Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Corona-crisis; welke series moet je gaan kijken? Top 5 beste misdaad- en detectiveseries

Corona-crisis; welke series moet je gaan kijken? Top 5 beste misdaad- en detectiveseries

Het is inmiddels een bekend beeld: lege supermarkt-schappen, straten en pleinen. Mensen werken thuis of werken niet. Maar hoe vul je je tijd? Wij hebben een top 5 gemaakt met series die je kunt gaan kijken in deze vreemde tijden.
Omdat televisie kijken nogal passief van aard is, is deze lijst bedoeld om je kleine grijze celletjes toch nog een beetje aan het werk te zetten. Juist: je hersenen. En hoe doe je dat plezieriger dan met misdaad- en detectiveseries? Lekker raden wie het gedaan heeft en hoe de dader gepakt gaat worden. De volgende vijf series hebben een goed script, fantastische acteurs en voldoende afleveringen om je heel lang bezig te houden. Veel kijkplezier!

5. True Detective


Zeer spannende en originele Amerikaanse serie over politieonderzoeken die steeds één seizoen duren. Ieder seizoen volgt het een ander duo rechercheurs. Fans zijn het er vaak over eens dat vooral het eerste seizoen inslaat als een bom, maar persoonlijk vond ik zelfs het tweede seizoen beter dan veel andere series. Gewoon zelf kijken en je eigen mening vormen, dus.

4. The Bridge (2011) – Bron|Broen


Midden op een brug tussen Zweden en Denemarken wordt een lijk gevonden. De politie van beide landen moet samenwerken om de dader te vinden. De onverstoorbare agent uit Denemarken moet daarbij toch even wennen aan het vreemde gedrag van de agente uit Zweden. Haar unieke werkwijze en onbuigzame houding strijkt mensen regelmatig tegen de haren in, maar zorgt soms ook voor grappige situaties. De resultaten zijn er niet minder om. Spannende serie met af en toe heerlijke ‘ongemakkelijke’ situaties. Saga Norén zul je niet snel vergeten.

3. Fargo
Na de film van de Coen Brothers volgde deze serie. Het eerste seizoen volgt het verhaal van de film redelijk precies. De volgende seizoenen hebben andere acteurs en nieuwe verhaallijnen. De humor en de spanning komen echter in ieder seizoen terug. Origineel, apart en soms lekker gruwelijk; Fargo is een aanrader. In april zou het vierde seizoen te zien zijn, maar deze is uitgesteld. Je hebt dus genoeg tijd om de eerste drie te kijken.

2. Justified


Een US Marshall wordt na het doodschieten van een crimineel in Florida weggepromoveerd naar zijn oude buurt: Kentucky. Tussen oude kennissen en familie, veelal beroepscriminelen, wordt er regelmatig aan zijn loyaliteit getrokken. Zijn pistool en scherpe verstand zijn dagelijks nodig om te overleven. De foute zakenvrienden van het eerste slachtoffer komen ook nog even hun gram halen. Het Kentucky-bourbon-sfeertje druipt van de serie af, zeker ook door de vette accenten van de vaak kleurrijke figuren. Absoluut binge-watching materiaal!

1. Breaking Bad


Een ernstig zieke scheikundeleraar gaat wanhopig op zoek naar een manier om zijn gezin financieel onafhankelijk achter te laten. Een ex-leerling is, aanvankelijk met tegenzin, bereid om hem wat kneepjes van het drugswereldje te laten zien. Al snel zijn ze succesvol, maar hun karakters zijn te verschillend om dat zonder slag of stoot te laten voortduren. En dan is er ook nog de concurrentie die echt niet zit te wachten op deze nieuwkomers. Het net van de georganiseerde misdaad wordt steeds strakker om deze amateurs heengetrokken. Hoe lang weten zij zich staande en in leven te houden?

Zijn vijf series wel genoeg? Natuurlijk bestaat de kans dat je al een of meer van deze series hebt gezien. Zo niet, dan kun je met dit lijstje wel een paar weken vooruit. En als je ze wel hebt gezien, dan weet je al dat ze goed genoeg zijn voor een tweede ronde. Nou vooruit, omdat het op de bank zo gezellig is. Hieronder nog een tweetal reserve-series. Beiden zijn vrij trage, maar spannende en voortdurend boeiende politie-drama’s uit Wales. Absoluut de moeite waard voor de liefhebbers van rauw realisme en fantastisch acteerwerk. Binnenkort meer top 5-lijsten om de tijd door te komen.

Hinterland (Y Gwyll)
Hidden (2018) (Craith).
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (4)

DAVE2804
DAVE2804 29 maart 2020, 16:12
Breaking Bad is voor mij de beste serie ooit. The Bridge was ook goed. De andere drie moet ik nog zien. Binnenkort maar eens beginnen aan Fargo.
BlackBiker
BlackBiker 29 maart 2020, 16:28
Fargo, daar ga je geen spijt van krijgen ;-)
renzoroy
renzoroy 29 maart 2020, 16:47
Justified is ook zeker een aanrader.
eentje
eentje 29 maart 2020, 18:05
Is een oudje maar the wire 2002-2008 is ook geweldig
Log in om een reactie achter te laten