Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
Leuk?
4
0
Bekijk stemmen

Corona-crisis; welke series moet je kijken? Top 5 beste onbekende Scandinavische series

Het is inmiddels een bekend beeld, supermarktschappen, straten en pleinen leeg. Mensen werken thuis of werken niet. Maar hoe ga je je tijd vullen? Wij hebben een top 5 gemaakt met series die je kunt gaan kijken in deze vreemde tijden.

Velen van jullie kijken vooral Amerikaanse series, maar wist je dat in Scandinavië erg goede series worden gemaakt. The Bridge (2011) en Forbrydelsen (The Killing) kennen de meesten wel. Ik geef toe de verhaallijn is soms iets langzamer maar er wordt meer aandacht besteed aan de karakters. Graag laat ik je kennis maken met volgende Scandinavische series.

5. Øyevitne


Øyevitne is een Noorse misdaadserie uit 2014. Het gaat over twee vijftienjarige jongens die getuige zijn van een afrekening. Voor hen en hun families het begin van een heuse rollercoaster van gebeurtenissen die hun persoonlijk leven volledig overhoop zal halen. De jongens zijn bang dat de dader, die hen gezien heeft, niet zal rusten alvorens hen ook naar het hiernamaals gestuurd te hebben. Wellicht heb je de serie al gezien, want er bestaat een Amerikaanse remake onder de naam Eyewitness (US). Zes afleveringen zijn nu te zien op Videoland.

4. Moscow Noir


Maak kennis met Tom Blixen. Als een jonge zakenman wil hij het maken in een investeringsbedrijf; alleen besluit hij misschien niet helemaal te investeren zoals gebruikelijk is. Hij weet iets te veel, want binnen no time vliegen de kogels om zijn oren en worden tijdens een deal diverse mensen om hem heen doodgeschoten. Hij belandt in een machtsstrijd tussen miljonairs, politici en oligarchen. Deze Zweedse serie speelt zich af in Moskou, waardoor er meer Russisch dan Zweeds wordt gesproken. Maar laat dit je niet afschrikken want deze klassieke whodunnit wil je niet missen.

3. Real Humans


Real Humans (Äkta Människor) is een Zweedse sciencefictionserie. Je hoeft zeker geen sciencefiction-liefhebber te zijn om deze serie leuk te vinden. Het verhaal gaat over menselijke robots, zogenaamde hubots. Ze doen het huishouden, helpen de kinderen met huiswerk, werken in de fabriek en zijn zelfs sportcoach. En dan zijn er ook nog eens hubots die hun eigen weg lijken te gaan….. Een sterke, originele en maatschappijkritische serie van hoge kwaliteit.

2. Ride Upon the Storm


Ride Upon the Storm is een prima Deense eigentijdse dramaserie. Dat komt vooral door acteur Lars Mikkelsen als de charismatische predikant die bij zijn eigen gezin de plank fenomenaal misslaat. Je kunt niet anders dan deze man verschrikkelijk haten en tegelijkertijd van hem houden. De familiespanningen leiden helemaal naar oorlogen in het Midden-Oosten en veroorzaken vurige botsingen tussen de personages en de levensvisies die ze vertegenwoordigen.

1. Tjockare an vatten


Tjockare an vatten is een Zweedse dramaserie. Na de dood van hun moeder moeten de drie Waldemar erfgenamen samen het familiepensioen runnen gedurende het seizoen, anders erven ze helemaal niets. Maar hoe sterk zijn de familiebanden nog wanneer onvoorziene omstandigheden de toekomst van het huis en de familie bedreigen? Liefde, haat en verraad zijn de rode draad. De wonden van de Waldemar familie raken moeilijk geheeld. Of ieder familielid grote opofferingen kan maken blijkt de grote vraag. Ik was blij toen ik zag dat er inmiddels een derde seizoen uitkomt. Je zult wel een beetje moeten zoeken om deze series te vinden.

Mocht je niet genoeg kunnen krijgen van dit soort series hebben we hier nog een paar wellicht onbekende titels voor je: State of Happiness, Blinded, Blekingegade, Hamarinn, Alex, The Hunters en The Inner Circle. Binnenkort meer top 5 lijsten om de tijd door te komen.


Leuk?
4
0
Bekijk stemmen

Reacties (5)

avatar_BlackBiker
07 apr 2020 13:30 -
De IJslandse serie Hamarinn (The Cliff) is ook een aanrader.
Reageer
avatar_Travelgirl
07 apr 2020 19:50
Klopt, staat ook in de aanvulling onderaan.
Reageer
avatar_BlackBiker
08 apr 2020 12:32
Sorry! Niet goed gelezen....
Reageer
avatar_Travelgirl
08 apr 2020 15:26
Ik vond seizoen 1 wel beter dan 2. En jij?
Reageer
avatar_BlackBiker
08 apr 2020 16:23
Ja, absoluut. Het tweede seizoen had weinig meer met "de klif" te maken maar was meer een doorsnee detective. In het eerste seizoen zat toch meer spanning en mysterie.
Ik was ook niet verrast dat dit ook gelijk het laatste seizoen was.
Reageer

Laatste nieuws

De Canadese misdaadserie Coroner van de zender CBC is vernieuwd met een derde seizoen. The CW gaat de eerste twee seizoenen uitzenden.
Vandaag, 12:00
CBS cancelde eerder dit jaar The Lincoln Lawyer, maar er lijken andere geïnteresseerden in de serie van David E. Kelley (Big Little Lies).
Vandaag, 11:00
het zesdelige vluchtelingendrama Stateless, van en met Cate Blanchett (Mrs. America), verschijnt in juli op Netflix.
Vandaag, 10:00
Het aankomende misdaaddrama Perry Mason (2020) wordt binnenkort wekelijks uitgezonden door Ziggo.
Vandaag, 09:00
Jullie als trouwe lezers maken vanaf vandaag kans op het tweede seizoen van Fleabag. We geven twee Lumière codes weg. Doe mee en maak kans op deze serie!
Gisteren, 15:00
Hoewel The CW, FOX en CBS al met hun schema’s voor seizoen 2020-2021 zijn gekomen blijft het de vraag wanneer het seizoen gaat beginnen. Is dat in september of toch later. Want het corona-virus blijft de gemoederen bezig houden, ook in Hollywood.
Gisteren, 14:00