Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Corona-crisis; welke series moet je gaan kijken? De top 5 beste historische series

Corona-crisis; welke series moet je gaan kijken? De top 5 beste historische series

Vele mooie, leuke en interessante top 5 lijsten zijn er voorbij gekomen om de tijd te vullen die we normaal zouden vullen met uitgaan en familiebezoek. Hieronder nog een mooie lijst van Ron Schoonwater
Eigenlijk hoort de titel te zijn, de andere top 5 beste historische series. Na de eerder verschenen mooie lijst van Karin Witowski mag ik er namelijk nog een paar niet te missen televisieseries noemen.

5. Mr Selfridge (2013 – 2016)


Heerlijk kostuumdrama waarin het ontstaan van het warenhuis Selfridges in Londen een romantische bewerking krijgt. Zoals het hoort wordt niet alleen het rijke gezin Selfridge zelf gevolgd, maar is er ook ruim de aandacht voor het personeel op de werkvloer. Vier seizoenen lang genieten. Een tip in dezelfde categorie is het lieve, nog romantischer zusje The Paradise (2012 – 2013). Mr Selfridge is nog te zien via Netflix. Voor The Paradise ben je inmiddels aangewezen op DVD.


4. La meglio gioventu (2003)


De Italianen kunnen meer dan goede maffiaseries leveren. Dit intieme familiedrama is ontroerend goed. Het volgt een familie vanaf de jaren zestig tot begin 2000. De belangrijkste gebeurtenissen in Italië spelen een rol. Een tijdsbeeld wordt fantastisch in beeld gebracht.

3. Deadwood (2004 – 2006 en film in 2019)


Een westernserie in het lijstje met beste historische series? Echt wel. Deadwood is een eigenzinnig drama waarin blijkt dat iedereen een goede en slechte kant heeft. De grootste crimineel heeft een groot hart. Als kijker kun je niet anders dan compassie voelen voor de beste man. Onder andere gebaseerd op historische personages geeft het een rauw inkijkje in de wereld van het Wilde Westen. Slechts drie seizoen, maar absoluut topdrama. De film die vorig jaar uitkwam leverde een passend einde op. Alleen de film is te zien op Ziggo Movies & Series. Het is echter aan te raden de drie seizoenen eerst te kijken.

2. Versailles (2015 – 2018)


Pracht en praal is waarschijnlijk nog nooit zo mooi in beeld gebracht. Wat een kleuren en wat een hoop mooie acteurs. Vooraf trok mij juist dat gegeven niet zo over de streep. Toen ik eenmaal de televisieserie een kans gaf was ik direct verslaafd. De verhaallijnen zijn namelijk dik in orde en de intriges leveren elk seizoen weer spanning en spektakel op. Dat de echte koning niet zo knap was, maar eerder wat gedrongen, mag de pret niet drukken.

1. Rome (2005 – 2007)


Deze HBO televisieserie is terecht nog steeds te zien op Ziggo Movies & Series. Het eerste seizoen gaat over de intriges bij de machtigste Romeinen ten tijde van Julius Caesar. Zijn opkomst en ondergang wordt ongekend vakkundig in beeld gebracht. Rome brengt dit verhaal niet alleen vanuit het perspectief van de adel, maar ook vanuit het perspectief van twee militairen die in het kielzog van Julius Caesar terugkeren naar Rome. Top entertainment van de bovenste plank. Het tweede seizoen gaat over de nasleep na de dood van Julius Caesar en is net zo goed. Het eerste seizoen kreeg niet voor niets een tien van onze recensent.

Verder zijn er nog meer geweldige televisieseries die net niet in het rijtje passen, maar die je als liefhebber van dit genre wel gezien moet hebben. Absolute aanrader is Taboo (2017) Dit is een serie van de makers van Peaky Blinders. De laatste versie van het bekende verhaal War and Peace (2016) is ook erg goed. Jonathan Strange & Mr Norrell (2015) is eigenzinnig historisch drama met magie. Geweldig in beeld gebracht en geacteerd. Door het ongebruikelijke, soms complexe verhaal een compleet ander beeld van een kostuumdrama.



Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (5)

tweemaalh
tweemaalh 15 mei 2020, 21:56
Fijn lijstje dit. Ik heb Mr. Selfridge en Jonathan Strange & Mr. Norrell een tijdje geleden gezien. Taboo moet ik nog steeds een keer zien
RonSchoonwater
RonSchoonwater 17 mei 2020, 12:40
Zeker doen. Taboo kijken :)
tweemaalh
tweemaalh 18 mei 2020, 19:00
Ik ben er door dit lijstje inmiddels aan begonnen, en de eerste drie afleveringen vallen me niet tegen.
BlackBiker
BlackBiker 16 mei 2020, 16:06
Deadwood en Rome heb ik van deze vijf gezien. Beiden zeer goed!
Spartacus past er misschien ook bij?
RonSchoonwater
RonSchoonwater 17 mei 2020, 12:41
Spartacus vond ik inderdaad een goede serie. Beter dan verwacht eigenlijk.
Log in om een reactie achter te laten