Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Elizabeth Marvel en Bill Camp toegevoegd aan Apple TV+ serie Presumed Innocent

Elizabeth Marvel en Bill Camp toegevoegd aan Apple TV+ serie Presumed Innocent

Bill Camp (The Queen's Gambit) en Elizabeth Marvel (The Dropout) zijn toegevoegd aan de cast van Presumed Innocent.
Beide acteurs zijn aangetrokken om tegenover Jake Gyllenhaal en Ruth Negga (Preacher) de hoofdrollen te spelen in Presumed Innocent, de aankomende gelimiteerde serie van Apple TV+ van David E. Kelley, J.J. Abrams' Bad Robot en Warner Bros. TV. Daarnaast is Greg Yaitanes (House of the Dragon) aan boord gekomen als regisseur van de serie, naast Anne Sewitsky (A Very British Scandal).

Presumed Innocent, geïnspireerd door Scott Turow's rechtbankthriller, is het verhaal van een gruwelijke moord die het kantoor van de officier van justitie in Chicago op zijn kop zet wanneer een van zijn eigen mensen van de misdaad wordt verdacht. Het boek werd gepubliceerd in 1987 en werd omgezet in een speelfilm uit 1990 met Harrison Ford in de rol die Gyllenhaal op zich neemt.



Camp en Marvel (beide op de foto), die in het echte leven getrouwd zijn, zullen in de serie man en vrouw Raymond Horgan en Lorraine Horgan spelen. Raymond Horgan werd in de film van 1990 vertolkt door wijlen Brian Dennehy.

Raymond is de baas van Rusty (Gyllenhaal), wiens eigen carrière ambities worden bedreigd wanneer Rusty de hoofdverdachte is in de moord op hun collega.

Marvel's Lorraine Horgan, Raymond's vrouw, trekt Rusty's schuld in twijfel. Ze wordt een klankbord voor Rusty's vrouw, Barbara (Negga), terwijl de twee families door een onzekere toekomst navigeren.

Presumed Innocent, in een nieuw jasje gestoken door Kelley, die advocaat van beroep is, verkent obsessie, seks, politiek en de macht en grenzen van de liefde, terwijl de verdachte vecht om zijn gezin en huwelijk bij elkaar te houden.



Kelley (foto) fungeert als schrijver, uitvoerend producent en showrunner van de serie, die afkomstig is van Bad Robot Productions en David E. Kelley Productions in samenwerking met Warner Bros. Television. Abrams en Rachel Rusch Rich produceren voor Bad Robot. Kelley produceert via David E. Kelley Productions samen met Matthew Tinker. Gyllenhaal, Dustin Thomason en Sharr White zijn ook uitvoerend producent. Turow en Miki Johnson zijn mede-uitvoerend producenten. Sewitsky regisseert en produceert de eerste twee afleveringen.

Camp, een Emmy-genomineerde voor The Night Of en een SAG Award genomineerde voor The Queen's Gambit, en Marvel spelen beiden in andere komende gelimiteerde series van Kelley. Camp speelt in Netflix-serie A Man in Full naast Jeff Daniels en Diane Lane en Marvel in HBO Max's Love and Death naast Elizabeth Olsen en in de Peacock dramaserie Mrs. Davis.

Emmy-winnende regisseur-producent Yaitanes is mede-uitvoerend producent van HBO's Game of Thrones prequel, House of the Dragon, en regisseerde drie afleveringen van het eerste seizoen, waaronder de finale. De serie won Best Drama Series bij de Golden Globes van 2023 en was genomineerd voor Best Drama Series bij de Critics Choice Awards van dit jaar. Yaitanes verdiende in 2008 een Emmy award voor Outstanding Directing for a Drama Series voor House M.D.
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Log in om een reactie achter te laten