Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
Leuk?
5
0
Bekijk stemmen

Corona-crisis; welke series moet je gaan kijken? Top 5 beste avonturenseries

Vele mooie, leuke en interessante top 5 lijsten zijn er voorbij gekomen om de tijd te vullen die we normaal zouden vullen met uitgaan en familiebezoek. Veel kijkplezier.

Heerlijke avonturen beleven op je veilige bank. Het kan natuurlijk al jaren. Er zijn verschillende genres dus de keuze is enorm. Om door de bomen het (avontuurlijke) bos nog enigszins te zien hier wat tips om deze dagen mee door te brengen.

5. Masada (1981)


Een echte klassieker die zich afspeelt in de Romeinse tijd. Een groep Zeloten, fanatieke fundamentalisten in Israël, verschansen zich in de bergvesting Masada. In 72 (of 73) zond Vespasianus het Tiende Legioen onder aanvoering van Flavius Silva (Peter O'Toole) naar Masada om het laatste Joodse verzet uit te schakelen. Zesduizend Romeinen tegen ongeveer duizend Zeloten in een bijna onneembare vesting. Gebaseerd op een waargebeurd verhaal. Voor die tijd een vooruitstrevende serie. Niet alleen gericht op het brute geweld, maar ook op de psychologische oorlogsvoering.

4. Into The West (2005)

Het wilde westen van de Verenigde Staten is natuurlijk een bron voor veel goede televisieseries. Into The West is een prima voorbeeld. In eigen land (de VS) zijn de makers bekritiseerd om een scène waarin native American uitgemoord worden. Vanuit Europees standpunt vond ik het wel meevallen. Into The West is een mooie serie om te volgen. In dezelfde lijn is het veel oudere en bravere Centennial (1978-1979) ook een mooi voorbeeld. Andere prima westernserie is de felle ruzie tussen Hatfields & McCoys (2012). Turn (2014-2017) is te zien als spannend jeugdboek. Best goed gedaan overigens.


3. Horatio Hornblower (1998-2003)


Historisch drama is de Britten wel toe te vertrouwen. Horatio Hornblower geeft een goed (romantisch) inzicht in de Engelse marine rond 1800. Voordeel is dat je altijd weet dat de held het overleeft. Hornblower is ook sterk door de onderlinge relaties en is door de romantische ontwikkelingen een prima serie voor man en vrouw. Sharpe (1993-1997 + 2006 en 2008) is de tegenhanger op land. Sharpe (Sean Bean) speelt ten tijde van Napoleontische oorlogen. Vooral in Portugal/ Spanje, maar eindigt bij Waterloo. Ook hier is het devies, de held overwint alles. In 2006 en 2008 krijgt de serie nog een vervolg in India.


2. Black Sails (2015 – 2017)


Piraten zijn al tijden hip. In het eerste seizoen van Black Sails zelfs iets te hip door het dragen van een zonnebril. De serie gebaseerd op bekende piraten en figuren uit Schateiland scoort echter op verschillende vlakken hoge ogen. Zeeslagen zoals ze nog nooit te zien waren (check alleen al de openingsscène van het eerste seizoen) en een goed verhaal. Opvallend dat andere piratenseries meestal niet boven de middelmaat uitkomen. Voorbeelden zijn Blackbeard (US) (2006) en Crossbones (2014).


1. Farscape (1999 – 2003 en 2005)


Goede sciencefiction is per definitie mooi om naar te kijken. Farscape is misschien wel de overtreffende trap. Al is het maar omdat er poppen gebruikt worden van de Jim Henson Company. Na vier seizoenen werd de serie plotseling gestopt. Onder druk van de vele fans werd er met Farscape: Peacekeeper Wars recht gedaan aan de serie om er toch een mooi einde aan te breien. In hetzelfde schuitje zat de western/ sciencefictionserie Firefly (2002 + Serenity 2005). Slechts een seizoen die inmiddels een cultstatus heeft. Om de fans nog enigszins tegemoet te komen werd met de film Serenity nog iets goed gemaakt.


Natuurlijk zijn er nog veel meer avonturenseries te zien. Denk bijvoorbeeld aan de Scandivaniche serie Arn – Tempelrisseren (2010) waarin Sofia Helin (The Bridge) een rol speelt. Eveneens uit Scandinavië is 1864 (2014) waarin de Denen het onderspit delven tegen de Duitsers. Bekend en zeker de moeite waard zijn natuurlijk ook The Last Kingdom en Vikings. Ik wil ze toch maar even genoemd hebben.


Leuk?
5
0
Bekijk stemmen

Reacties (6)

avatar_BlackBiker
23 apr 2020 16:15 -
Over avontuur gesproken is The Young Indiana Jones Chronicles misschien ook wel leuk om te noemen. Toch een 7.2 op IMDB en een nette 7.8 op deze site.
Reageer
avatar_tweemaalh
23 apr 2020 17:39 -
Dit lijstje toont inderdaad aan hoe divers het genre wel niet kan zijn, van avonturen in het verleden tot het heden tot de toekomst. Zelf vind ik The Musketeers bijvoorbeeld een heerlijke avonturenserie, maar iets als Firefly past evengoed onder die noemer
Reageer
avatar_RonSchoonwater
24 apr 2020 08:48
The Musketeers had zeker in het lijstje kunnen staan. Is een prima serie.
Reageer
avatar_JanWillemK
24 apr 2020 08:27 - 22 sep 2021 04:49
Wanneer je avontuur zegt denk ik meer aan series zoals Game of Thrones, Vikings (eerste 3? seizoenen), The Witcher, The Shannara Chronicles, The Letter for the King, etc.
Maar goed, ik ken bovenstaande series verder ook niet, op Firefly na.
Reageer
avatar_RonSchoonwater
24 apr 2020 08:51
Keuzes, keuzes... The Witcher en Game Of Thrones schaar ik eerder onder fantasy. Er zit natuurlijk genoeg avontuur in, dat wel ;) Vikings noem ik ook, maar ik ga er vanuit dat veel mensen die serie onderhand wel kennen (hoop ik).
Reageer
avatar_TragicError
12 Mei 2020 14:59 -
Farscape en Firefly in één artikel. Het gaat de goeie kant met deze site.😇😎
Reageer