Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
Leuk?
4
0
Bekijk stemmen

Corona-crisis; welke series moet je gaan kijken? Top 5 beste series van Ron Schoonwater

Het is inmiddels een bekend beeld, supermarktschappen, straten en pleinen leeg. Mensen werken thuis of werken niet. Maar hoe je tijd te vullen? Wij hebben een top 5 gemaakt met series die je kunt gaan kijken in deze vreemde tijden.

Ik heb bij de vraag om mee te doen met de Top 5 voor televisieseries tijdens de Corona-crisis direct 'ja' geroepen. Daarna kom je snel tot de conclusie dat vijf goede televisieseries noemen veel te weinig is. Bovendien is het even zoeken naar een (soort van) thema. Uiteindelijk maar gekozen voor het thema 'ontsnappen'. Televisieseries die ons helpen om even de gedachten te verzetten.

5. Cold Feet


De Britse serie over het wel en wee van een groep vrienden. De meest recente seizoenen aangevuld met de beslommeringen van hun kinderen. Even ontsnappen uit de sleur van social distancing en kijken naar hoe je nog niet zo lang geleden met je groep vrienden om kon gaan. Het is drama en humor tegelijk. Heerlijk om bij weg te dromen. Alle seizoen zijn terug te kijken op NPO Plus. Als je nu begint en je vergeet even dat je thuis moet werken of leren dan kun je net op tijd inhaken bij het nieuwe seizoen die op 3 april verschijnt op NPO Plus en NPO 3

4. Sanditon


Misschien wel de beste manier om te ontsnappen uit je huidige tijd is te ontsnappen naar een andere tijd. Kostuumdrama's zijn het beste antwoord. Er zijn er veel en meestal zijn ze kwalitatief erg goed. Sanditon is geïnspireerd op een niet afgeschreven verhaal van Jane Austen. Romantiek alom dus. De mix van humor, maar ook het voorzichtig ontluikende feminisme van die tijd maakt Sanditon een prima serie om lekker bij te ontsnappen. Sanditon is te zien op BBC First. Een andere serie in deze categorie is Vanity Fair (2018) (NPO Plus).

3. The Expanse


Ontsnappen naar een andere tijd, maar ook naar een andere wereld is nu aantrekkelijker dan ooit. Ga dan niet voor de standaard series of films, maar verplaats jezelf naar Amazon Prime en kies voor The Expanse. Hoewel het eerste seizoen mij niet zo kon bekoren is de serie vanaf het tweede seizoen een absolute sciencefiction topper. Ga op avontuur met de Rocinante en haar bemanning en ontdek dat er in de toekomst ook onbekende verschijnselen de mensheid teisteren.

2. Unsere Mütter, unsere Väter


Het blijft voor sommigen misschien een vreemd gegeven. In een tijd dat we het moeilijk hebben of als we een statement willen maken dan komt de tweede wereldoorlog weer boven drijven. Ook nu komt deze oorlog weer regelmatig terug. Op sociale media wordt er op gewezen dat onze ouderen vochten voor onze vrijheid, maar dat wij slechts binnen hoeven te blijven op de bank. Wat er precies gebeurde tijdens deze oorlog wordt confronterend hard in beeld gebracht door deze Duitse serie. De oorlog ontwricht relaties en een hele levensstijl die daarvoor nog zo normaal leek. Misschien klinkt het nu bekend in de oren? Deze uitzonderlijk goede serie is te zien op NPO Plus.

1. The Dark Crystal: Age of Resistance


Het genre zegt het al, fantasy. Er is niets beters om aan de realiteit te ontsnappen dan (je eigen) fantasie. Iets wat we in de huidige drukke tijd deels verloren lijken te hebben. Onvoorstelbaar dat deze televisieserie en de oorspronkelijke film voor sommige mensen nog zo onbekend is. Het gebruik van poppen zal er misschien debet aan zijn. Aangezien we toch onze gebruikelijke patronen moeten doorbreken is mijn advies doe dat ook met deze televisieserie. Laat je meevoeren in een wereld die niet de onze is, maar die helaas wel dezelfde kenmerken heeft. Hebzucht, vooroordelen, maar ook een klein groepje dwarsdenkers. Durf te fantaseren op deze mooi gemaakte Netflix original.

Natuurlijk kan ik nog veel meer grandioze series noemen. Er zijn genres genoeg. Daarvoor verwijs ik naar al die mooie recensies op deze website. Een serie wil ik nog noemen. Het onvolprezen Alias Grace (Netflix). Het verhaal komt van dezelfde schrijver als The Handmaid's Tale (Videoland). Als dat geen aanbeveling is. Binnenkort meer top 5 lijsten om de tijd door te komen.


Leuk?
4
0
Bekijk stemmen

Reacties (1)

avatar_Travelgirl
26 mrt 2020 18:00 -
En ja hoor, Sandition toegevoegd aan mijn lijst. En deze is al zo lang!
Reageer

Laatste nieuws

Jullie als trouwe lezers maken vanaf vandaag kans op een WhatsApp-spel. We geven er twee weg. Doe mee en maak kans op deze leuke online games!
Gisteren, 15:00
Acteur Idris Elba sprak zich eerder al uit over een film over de Britse detectiveserie Luther, nu hint hij weer naar een mogelijke film.
Gisteren, 13:00
1
Netflix Nederland & België heeft via een trailer de nieuwe lanceerdatum van de interactive special van Unbreakable Kimmy Schmidt bekend gemaakt.
Gisteren, 12:00
Vrijdag is een mooie dag om te bekijken wat nou de populairste series waren op MijnSerie van afgelopen week. Mochten er namelijk voor jou interessante series tussen staan, kan je er dit weekend gelijk mee beginnen....
Gisteren, 11:03
Alle seizoenen van de Amerikaanse misdaadserie Dexter zijn nu exclusief te bekijken op Amazon Prime Video.
Gisteren, 10:00
2
Netflix heeft toch een zesde seizoen van The Crown aangekondigd, het aankomende vijfde seizoen zou eigenlijk de laatste zijn geweest.
Gisteren, 09:00