Nieuwsoverzicht

Corona-crisis; welke series moet je gaan kijken? Top 5 beste beëindigde komedieseries

Het is inmiddels een bekend beeld, supermarktschappen, straten en pleinen leeg. Mensen werken thuis of werken niet. Maar hoe je tijd te vullen? Wij hebben een top 5 gemaakt met series die je kunt gaan kijken in deze vreemde tijden.
Met alle extra lange talkshows en nieuwsuitzendingen zou je van al het Corona nieuws bijna depressief worden. Daarom een , mijn persoonlijke, top vijf komedieseries die al enige tijd geleden zijn beëindigd, maar nog steeds het kijken waard zijn en je hopelijk even laten lachen in deze tijd. Ik heb gekozen voor series die op Netflix en Prime Video staan.

5. Monk


Monk gaat over Adrian Monk, fantastisch neergezet door Tony Shalhoub, een privédetective met een obsessief oog voor detail en nog vele andere stoornissen. Ondanks dit alles wordt Monk regelmatig opgeroepen door de politie als zij een zaak niet kunnen oplossen. De serie is te streamen via Prime Video.

4. Community


Community gaat over een stel volwassen mannen en vrouwen die allemaal hun eigen reden hebben om te proberen te slagen op een openbare universiteit. Al snel vormen zeven personen een studiegroepje die vervolgens van alles beleeft op de universiteit, maar van studeren komt weinig terecht. Community is te streamen via Prime Video.

3. Jiskefet


Dit pareltje van eigen bodem mag niet ontbreken. Vijf seizoen staan er op Prime Video. Michiel Romeyn, Herman Koch en Kees Prins laten in deze serie zien van alle markten thuis te zijn. Van zuipende studenten, absurd kantoorpersoneel tot aan de gouden eeuw ze laten het allemaal zien.

2. The IT Crowd


Deze Britse serie over de IT-afdeling van een groot bedrijf is een genot om te kijken. 24 afleveringen verdeeld over vier seizoenen is helaas wat aan de lage kant, maar houdt je van komedie dan mag deze serie niet ontbreken op je lijst. De enige Netflix serie in deze top 5.

1. Married... with Children


Voor zo ver ik me kan herinneren in dit de eerste serie die ik keek op tv. De serie over de mopperende schoenenverkoper Al Bundy is een absolute klassieker. Een serie die in de hedendaagse tijd wekelijks meer stof op zou doen waaien dan de heren van Veronica Inside in een heel seizoen. Al, getrouwd met Peggy naar eigen zeggen onder dwang, heeft werkelijk aan bijna alles en iedereen een hekel en laat dat blijken ook. Alleen zijn favoriete tv-show 'Psycho Dad' zorgt voor enig plezier in zijn leven. Alle seizoenen zijn te vinden op Prime Video.

Naast deze top 5 kan ik je ook Seinfeld en Curb Your Enthusiasm erg aanraden. Deze series zijn niet te streamen via Netflix en Prime Video, maar waarschijnlijk wel bij een ander platform in Nederland. Mocht je niet van komedie houden, dan volgen er binnenkort andere top 5 lijsten om de tijd mee door te komen.


Reactie's (8)

anonymous
11 apr. '20, 16:07
Iets wat ik was vergeten in het bericht, maar Community staat sinds kort ook op Netflix.
tweemaalh
11 apr. '20, 17:14 Bewerkt op 06:49
Ik ben sinds hij op Netflix staat begonnen met Community, en ik ben ervan aan het genieten. Andere aanraders in deze categorie zijn wat mij betreft The Office, Parks and Recreation en The Good Place
anonymous
11 apr. '20, 17:26
The Office is ook erg goed inderdaad maar had die al opgenomen in mijn andere top 5. Ben nu community opnieuw aan het kijken op Prime. Als ik die heb afgerond ga ik beginnen aan Parks and Recreation, die heb ik nog niet gezien.
crix
12 apr. '20, 08:00
Smaken verschillen. Maar voor mij nr 1 is ver weg Friends
anonymous
12 apr. '20, 10:41 Bewerkt op 12:41
Friends heb ik niet gekozen omdat iedereen die serie wel kent. Daarom staat HIMYM er ook niet bij of TBBT en Modern Family.
RonSchoonwater
12 apr. '20, 11:01
Ik heb Seinfeld nog gekeken via Amazon Prime, maar het is idd verdwenen. Komt binnenkort wel op Netflix te staan (als vervanging van Friends - geloof ik). Blijft voor mij toch een van de beste komedieseries.
crix
12 apr. '20, 21:15
Dat snap ik
sirTruffleheart
13 apr. '20, 11:32
Ik zou Jane the Virgin en Russian doll ook willen aanraden, hoewel dat natuurlijk andere komedieseries zijn dan die in het lijstje.
Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.