Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
Leuk?
3
0
Bekijk stemmen

Corona-crisis; welke series moet je gaan kijken? De beste series met dinosauriërs

Vele mooie, leuke en interessante top 5 lijsten zijn er voorbij gekomen om de tijd te vullen die we normaal zouden vullen met uitgaan en familiebezoek. Hieronder nog een mooie lijst over en met dinosauriërs. Veel kijkplezier.

Wie had er als kind niet een dinofase? Het idee dat er ooit enorme reptielen over onze aarde rondliepen was fascinerend om over te fantaseren. En ook als volwassene heeft die gedachte nog steeds aantrekkingskracht. Deze fantasie wordt verder gevoed met films als Jurassic Park. Nadat ik die film laatst opnieuw had gezien, kwam ik op het idee om een top vijf-lijstje met series over (of met) dinosauriërs te maken. Toch bleek het lijstje met series over dinosauriërs een stukje korter te zijn dan menig lijstje met films. Dat zal wel met budget te maken hebben. Maar na wat zoek- en graafwerk heb ik uiteindelijk deze vijf gevonden.

5. Prehistoric Park


In deze soort van documentaire speelt natuurpresentator Nigel Marven een fictieve versie van zichzelf terwijl hij via een tijdportaal naar het verleden reist. Hier ontmoet hij de verschillende soorten dinosauriërs en andere prehistorische dieren. Terwijl hij vertelt over hoe het leven er miljoenen jaren geleden uitzag, vangt hij de dieren voor zijn eigen dierentuin. Prehistoric Park heeft zowel de spanning van een avonturenserie als de educatieve kant van een documentaire.

4. The Flintstones


Wie is er niet groot geworden met Fred Flintstone en zijn vrienden? De tekenfilmserie uit de jaren zestig toonde een idyllische versie van de prehistorie, waar mensen en dinosauriërs samenleefden en iedereen een baan, een huishouden en hobby’s had. Eigenlijk is dit tijdperk niet zo verschillend van het onze. Het enige verschil is dat alles, van huizen tot auto’s tot papierwerk, van steen gemaakt is.

3. Terra Nova


In de toekomst is de aarde dusdanig vervuild geraakt dat het voor mensen onbewoonbaar is geworden. Gelukkig is er tijdreistechnologie ontwikkeld en de mensheid reist 85 miljoen jaar terug in de tijd. Tussen de dinosauriërs stichten ze een nieuwe kolonie, maar deze verhuizing blijkt nog niet alle problemen met de mensheid opgelost te hebben. Met Steven Spielberg als producent kon er weinig misgaan. Het enige wat misschien een beetje jammer is, is dat er slechts één seizoen is gemaakt.

2. Primeval


Wanneer er gaten in het tijd-ruimtecontinuüm ontstaan, reizen prehistorische beesten naar het heden om dood en verderf te zaaien. Aan paleontoloog Nick Cutter (Douglas Henshall) en zijn team om deze dieren te vangen en terug te brengen naar hun eigen tijdperk. Hoewel de dinosauriërs natuurlijk het hoogtepunt zijn, weten de makers met tijdreistechnologie nog een hoop andere leuke dingen te doen. Mocht je hier nou geen genoeg van kunnen krijgen? Dan kun je de Canadese spin off Primeval: New World proberen.

1. Walking with Dinosaurs


Het mag dan al meer dan twintig jaar oud zijn, maar de documentaireserie Walking with Dinosaurs ziet er nog steeds prachtig uit. Met animatronische poppen en computereffecten wordt het prehistorische leven op adembenemende wijze tot leven gewekt. Zes afleveringen lang neemt deze serie mee door het begin, hoogtepunt en einde van het dinosaurustijdperk. Van dezelfde makers zijn er ook diverse andere reeksen verschenen over andere diersoorten die voor, tijdens en na de dino’s leefden, zoals Walking with Beasts en Walking with Monsters.

Op televisie zie je dinosauriërs niet zo snel, behalve dan in documentaires, tekenfilms en kinderprogramma’s. Dinosaurs uit begin jaren negentig is één van de weinige voorbeelden van verdere live-actionseries waarin dinosauriërs een hoofdrol hadden. Toch zijn er genoeg tijdreisseries waarin de grote reptielen een rolletje spelen. In Doctor Who komen ze in elk geval voor in de afleveringen Invasion of the Dinosaurs, Deep Breath en Dinosaurs on a Spaceship. Hou je het liever bij diersoorten die nu nog leven? Geen paniek, want binnenkort verschijnen er meer top vijf lijstjes.


Leuk?
3
0
Bekijk stemmen

Reacties (3)

avatar_DAVE2804
03 mei 2020 16:16 -
Yabba-dabba-do!! The Flintstones was echt een leuke tekenfilmserie. Terra Nova ook gezien, maar die was niet zo goed, hoor. Terecht na 1 seizoen gecanceld.
Reageer
avatar_xlucasverbunt
03 mei 2020 17:30 -
Prehistoric Parc keek ik vroeger altijd! Zo grappig om terug te zien. Terra Nova vond ik ook heel tof.
Reageer
avatar_JanWillemK
03 mei 2020 17:39 - 03 mei 2020 17:39
Ik ben wel erg benieuwd naar Jurassic World: Camp Cretaceous!
Reageer

Laatste nieuws

Het derde seizoen van de romantische kostuumdramaserie Poldark zal vanaf begin december wekelijks te bekijken zijn bij NPO 2 en NPO Start.
Vandaag, 11:02
Videoland heeft de premièredatum van het derde seizoen van Meisje van plezier bekend gemaakt, daarnaast is er ook een trailer uitgebracht.
Vandaag, 09:00
MijnSerie heeft elk een jaar een Serie van het Jaar verkiezing. En ook voor dit jaar kunnen we weer gaan kiezen welke serie nu het beste was.
Gisteren, 15:05
1
In het vierde seizoen van Stranger Things zullen acht nieuwe castleden verschijnen, waaronder Robert Englund (Regular Show) en Eduardo Franco (American Vandal).
Gisteren, 13:00
Er zijn al heel wat bewerkingen gemaakt van de verhalen van Jane Austen, The CW gaat nu ook een poging wagen en steekt de verhalen in een hedendaags jasje.
Gisteren, 11:00
HBO heeft de vierdelige serie DMZ besteld. De serie is afkomstig van Ava DuVernay (Queen Sugar) en Roberto Patino (Westworld).
Gisteren, 10:00
2