 stond op de lijst van tien beste boeken van het jaar van The New York Times Book Review. In het Verenigd Koninkrijk won The Perfect Nanny, getiteld Lullaby, Debuut van het Jaar bij de British Book Awards 2019.
Leuk?
3
0
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Laatste nieuws