Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
Leuk?
7
0
Bekijk stemmen

Corona-crisis; welke series moet je gaan kijken? Top 5 beste Spaanstalige series

Vele mooie, leuke en interessante top 5 lijsten zijn er voorbij gekomen om de tijd te vullen die we normaal zouden vullen met uitgaan en familiebezoek. Hieronder nog een mooie lijst van Karin Witowski. Veel kijkplezier.

Met het mooie weer tijdens in deze tijd van quarantaine, waarbij de muren soms op ons afkomen, willen we wel eens ontsnappen aan de werkelijkheid. Voor mij lukt dat het beste met Spaanstalige series. Graag deel ik mijn persoonlijke top vijf met jullie.

5. Jugar con fuego


Fabrizio Ramírez werkt op een koffieplantage, waar hij verantwoordelijk is voor het runnen van de winkel op de plantage. Fabrizio komt uit Mexico en vestigt zich in Colombia, en hij houdt van de liefde. Alleen kiest hij nu voor twee vrouwen, waardoor hij uiteindelijk speelt met vuur. Wil je even ontsnappen aan de werkelijkheid, zet dan voet op deze koffieplantage en laat je meevoeren door passie, liefde en moord. Jugar con Fuego is te zien op Netflix.

4. Toy Boy


Toy Boy vertelt het verhaal van Hugo, een stripper die na een avond feesten met zijn minnares, op zijn boot wakker wordt naast een brandend lichaam, dat van de man van zijn minnares blijkt te zijn. Hugo verdwijnt voor vijftien jaar in de gevangenis, tot zeven jaar na zijn veroordeling de jonge advocate Triana zijn dossier onder ogen krijgt en ziet dat de veroordeling stinkt. Hugo komt voorwaardelijk vrij en samen met zijn partners en advocate gaat hij proberen zijn onschuld te bewijzen. Laat je niet afleiden door de trailer, waarin alleen strippende mannen te zien zijn, maar geniet van een verhaal dat zo spannend is, dat je op het puntje van je stoel blijft zitten. Toy Boy staat sinds de release op Netflix wereldwijd dagelijks in de top tien.

3. The Pier


De architecte Alexandra komt na een succesvolle avond in een nachtmerrie terecht, als ze hoort dat haar man Oscar overleden is. Hij is gevonden op een pier in het Spaanse Albufeira-landschap buiten Valencia, de politie denkt aan zelfmoord. Alexandra kan dit niet geloven en gaat op onderzoek uit, waarbij ze stuit op de alleenstaande moeder Veronica. Ook zij kende Oscar.
The Pier of in het Spaans El embarcadero, is een prachtige dramaserie met Álvaro Morte (El Profesor uit La Casa de Papel) in de hoofdrol. The Pier is te zien bij Ziggo Movies&series.


2. Velvet/ The Velvet Collection


Velvet vertelt het verhaal van Ana en Alberto. Zij is een naaister in het atelier van Modehuis Velvet, hij is de baas. Dat ze beiden verliefd zijn is vanzelfsprekend, maar dat de liefde moeilijk, zo niet onmogelijk is, dat is een heel ander verhaal. In Velvet volg je het lief en leed van niet alleen deze twee hoofdpersonen, maar ook van alle andere werknemers, die met liefde en passie werken in het grote modehuis in Madrid in de jaren vijftig. Velvet is een prachtige serie vol romantiek, mooie muziek en prachtige jurken. Het vervolg: The Velvet Collection gaat verder waar Velvet stopte. Een deel van de vaste cast introduceren Velvet in de jaren zestig en zeventig en is de kijker getuige van de introductie van de petticoat en de minirok. Zowel Velvet als ook The Velvet Collection zijn te zien op Netflix.

1. La Casa de Papel


Men neme één geniale man, die zich de El Profesor noemt en acht mensen, die niets te verliezen hebben. Met deze mensen overval je de bank van Spanje, niet om geld uit de kluis te stelen, maar om het te drukken: 2,4 miljard euro om precies te zijn. Een belangrijke voorwaarde is wel, dat er geen bloed mag vloeien. Helaas kunnen ze zich niet aan die voorwaarde houden, en wat volgt is een geweldig en zenuwslopend avontuur, met daarin een prachtig kat en muis-spel tussen de politie en de overvallers.
Voor mij begon de liefde voor Spaanstalige series met La Casa de Papel. Inmiddels zijn er vier delen verschenen (het laatste deel werd op 3 april op Netflix geplaatst) en een deel vijf en zes zijn inmiddels bevestigd. La Casa de Papel is te zien op Netflix.

Een top vijf maken is haast onmogelijk daar er zoveel goede Spaanstalige series zijn. Een ander voorbeeld is La Catedral del Mar, naar de gelijknamige roman van Ildefonso Facones. Het is prachtige historische parel dat afspeelt in het middeleeuwse Barcelona. Zijn Spaanstalige series echt niet jou ding, dan volgen er binnenkort andere top 5 lijsten om de tijd mee door te komen. Stay safe!

Leuk?
7
0
Bekijk stemmen

Reacties (1)

avatar_DAVE2804
17 apr 2020 18:15 - 22 sep 2021 04:49
Leuke lijst, ben nu op het einde van seizoen 1 van La Casa de Papel (of zoals Netflix het noemt: Part 2). En mocht je nou geen Ziggo hebben (zoals ikzelf) dan kun je The Pier ook nog bekijken bij NPO Plus.
Reageer

Laatste nieuws

MijnSerie leden willen graag weten wanneer welke serie van start gaat. Elke maandag houden we je op de hoogte van alle* series die in Nederland en België uitkomen de komende week.
Gisteren, 10:02
Jeff Davis, ontwikkelaar en uitvoerend producent van de MTV-serie Teen Wolf uit 2011, keert terug naar de franchise met nieuwe projecten bij Paramount+ als onderdeel van een algemene deal bij MTV Entertainment Studios.
Gisteren, 09:02
1
Ook in de week van 20 tot en met 26 september hebben we het nieuws voor je verzameld. Lees hieronder welk nieuws je wellicht gemist zou kunnen hebben uit week 38 van 2021.
Gisteren, 07:02
Er komt een griezelige herfst aan - de I Know What You Did Last Summer trailer is nu te bekijken!
Vrijdag, 14:02
3
Naast de hoofdrol als Rivers, zal Hahn uitvoerend produceren. The Comeback Girl zal geregisseerd en uitvoerend worden geproduceerd door Greg Berlanti en Cosmo Carlson zal schrijven en uitvoerend produceren.
Vrijdag, 13:10
Sean Bean en Nicola Walker spelen de hoofdrol in Stefan Golaszewski-drama Marriage.
Vrijdag, 13:02