Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
Leuk?
7
0
Bekijk stemmen

Corona-crisis; welke series moet je gaan kijken? Top 5 beste misdaad- en detectiveseries

Het is inmiddels een bekend beeld: lege supermarkt-schappen, straten en pleinen. Mensen werken thuis of werken niet. Maar hoe vul je je tijd? Wij hebben een top 5 gemaakt met series die je kunt gaan kijken in deze vreemde tijden.

Omdat televisie kijken nogal passief van aard is, is deze lijst bedoeld om je kleine grijze celletjes toch nog een beetje aan het werk te zetten. Juist: je hersenen. En hoe doe je dat plezieriger dan met misdaad- en detectiveseries? Lekker raden wie het gedaan heeft en hoe de dader gepakt gaat worden. De volgende vijf series hebben een goed script, fantastische acteurs en voldoende afleveringen om je heel lang bezig te houden. Veel kijkplezier!

5. True Detective


Zeer spannende en originele Amerikaanse serie over politieonderzoeken die steeds één seizoen duren. Ieder seizoen volgt het een ander duo rechercheurs. Fans zijn het er vaak over eens dat vooral het eerste seizoen inslaat als een bom, maar persoonlijk vond ik zelfs het tweede seizoen beter dan veel andere series. Gewoon zelf kijken en je eigen mening vormen, dus.

4. The Bridge (2011) – Bron|Broen


Midden op een brug tussen Zweden en Denemarken wordt een lijk gevonden. De politie van beide landen moet samenwerken om de dader te vinden. De onverstoorbare agent uit Denemarken moet daarbij toch even wennen aan het vreemde gedrag van de agente uit Zweden. Haar unieke werkwijze en onbuigzame houding strijkt mensen regelmatig tegen de haren in, maar zorgt soms ook voor grappige situaties. De resultaten zijn er niet minder om. Spannende serie met af en toe heerlijke ‘ongemakkelijke’ situaties. Saga Norén zul je niet snel vergeten.

3. Fargo


Na de film van de Coen Brothers volgde deze serie. Het eerste seizoen volgt het verhaal van de film redelijk precies. De volgende seizoenen hebben andere acteurs en nieuwe verhaallijnen. De humor en de spanning komen echter in ieder seizoen terug. Origineel, apart en soms lekker gruwelijk; Fargo is een aanrader. In april zou het vierde seizoen te zien zijn, maar deze is uitgesteld. Je hebt dus genoeg tijd om de eerste drie te kijken.

2. Justified


Een US Marshall wordt na het doodschieten van een crimineel in Florida weggepromoveerd naar zijn oude buurt: Kentucky. Tussen oude kennissen en familie, veelal beroepscriminelen, wordt er regelmatig aan zijn loyaliteit getrokken. Zijn pistool en scherpe verstand zijn dagelijks nodig om te overleven. De foute zakenvrienden van het eerste slachtoffer komen ook nog even hun gram halen. Het Kentucky-bourbon-sfeertje druipt van de serie af, zeker ook door de vette accenten van de vaak kleurrijke figuren. Absoluut binge-watching materiaal!

1. Breaking Bad


Een ernstig zieke scheikundeleraar gaat wanhopig op zoek naar een manier om zijn gezin financieel onafhankelijk achter te laten. Een ex-leerling is, aanvankelijk met tegenzin, bereid om hem wat kneepjes van het drugswereldje te laten zien. Al snel zijn ze succesvol, maar hun karakters zijn te verschillend om dat zonder slag of stoot te laten voortduren. En dan is er ook nog de concurrentie die echt niet zit te wachten op deze nieuwkomers. Het net van de georganiseerde misdaad wordt steeds strakker om deze amateurs heengetrokken. Hoe lang weten zij zich staande en in leven te houden?

Zijn vijf series wel genoeg? Natuurlijk bestaat de kans dat je al een of meer van deze series hebt gezien. Zo niet, dan kun je met dit lijstje wel een paar weken vooruit. En als je ze wel hebt gezien, dan weet je al dat ze goed genoeg zijn voor een tweede ronde. Nou vooruit, omdat het op de bank zo gezellig is. Hieronder nog een tweetal reserve-series. Beiden zijn vrij trage, maar spannende en voortdurend boeiende politie-drama’s uit Wales. Absoluut de moeite waard voor de liefhebbers van rauw realisme en fantastisch acteerwerk. Binnenkort meer top 5-lijsten om de tijd door te komen.

Hinterland (Y Gwyll)
Hidden (2018) (Craith).
Leuk?
7
0
Bekijk stemmen

Reacties (4)

avatar_DAVE2804
29 mrt 2020 16:12 -
Breaking Bad is voor mij de beste serie ooit. The Bridge was ook goed. De andere drie moet ik nog zien. Binnenkort maar eens beginnen aan Fargo.
Reageer
avatar_BlackBiker
29 mrt 2020 16:28
Fargo, daar ga je geen spijt van krijgen ;-)
Reageer
avatar_renzoroy
29 mrt 2020 16:47
Justified is ook zeker een aanrader.
Reageer
avatar_eentje
29 mrt 2020 18:05 -
Is een oudje maar the wire 2002-2008 is ook geweldig
Reageer

Laatste nieuws

Jullie als trouwe lezers maken vanaf vandaag kans op het tweede seizoen van Fleabag. We geven twee Lumière codes weg. Doe mee en maak kans op deze serie!
Vandaag, 15:00
Hoewel The CW, FOX en CBS al met hun schema’s voor seizoen 2020-2021 zijn gekomen blijft het de vraag wanneer het seizoen gaat beginnen. Is dat in september of toch later. Want het corona-virus blijft de gemoederen bezig houden, ook in Hollywood.
Vandaag, 14:00
MijnSerie leden willen graag weten wanneer welke serie van start gaat. Elke maandag houden we je op de hoogte van alle* series die in Nederland en België uitkomen de komende week.
Vandaag, 11:00
2
Sinds 2012 houdt MijnSerie elk jaar een serie van het jaar verkiezing. Onze fantastische schrijvers nomineren elk jaar tien series in vijftien categorieën.
Vandaag, 10:00
2
Vanaf deze week mogen we weer naar een restaurant of bioscoop onder zeer strikte voorwaarden. Afgelopen week was het dus afwachten tot we weer lekker een terrasje konden pakken.
Vandaag, 09:00
Alle seizoenen van de Amerikaanse actie- en misdaadserie 24 verschijnen eind juni op Netflix.
Gisteren, 13:00
2