Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
Leuk?
7
2
Bekijk stemmen

Corona-crisis; welke series moet je kijken? Top 5 beste van Natasha Slagter

Het is inmiddels een bekend beeld, supermarktschappen, straten en pleinen leeg. Mensen werken thuis of werken niet. Maar hoe ga je je tijd vullen? Wij hebben een top 5 gemaakt met series die je kunt gaan kijken in deze vreemde tijden.

In de afgelopen jaren zijn er diverse crisis series uitgekomen. Gelukkig kunnen we wel verklappen dat het in de meeste gevallen goed komt. Dus hopelijk put je hier een beetje troost uit.

5. Als De Dijken Breken


De serie Als De Dijken Breken leidde zelfs tot vragen in het parlement. In deze Belgisch-Nederlandse productie is centrale vraag: wat zou er met Nederland en Vlaanderen gebeuren mochten we overvallen worden door een superstorm. Zijn we nog veilig? De Belgische overheid kiest voor een andere benadering dan Nederland. Wat is de juiste? Terwijl in Den Haag en Brussel politieke spelletjes worden gespeeld, focust de reeks ook op enkele mensen die in het oog van de storm zitten. Deze serie uit 2016 met zes afleveringen is nu te zien op Netflix.

4. Designated Survivor


Designated Survivor toont op pakkende wijze hoe de wereld van een man in één klap volledig op zijn kop komt te staan. Tom Kirkman (Kiefer Sutherland) blijft als lagere kabinet lid als enige over na een catastrofale aanval en wordt aangewezen als wereldleider. Hij zet zijn rol boeiend en vol overtuiging neer. ABC besloot na twee seizoenen dat het welletjes was voor dit politieke drama, maar Netflix liet een derde serie produceren.

3. Occupied


In de nabije toekomst besluit de Noorse regering al hun olie- en gaswinning stop te zetten om volledig over te stappen op duurzame energie. Rusland valt het land binnen om de grondstoffen voor de rest van de wereld beschikbaar te houden. Wat een geweldloze, tijdelijke invasie zou moeten zijn, ontaardt al gauw in onrust en spanningen. Een prima Noorse serie in de trant van The Bridge (2011) en Borgen. Laat je meevoeren in de politieke machtsspelletjes. Occupied heeft drie seizoenen en nu te zien op Netflix en Videoland.

2. Arctic Circle


Deze Finse serie is van deze top 5 het meest vergelijkbaar met de huidige situatie in de wereld. Een zeer dodelijk virus wordt aangetroffen bij een stervende prostituee. De Finse inspecteur Nina Kautsalo gaat samen met de Duitse viroloog Thomas Lorenz op zoek naar de oorzaak van de besmetting. Kunnen ze de uitbraak tegenhouden? Arctic Circle speelt zich af in de buurt van de Noordpool op de ijzige landschappen van het Finse Lapland. Naast de mooie beelden is dit een heerlijk spannende serie. Voorheen op NPO maar waarschijnlijk moet je nu op zoek naar de dvd.

1.Chernobyl


Mogen we dit de ramp aller rampen noemen? De serie geeft een goed beeld van de explosie die in april 1986 plaatsvond in de kerncentrale van Chernobyl. Er is gedegen research gedaan waardoor de serie zeer geloofwaardig overkomt. Je zult van de ene in de ander verbazing vallen. Waarom reageren de leiders zo langzaam en hoeveel offers moeten vallen? Op dit moment staat de serie als zevende in de top 100 lijst van MijnSerie en is winnaar Beste mini- en anthologieserie in jaarverkiezing van 2019. Chernobyl is een miniserie van vijf afleveringen en nu te zien op Ziggo. Echt een aanrader!!

Mocht je niet genoeg kunnen krijgen van dit soort series hebben we hier nog een titels voor je: The Handmaid's Tale, daarin is de wereld ook al voor een deel vergaan of Counterpart. Heb je genoeg van rampen, kies dan een van de vele ziekenhuis series: The Night Shift, Grey's Anatomy, Centraal Medisch Centrum, Chicago Med, Code Black, ER, The Good Doctor en de Mannen van Dokter Anne.

Binnenkort meer top 5 lijsten om de tijd door te komen.
Leuk?
7
2
Bekijk stemmen

Reacties (5)

avatar_Inter
23 mrt 2020 16:41 -
Bedankt voor de tip van Artic Circle, gelijk achteraan gegaan.
Reageer
avatar_Travelgirl
23 mrt 2020 17:02
Check binnenkort mijn recensie over Moscow Noir. Wellicht heb je deze ook nog niet gezien. Ook goede serie
Reageer
avatar_Inter
23 mrt 2020 19:06
Heb ik inderdaad niet gezien deze serie, lijkt mij ook wel wat, deze Scandinavische landen maken top series. Kan je een berichtje sturen als jouw recensie over Moscow Noir erop staat?
Reageer
avatar_Travelgirl
23 mrt 2020 23:40
Zal ik doen
Reageer
avatar_H3nDri3
23 mrt 2020 19:49 -
Net Rutte en maatjes gehoord. Top 5 kan beter Top 10 worden. We zitten nog wel even binnen.
Reageer

Laatste nieuws

Vele mooie, leuke en interessante top 5 lijsten zijn er voorbij gekomen om de tijd te vullen die we normaal zouden vullen met uitgaan en familiebezoek. Historische televisieseries zijn er in verschillende soorten en maten. Deze keer aandacht voor historis
Gisteren, 16:00
In deze aflevering van de MijnSerie podcast bespreken Mandy en Peter één van hun favoriete series: Bosch.
Gisteren, 15:04
Onlangs meldde MijnSerie dat seizoen zes onzeker was, maar nu schijnt Tom Ellis toch te hebben getekend.
Gisteren, 14:08
2
Ondanks het feit dat er vele productie hebben stilgelegen is er weer genoeg zien in juni. Het aanbod van series via de diverse netwerken is best wel groot.
Gisteren, 11:00
Het tweede seizoen van de ziekenhuisserie New Amsterdam verschijnt in juli bij Ziggo Movies & Series. Het seizoen was eerder al op Net5 te zien.
Gisteren, 09:00
De Canadese serie Workin' Moms is door CBC vernieuwd met een vijfde seizoen. In Nederland is de serie te zien bij Netflix.
vrijdag, 16:00