Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
Leuk?
6
1
Bekijk stemmen

Corona-crisis; welke series moet je gaan kijken? Top 5 beste van Wichita van Rijkom

Het is inmiddels een bekend beeld, supermarktschappen, straten en pleinen leeg. Mensen werken thuis of werken niet. Maar hoe je tijd te vullen? Wij hebben een top 5 gemaakt met series die je kunt gaan kijken in deze vreemde tijden.

Tegenwoordig zijn er vele manieren om televisieseries te kijken. Netflix, Videoland, Amazon Prime maar ook de ouderwetse televisiezenders bieden zeeën aan opties. Nu zoveel mensen thuis zitten vanwege het corona-virus wordt er goed gebruik gemaakt van deze mogelijkheden. Om wat orde in de chaos te scheppen geef ik jullie hieronder mijn top 5 van series om lekker te bingewatchen tijdens deze periode.

5. McLeod's Daughters


In McLeod's Daughters volgen we de familie Mcleod en hun werknemers die in Australië een grote boerderij runnen. Van alledaagse beslommeringen tot grote drama’s, het komt allemaal voorbij in de levens van de dames op Drover’s Run. Ook de mannen van de naastgelegen boerderij Killarney hebben hierop de nodige invloed. Samen proberen zij hun bedrijven draaiende te houden op het harde platteland. Hoewel het verhaal op het eerste oog simplistisch lijkt is deze meeslepende serie een genot om je in te verliezen. Met maar liefst acht seizoenen kun je dagen vullen met een bingewatch sessie van McLeod’s Daughters. Vanaf seizoen drie is de serie te volgen bij Videoland (dit contract loopt echter af in april en op dit moment weet ik nog niet of de serie daarna nog op Videoland te zien zal zijn). Eerdere seizoenen zijn op dvd te vinden.

4. The Sinner


Wat zet iemand aan tot het plegen van een moord en waren er verzachtende omstandigheden? The Sinner is een serie met deze vraagstukken als hoofdthema. Ieder seizoen kent een begin en einde, met als rode draad detective Harry Ambrose die de zaken onderzoekt. Wat de zaken die hij onderzoekt gemeen hebben is dat zij ogenschijnlijk simpel zijn. Maar schijn bedriegt. Ieder verhaal blijkt een ingewikkelde voorgeschiedenis te hebben. Beetje bij beetje vallen de puzzelstukjes op hun plek en komen wij als kijkers er samen met Harry achter wat er nu daadwerkelijk gebeurd is. De twee eerste seizoenen van deze serie zijn te vinden op Netflix. Het derde seizoen wordt momenteel uitgezonden in de Verenigde Staten en zal zeer waarschijnlijk binnenkort op Netflix verschijnen.

3. The Flash (2014)


Barry Allen heeft een alles behalve gemakkelijk leven gehad. Als hij tijdens een onweersbui door een samenloop van omstandigheden wordt getroffen door een bliksemschicht gevuld met de resten van een ontploffende deeltjesversneller ontwikkelt hij superkrachten. Hij besluit met deze krachten zijn stad te gaan helpen en vindt hierin steeds meer medestanders. De onweersbui heeft echter niet alleen Barry getroffen. Andere nieuwe ‘metahumans’ hebben niet allemaal even zuivere motieven en gaan al gauw de strijd aan met Barry’s alterego The Flash. En dan is er nog de zaak van de moord op Barry’s moeder die nooit is opgelost… The Flash (2014) is te vinden op Netflix.

2. Stranger Things


Het plaatsje Hawkins wordt in de jaren 80 omgeven door mysterie. Terwijl de twaalfjarige Will Byers vermist is wandelt er een vreemd, onbekend meisje de plaats binnen. In hun zoektocht naar antwoorden komen de vrienden van Will achter de waanzinnige waarheid van zijn vermissing. Uiteindelijk blijken zij ook zijn enige redding te zijn en zullen de kinderen het moeten opnemen tegen krachten die velen niet voor mogelijk hielden. Omdat Stranger Things een nog lopende serie is kent het laatste seizoen een open einde. Toch is er met drie seizoenen genoeg te kijken van deze Netflix Original.

1. Once Upon a Time


Wanneer de jonge Henry een sprookjesboek in handen krijgt komt hij achter de bijzondere geschiedenis van zijn woonplaats Storybrooke. Hij, zijn biologische moeder, adoptiemoeder, buurman, dokter, zelfs schoollerares zijn allemaal afkomstig uit de sprookjeswereld. Niemand lijkt hem echter te willen geloven. Ze doen het af als mentale problemen wat Henry aanzet tot extreme daden. Hij zoekt zijn biologische moeder op en overtuigt haar mee te gaan naar Storybrook. Dit is het begin van een avontuur dat de levens van iedereen in dat dorpje zal doen veranderen. Jarenlang heb ik genoten van de sprookjeswereld van Once Upon a Time. Geen sprookje wordt overgeslagen en met zeven seizoenen is er dagen aan materiaal te vinden. Alle seizoenen staan op Netflix.

Voor wie wil voortborduren op mijn suggesties heb ik nog wel wat aanvullende tips. Als je van superhelden houdt dan is de gehele ‘Arrowverse’ een aanrader. Alles is ooit begonnen met Arrow maar inmiddels horen ook DC's Legends of Tomorrow, Supergirl, Black Lightning en Batwoman bij deze reeks. Once Upon a Time heeft een spin-off genaamd Once Upon a Time in Wonderland, weliswaar minder goed dan het origineel maar alsnog leuk om te kijken. Liefhebbers van The Sinner zullen waarschijnlijk ook genieten van Harlan Coben series Safe en The Stranger (2020) maar ook You is het overwegen waard. Voor Mcleod’s Daughters fans is Gilmore Girls een leuke serie binnen hetzelfde genre. En beviel Stranger Things dan is het nieuwe Locke & Key een aanrader. Als laatste wil ik nog even het op waarheid gebaseerde When They See Us noemen. Deze vierdelige miniserie heeft zeer veel indruk op mij gemaakt en verdient dan ook een eervolle vermelding. Veel kijkplezier toegewenst allemaal. Hopelijk biedt het wat afleiding in deze roerige tijden. Binnenkort meer top 5 lijsten om de tijd door te komen.


Leuk?
6
1
Bekijk stemmen

Reacties (2)

avatar_sirTruffleheart
07 apr 2020 18:01 -
Hier ook een zeer grote fan van OUAT! Vind alleen het laatste seizoen wat teleurstellend, wat vind jij? Voor mij was het einde van seizoen 6 perfect geweest.
Reageer
avatar_wichitavrijkom
08 apr 2020 03:13
Mee eens. Ik vond het laatste seizoen oké, maar het zesde seizoen was een beter einde geweest voor de reeks. Het laatste seizoen voegde weinig toe en voelde eigenlijk meer als een spin-off dan een waardiger afsluiter. Maar ik heb er toch wel van genoten hoor. Slecht vond ik het nu ook weer niet.
Reageer

Laatste nieuws

Dirty Diana gaat in productie bij Amazon, de serie is gebaseerd op de gelijknamige populaire podcast van Shana Feste. Demi Moore speelt de hoofdrol in de serie.
Gisteren, 09:00
Vanaf begin oktober is het eerste seizoen van de Amerikaanse fantasieserie Siren (2018) met Eline Powell (Game of Thrones) te bekijken bij Ziggo Movies & Series.
zaterdag, 16:00
Hoofdrolspeelster Liv Tyler verlaat de Amerikaanse dramaserie 9-1-1: Lone Star voor het tweede seizoen, mogelijk door de gevolgen van het coronavirus.
zaterdag, 15:00
Parisa Fitz-Henley (The Sinner) gaat de hoofdrol vervullen in de medische dramapilot Triage van Erica Messer, Jon M. Chu en David Cornue voor ABC.
vrijdag, 14:00
Er wordt een nieuw personage geïntroduceerd in Chicago PD. Adjunct-hoofdinspecteur Samatha Miller wordt gespeeld door een oude Empire actrice.
vrijdag, 12:00
Vrijdag is een mooie dag om te bekijken wat nou de populairste series waren op MijnSerie van afgelopen week. Mochten er namelijk voor jou interessante series tussen staan, kan je er dit weekend gelijk mee beginnen....
vrijdag, 11:03