Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
Leuk?
5
0
Bekijk stemmen

Corona-crisis; welke series moet je gaan kijken? Top 5 beste series van Bo Verhoef

Het is inmiddels een bekend beeld, supermarktschappen, straten en pleinen leeg. Mensen werken thuis of werken niet. Maar hoe je tijd te vullen? Wij hebben een top 5 gemaakt met series die je kunt gaan kijken in deze vreemde tijden.

Als je dan toch hele middagen en avonden thuis zit, dan kun je je tijd maar beter goed besteden. Ik ben gek op series met veel seizoenen, want dan kun je lekker eindeloos bingewatchen. Nu zijn er natuurlijk heel veel series die aardig wat seizoenen hebben. Daarom heb ik mijn top 5 gemaakt van series die al jaren worden gemaakt en nog steeds op televisie zijn. Heel veel kijkplezier ermee!

5. The Blacklist

Ik weet nog dat mijn ouders waren begonnen met deze serie. The Blacklist werd uitgezonden op de Nederlandse televisie. Ik zat op de bank terwijl mijn ouders de seizoensfinale van het eerste seizoen keken. Het was ontzettend spannend en vanaf dat moment ben ik gelijk de serie gaan kijken. Nu moet ik eerlijk toegeven dat ik nu niet helemaal meer bij loop, omdat de serie al snel wat herhalend aanvoelt. Toch is dit wel een serie waar je uren lang achter elkaar naar kunt kijken. The Blacklist wordt uitgezonden op de Amerikaanse zender NBC en is in Nederland te zien op Netflix.

4. Chicago Fire

Nog een serie van de Amerikaanse zender NBC. Ik ben dus gek op series die draaien om mensen die goede daden verrichten in de wereld: dokters, brandweermannen, agenten, rechercheurs, noem het maar op. Deze serie draait om het wel en wee van brandweerlieden en paramedici bij het 25e bataljon van het Chicago Fire Department. Ik vind dat deze serie echt op een hele gave en interessante manier het leven in en rondom een brandweerkazerne weergeeft. Natuurlijk blijft het een serie, maar je raakt betrokken met de karakters en de verhalen. Zeker een aanrader! In Nederland wordt de serie uitgezonden door FOX en Net5. Ik weet helaas niet waar je het verder kunt kijken.

3. Homeland

Al jarenlang kun je meeleven met Saul Berendsen en Carrie Mathison. Twee CIA-agenten die samen het ene na het andere terroristische complot ontrafelen. De serie startte in 2011 en op dit moment is het laatste seizoen, seizoen acht, te zien. Een hele spannende serie. Elk seizoen zijn er meerdere afleveringen waarbij ik op het puntje van mijn stoel zit en zo enorm benieuwd ben naar het verloop van het verhaal. Zeker een aanrader voor als je binnen zit. De serie wordt uitgezonden op de Amerikaanse zender Showtime en is te zien op Netflix. Daarnaast werden alle seizoenen uitgezonden op de Nederlandse televisie.

2. MasterChef Australia

Misschien niet de meest voor de hand liggende televisieserie, maar naar dit programma kijk ik elk jaar het meest uit. Dit is een kookprogramma zoals het hoort te zijn. Hele leuke kandidaten die ontzettend goed leren koken door goede adviezen, gave workshops en opbouwende kritiek. De eerste elf seizoenen werden gepresenteerd door een vast drietal. Aankomend seizoen wordt de presentatie gedaan door een nieuw drietal en bestaan de kandidaten uit niemand minder dan oud-kandidaten die nog een keer strijden voor de titel. MasterChef Australia is een programma van de Australische zender Ten. Het wordt uitgezonden op Net5 en de laatste drie seizoenen zijn ook nog via Kijk te zien.

1. Grey's Anatomy

Ik was tien jaar toen deze serie begon. Ik weet nog dat mijn broer en moeder altijd heel gefocust voor de televisie zaten als er een aflevering van Grey's te zien was. Zelf begon ik pas met kijken toen ik zeventien was. Ik kon daardoor gelijk veel seizoenen achter elkaar kijken en sindsdien is het echt mijn meest favoriete serie aller tijden. De verhaallijnen, de karakters, de setting, de muziek, de chemie tussen alle acteurs, alles in deze serie klopt. Grey's Anatomy is een medisch dramaserie dat zich afspeelt rondom een ziekenhuis in Seattle. De serie is op dit moment bezig aan het zestiende seizoen Het wordt uitgezonden door de Amerikaanse zender ABC en seizoen een tot en met vijftien zijn in Nederland te bekijken op Videoland.

Er zijn natuurlijk ook nog heel veel andere series die meer dan drie seizoenen hebben. Ik vind het altijd fijn als een serie meerdere seizoenen heeft, omdat je dan helemaal in de serie wordt gezogen. Je leert de verhalen en karakters dan veel beter kennen. Andere favoriete langlopende series zijn bijvoorbeeld Criminal Minds, Suits, Downton Abbey, Gilmore Girls, The Good Wife, How to Get Away with Murder, White Collar en oh die lijst is echt eindeloos lang. Ik denk dat je je dus ook niet hoef te vervelen, maar heb je nog steeds geen idee wat je allemaal kunt kijken? Binnenkort komen er meer top 5 lijsten om de tijd door te komen.


Leuk?
5
0
Bekijk stemmen

Reacties (1)

avatar_DAVE2804
25 mrt 2020 20:50 -
Chicago Fire seizoen 1 t/m 4 is te zien op Amazon Prime Video.
Reageer

Laatste nieuws

Hulu heeft aangekondigd dat er een hoofdrolspeelster is gecast voor de nieuwe dramaserie The Girl from Plainville.
Vandaag, 14:00
HBO Max heeft een premièredatum aangekondigd voor de langverwachte sciencefictionserie Raised by Wolves (2020).
Vandaag, 13:00
Het tweede seizoen van de Britse romantische fantasieserie A discovery of Witches verschijnt volgend jaar januari, het seizoen werd in 2018 besteld.
Vandaag, 12:00
1
Het productiebedrijf Bad Robot van J.J. Abrams bewerkt Untamed van Glennon Doyle tot een serie. Het boek werd dit jaar gepubliceerd.
Vandaag, 10:00
De film Stay Tuned uit 1992 wordt door AMC bewerkt tot een gelijknamige serie, afkomstig van Ian Goldberg en Richard Naing.
Vandaag, 09:00
De dramatische misdaadserie Troppo, waarin Thomas Jane (The Expanse) de hoofdrol zal spelen, is gebaseerd op het boek Crimson Lake.
Gisteren, 13:00