Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Corona-crisis; welke series moet je gaan kijken? Top 5 beste van Henk Vernout

Corona-crisis; welke series moet je gaan kijken? Top 5 beste van Henk Vernout

Het is inmiddels een bekend beeld, supermarktschappen, straten en pleinen leeg. Mensen werken thuis of werken niet. Maar hoe je tijd te vullen? Wij hebben een top 5 gemaakt met series die je kunt gaan kijken in deze vreemde tijden.
Een overvloed aan series. Maar nu voor velen ook een overvloed aan tijd. Laat ik hier nu even vijf series voor je neerzetten die je absoluut gezien moet hebben. Zijn het de allerbeste? Nee. Maar dit zijn er vijf waar je absoluut voldaan op terugkijkt als je de laatste credits langs ziet rollen.

5. The Magicians


Via Amazon Prime kun je deze knotsgekke, volwassen versie van een Harry Potter-esque school volgen. Het is snel, heel vreemd, een plot dat alle kanten op schiet, maar hilarisch en kijkt heerlijk weg. Simpelweg een enorme aanrader!

4. Agent Carter


Op Disney+ kun je deze, inmiddels, golden oldie nog zien. Onvoorstelbaar dat deze serie niet een grotere fanbase heeft gekregen toen het nog uitgezonden werd. Dit ga je gewoon lekker vinden om naar te kijken.

3. Penny Dreadful


De enige serie die ik in een recensie ooit een 10 heb gegeven. Al hou je niet van dit genre, snap je geen Engels en ben je wat mij betreft slechtziend, dan nog is dit een van de beste series die je ooit gaat zien. De cinematografie is geweldig maar het acteerwerk, met name dat van Eva Green, is bovenaards. Magistraal. Ben je al www.netflix.nl aan het intypen?

2. Hannibal


Als er een 11 in ons numerieke beoordelingssysteem bestond, dan kreeg Hannibal een 11. Ik vind, en ik ga hier geen vrienden mee maken daar ben ik me bewust van, de serie nog beter dan de films. Well, I said it. You can kill me now. Videoland-pareltje dit dus. De serie staat ook op Horrify.

1. Brooklyn Nine-Nine


Had ik tot twee jaar geleden nog een hekel aan komedies, 'want het is allemaal zo makkelijk' of 'ik hou niet van die slappe Amerikaanse humor' is dat compleet veranderd toen ik Brooklyn Nine-Nine ontdekte. Kijk even door de eerste vijf afleveringen heen (die zijn niet geweldig) en daarna ontstaat er een serie waarvan je gegarandeerd op de grond terecht komt van het lachen. Trouwens te zien op Netflix!

Oh, en er zijn natuurlijk nog talloze andere series te noemen. Maar het is een top 5, dus daar hou ik me dan ook maar aan. OKE TOCH NIET. The Boys, Westworld, The Good Place, Watchmen (2019) en Orphan Black, stuk voor stuk ook heerlijke en prachtige series. Ben je nou vandaag of morgen al door alle suggesties heen? Niet getreurd! Er volgen binnenkort nog meer top 5 lijsten om de tijd door te komen.

Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Log in om een reactie achter te laten