Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
Leuk?
6
0
Bekijk stemmen

Corona-crisis; welke series moet je gaan kijken? Top 5 beste series van Hessel Hoekstra

Het is inmiddels een bekend beeld, supermarktschappen, straten en pleinen leeg. Mensen werken thuis of werken niet. Maar hoe je tijd te vullen? Wij hebben een top 5 gemaakt met series die je kunt gaan kijken in deze vreemde tijden.

Het mag bekend zijn, ik hou van Britse series. En die Britten maken absoluut veel meer dingen dan alleen detectives en kostuumdrama’s. Ze maken ook spannende spionageseries, groots opgezette internationale drama’s, of juist hele kleine komedies. Uiteraard ben ik fan van series als Bodyguard, Sherlock, Line of Duty en Peaky Blinders, maar die kennen we allemaal wel. Daarom heb ik een paar Britse pareltjes uitelicht die wellicht niet het grootste publiek hebben, maar naar mijn mening zeker de moeite waard zijn.

5. Informer

In het najaar van 2018 had de BBC een bijzonder sterke programmering als het ging om dramaseries. Naast Bodyguard, Black Earth Rising en Doctor Who behoorde ook Informer tot dat lijstje. De serie begint op het moment dat een terrorist een enorm bloedbad veroorzaakt. Vervolgens gaan we een jaar terug in de tijd en zien we hoe de geheime dienst deze aanslag al ziet aankomen. Ze proberen de aanslag te voorkomen en rekruteren een Brits-Pakistaanse jongeman als informant. Informer laat zien hoe hard en meedogenloos terrorisme kan zijn, niet alleen voor slachtoffers. Het laat ook zien hoe jongeren soms zo kansarm zijn dat ze een uitweg denken te vinden in zulke drastische middelen. Informer heeft één seizoen van zes afleveringen en is te zien op NPO Plus.

4. Whitechapel

De Londense wijk Whitechapel kent een bloederige geschiedenis van moorden en misdaden. Denk aan Jack the Ripper en de broertjes Kray. De detectiveserie Whitechapel gebruikt deze geschiedenis graag als inspiratie voor de verhaallijnen. Detectives Joseph Chandler (Rupert Penry-Jones) en Ray Miles (Phil Davis) lossen de meest gruwelijke moorden in de Londense wijk op. Hierbij worden ze geholpen door Edward Buchan (Steve Pemberton), een historicus die gefascineerd is door misdaden uit het verleden. Whitechapel is bloedstollend spannend, smerig en griezelig. Ik vind het ook meer een horrorserie dan een klassieke detective. Whitechapel heeft vier seizoenen en telt in totaal achttien afleveringen. Waar de serie op dit moment te zien is, weet ik niet precies. Er bestaat een kans dat BBC First hem nog wel eens herhaalt, maar dat heb ik niet kunnen vinden.

3. Black Earth Rising

Wanneer een grote Afrikaanse oorlogsmisdadiger opgepakt wordt, probeert mensenrechtenadvocaat Eve (Harriet Walter) hem achter de tralies te krijgen. Haar uit Rwanda geadopteerde dochter Kate (Michaela Coel), ook jurist, wil dat voorkomen eens omdat hij tijdens de Rwandese genocide in de jaren negentig juist een held was die vele levens heeft gered. Moeder en dochter staan lijnrecht tegenover elkaar en tijdens het onderzoek duikt Kate diep in de geschiedenis van haar familie en haar volk. Black Earth Rising is een confronterende les over Afrikaanse geschiedenis die met prachtige beelden en symboliek tot leven wordt gebracht. Black Earth Rising heeft één seizoen van acht afleveringen en is te zien op Netflix.

2. Detectorists

Twee sullige vrienden hebben een passie voor metaaldetectors en hopen ooit een schat te vinden. Hun levens gaan niet bepaald voor de wind, maar als de twee hun metaaldetectors pakken en op pad gaan, verdwijnen hun zorgen als sneeuw voor de zon. Deze komedie belicht het alledaagse leven van een kleine gemeenschap. De vriendschap tussen hoofdpersonen Andy (Mackenzie Crook) en Lance (Toby Jones) is heerlijk en hartverwarmend. Dit mooie verhaal gaat gepaard met prachtige beelden van het Engelse platteland en een fantastische soundtrack. Detectorists heeft drie seizoenen en telt in totaal negentien afleveringen. Deze serie wordt nog regelmatig herhaald op BBC Four, dus als je die zender kan ontvangen, zeker kijken!

1. Utopia

Een groep stripfanaten krijgt het manuscript van een obscuur stripboek in handen. Dit boek blijkt de sleutel te zijn tot een aantal gevaarlijke controversiële wetenschappelijke experimenten. Een schimmige organisatie die achter die experimenten zit wil het manuscript hebben, en zij schuwen geen geweld. Utopia is belachelijk goede serie die een haast perfecte samenzwering met veel cynisme en zwarte humor in beeld weet te brengen. Neem daar een geheel eigen stijl met felle kleuren, extreem geweld en bizar camerawerk bij en bij en je hebt een pareltje. Na twee seizoenen van zes afleveringen was het uit met de pret, maar Amazon is bezig met een remake. De originele serie stond ooit op Netflix, maar nu niet meer. Wie mij kan vertellen waar je hem nu kan zien, krijgt een koekje.

Dit was mijn top vijf. Zoals jullie kunnen zien is niet elke serie in dit lijstje momenteel even goed te vinden op een Nederlandse streamingdienst of zender en van een aantal heb ik het ook niet kunnen vinden of en waar ze te zien zijn. Mochten jullie ze wel ergens kunnen vinden, dan hoor ik het graag. Wellicht zijn ze nog op dvd of op blu-ray te bestellen. Binnenkort meer top 5 lijsten om de tijd door te komen.
Leuk?
6
0
Bekijk stemmen

Reacties (5)

avatar_BlackBiker
24 mrt 2020 17:39 -
Misschien is Ripper Street ook wat?
Ik moet hem nog kijken, maar hij schijnt bij Amazon te staan en is op DVD verkrijgbaar.
Reageer
avatar_tweemaalh
24 mrt 2020 17:58
Ripper Street vond ik ook een hele goede serie. Lekker sfeervol en rauw en ontzettend goed geacteerd. Over het vijfde en laatste seizoen heb ik destijds ook nog een hele lovende recensie geschreven
Reageer
avatar_DAVE2804
24 mrt 2020 18:23 -
Ripper Street staat helaas niet op Amazon. Ik heb een paar jaar terug de eerste twee seizoenen op Netflix gezien, maar daar is hij ook al enige tijd terug verwijderd.
Reageer
avatar_tweemaalh
24 mrt 2020 19:10
Is heel apart inderdaad. Deze serie was ooit van de BBC, totdat die hem cancelde. Na onderhandelingen ging Amazon verder met de productie van de latere seizoenen. Maar blijkbaar delen ze hem niet aan op Amazon in Nederland. Zonde, want het is een hele goede serie.
Reageer
avatar_BlackBiker
25 mrt 2020 07:50
Ik heb de complete serie in januari voor € 32,99 bij Bol op Blu-Ray gekocht. Dat is ook nog een optie.
Ik dacht Amazon omdat dat bij de serie stond. Maar Amazon heeft natuurlijk veel verschillende landen waar het niet overal dezelfde content heeft.
Reageer

Laatste nieuws

De nieuwe serie Resident Alien, met Alan Tudyk in de hoofdrol gaat eind januari 2021 in première bij Syfy. De serie is afkomstig van Chris Sheridan (Family Guy).
Gisteren, 11:00
Na de verschijning van het eerste deel van het achtste seizoen van Suits, zal begin volgend jaar ook het tweede deel van het seizoen verschijnen bij Netflix.
vrijdag, 13:00
1
De Amerikaanse dramaserie Good Trouble, de spin-off van The Fosters (2013), van de zender Freeform verschijnt begin december bij Videoland.
vrijdag, 12:00
Vrijdag is een mooie dag om te bekijken wat nou de populairste series waren op MijnSerie van afgelopen week. Mochten er namelijk voor jou interessante series tussen staan, kan je er dit weekend gelijk mee beginnen....
vrijdag, 11:03
De Australische dramaserie Heartbreak High is te bekijken bij Netflix. De populaire werd uitgezonden in de jaren negentig en was een internationale hit.
vrijdag, 10:00
1
TNT werkt aan een nieuwe dramaserie genaamd Fire Season. De serie is afkomstig van Joy Blake (The Passage) en Brian Volk-Weiss (Mad About You).
vrijdag, 09:00