Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
Leuk?
3
0
Bekijk stemmen

Corona-crisis; welke series moet je gaan kijken? Top 5 beste Scandinavische detectiveseries

Het is inmiddels een bekend beeld, supermarktschappen, straten en pleinen leeg. Mensen werken thuis of werken niet. Maar hoe je tijd te vullen? Wij hebben een top 5 gemaakt met series die je kunt gaan kijken in deze vreemde tijden.

Ik geef het toe, het is een bedrieglijke titel. Laat ik nu eens niet kiezen voor de beste Scandinavische detectives, want die kennen we waarschijnlijk allemaal wel. Ik kies liever de (onder)titel, 'de andere Scandinavische detectives die je eigenlijk gezien moet hebben, maar die je mogelijk gemist hebt'.

5. Deadwind (Karppi)


Het einde van het eerste seizoen doet de serie helaas geen goed. Blijft echter staan dat de typische duistere sfeer, die imposante landschappen en de grauwe luchten daarvoor de toon hebben gezet. De dynamiek en verrassing in deze televisieserie zorgen voor een hoog eindcijfer. Te zien op Netflix. Het tweede seizoen is in aantocht.

4. Darkness: Those Who Kill


Het eerste seizoen van Those Who Kill was opvallend hard en direct. Zeker als je dat vergelijkt met de meeste andere Scandinavische televisieseries. Darkness: Those Who Kill is eigenlijk het tweede seizoen. We volgen een profiler, een politieagent, maar ook de dader(s). Die aanpak geeft deze serie net een andere twist dan andere vergelijkbare series. Spanning volop in deze serie die te zien is op Lumière.

3. Midnight Sun (Midnattsol)


Deze Zweeds/ Franse serie hakt er vooral in door het uitstekende gebruik van de omstandigheden en de persoonlijke achtergrond van de hoofdrolspelers. Belangrijke elementen zijn de middernachtzon, de woeste landschappen en de oneindig lijkende ruimte. Dat er ook in Zweden achtergestelde groepen zijn wordt ook pijnlijk duidelijk. Het licht mystieke karakter en de getraumatiseerde hoofdrolspelers doen de rest. Te zien op Netflix en Lumière.

2. Greyzone


We rekken het begrip detective wat op met het noemen van deze televisieserie. Het gaat over terroristen die een aanslag willen plegen. Om dit te bereiken nemen ze een drone-specialiste in gijzeling. Het kat en muisspel tussen gijzelaars, gegijzelden en de veiligheidsdiensten wordt vernuftig uitgespeeld in een uiterst spannend verhaal. Te zien op NPO Plus

1. Follow The Money


Met drie seizoen top vermaak kan deze serie niet anders dan op 1 eindigen. Waar de eerste twee seizoenen nog als centrale thema economische criminaliteit hadden zorgde het derde seizoen voor een trendbreuk. Dat was opvallend, want de hoofdrolspelers bleven wel deels dezelfde. De persoonlijke thema's worden goed uitgelicht. De groei, maar ook de neergang van bepaalde personen zorgen voor spannende televisie. De drie seizoenen zijn te krijgen via Lumière, de belangrijkste distributeur in België en Nederland van dit soort series.

Binnenkort volgen er nog meer Top 5 lijstjes.
Leuk?
3
0
Bekijk stemmen

Reacties (2)

avatar_Travelgirl
08 apr 2020 17:16 -
Dank, weer 2 series aan mij to-see lijstje toegevoegd.
Reageer
avatar_Inter
08 apr 2020 20:53 -
Deadwind (Karppi) is echt ijzersterk.
Reageer

Laatste nieuws

Er wordt een nieuw personage geïntroduceerd in Chicago PD. Adjunct-hoofdinspecteur Samatha Miller wordt gespeeld door een oude Empire actrice.
Vandaag, 12:00
Vrijdag is een mooie dag om te bekijken wat nou de populairste series waren op MijnSerie van afgelopen week. Mochten er namelijk voor jou interessante series tussen staan, kan je er dit weekend gelijk mee beginnen....
Vandaag, 11:03
De reboot van Pretty Little Liars, Pretty Little Liars: Original Sins van Roberto Aguirre-Sacasa (Riverdale) is besteld door HBO Max.
Vandaag, 10:02
De dramaserie Vliegende Hollanders gaat in oktober in première. De serie verschijnt dan op NPO Plus en zal ook wekelijks te zien zijn op NPO 1 en NPO Start.
Vandaag, 09:00
Het eerste seizoen van de Britse thrillerserie Liar van Harry en Jack Williams (The Missing) is vanaf oktober weer te bekijken op Videoland.
woensdag, 15:00
Marvel heeft een trailer uitgebracht van de nieuwe superheldenserie Marvel's WandaVision, die eind dit jaar nog in première zal gaan bij Disney+.
woensdag, 14:00