Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
Leuk?
4
0
Bekijk stemmen

Corona-crisis; welke series moet je gaan kijken? Top 5 anthologieseries

Het is inmiddels een bekend beeld, supermarktschappen, straten en pleinen leeg. Mensen werken thuis of werken niet. Maar hoe je tijd te vullen? Wij hebben een top 5 gemaakt met series die je kunt gaan kijken in deze vreemde tijden.

Een serie kent soms vele seizoenen en het verhaal lijkt maar door en door te gaan. Dat kan leuk en vertrouwd aanvoelen, maar misschien heb je soms meer behoefte aan een serie die het verhaal vertelt binnen één seizoen. Een anthologieserie is dan de perfecte serie. Hieronder vindt je vijf anthologieseries van uitstekende kwaliteit waar je je in deze tijden van thuiszitten en series kijken mee kunt vermaken.

5. American Horror Story


American Horror Story telt intussen al negen seizoenen. Elk seizoen heeft een ander thema binnen het horrorgenre (vandaar de naam ook). Van het spookhuis tot een spookhotel, van heksen tot een enge sekte, je komt het allemaal tegen. De seizoenen wisselen wellicht wat in kwaliteit, maar met acteurs als Jessica Lange, Sarah Paulson, Evan Peters en Kathy Bates blijft het aangenaam kijken. American Horror Story is in Nederland te zien op FOX.

4. The Terror


Om maar even in het horrorgenre te blijven, The Terror behoort ook in die categorie. De serie telt tot nu toe slechts twee seizoenen, maar een derde is zeer waarschijnlijk. In het eerste seizoen volgen we het schip de HMS Terror dat in onontdekte wateren vastloopt, waarna de bemanning niet alleen moet vrezen voor de vrieskou, maar ook voor elkaar en zelfs een mysterieuze dreiging van buitenaf. Het tweede seizoen speelt zich af in een Japanse gemeenschap tijdens de Tweede Wereldoorlog. Ook zij krijgen uiteraard te maken met een griezelige verschijning. The Terror is te zien op Amazon Prime Video.

3. Fargo


Anthologie-series hebben ook vaak misdaad als thema. Fargo, waarvan het eerste seizoen gebaseerd is op de bekende film van Joel en Ethan Coen, is een van de beste. Fargo telt intussen drie seizoenen. Het vierde zou in april bij FX beginnen, maar is voor onbepaalde tijd uitgesteld. Elk seizoen heeft een andere cast en speelt zich af in een andere tijd. Fargo is te zien op Netflix.

2. American Crime Story


Van dezelfde makers als American Horror Story. Crime Story gaat zoals de titel al aangeeft over beroemde Amerikaanse misdaden. Het eerste seizoen gaat over de beruchte rechtszaak tegen O.J. Simpson, die er in de jaren '90 van werd verdacht zijn ex-vrouw en haar vriend vermoord te hebben. Het tweede seizoen draait om de moord op de beroemde mode-ontwerper Gianni Versace in 1997. Een derde seizoen staat gepland voor later dit jaar. De eerste twee seizoenen zijn te zien op Netflix.

1. True Detective


Terwijl het eerste seizoen werd bejubeld, was men over het tweede seizoen nogal teleurgesteld. Het derde seizoen werd wel weer positief beoordeeld. Ik zeg, kijk en oordeel lekker zelf. Elk seizoen telt maar acht afleveringen, dus je bent zo door elk verhaal heen. De serie is van HBO, dus alleen te zien bij Ziggo Movies & Series XL.

Het kan zijn dat je deze bekende anthologie-series al gezien hebt. Er zijn er echter nog véél meer te vinden: Easy en Black Mirror bij Netflix, The Romanoffs bij Amazon Prime Video, Room 104 bij Ziggo Movies & Series XL en Why Women Kill bij Videoland bijvoorbeeld. Mocht je die ook al gezien hebben of is een anthologie-serie niet jouw ding? Binnenkort verschijnen er nog meer Top 5-lijstjes waarmee je je kunt vermaken en inspiratie kunt opdoen.
Leuk?
4
0
Bekijk stemmen

Reacties (1)

avatar_BlackBiker
13 apr 2020 15:38 - 22 sep 2021 04:49
Channel Zero is ook een aardige. Het eerste seizoen is niet het beste, maar het tweede seizoen maakt veel goed. Derde en vierde seizoen moet ik nog zien.
Reageer