Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
Leuk?
8
0
Bekijk stemmen

Corona-crisis; welke series moet je gaan kijken? Top 5 van Dagmar

Het is inmiddels een bekend beeld, supermarktschappen, straten en pleinen leeg. Mensen werken thuis of werken niet. Maar hoe je tijd te vullen? Wij hebben een top 5 gemaakt met series die je kunt gaan kijken in deze vreemde tijden.

Soms ben ik de weg in het doolhof der series even kwijt, vooral nu ik wat meer vrije tijd overhoud. Heb je daar nu ook last van? Of denk je dat je alle series ondertussen al heb uitgekeken? Dan heb ik hier mijn top 5. Waarmee ik je hopelijk mee kan inspireren.

5. Dark

Als je het gevoel hebt dat je brein minder geprikkeld is, omdat je alle activiteiten heb geschrapt, dan moet je Dark kijken. Door Dark raakt je brein hoogstwaarschijnlijk wel geprikkeld. Toen ik de serie keek zijn er denk ik wel duizend theorieën door mijn hoofd gevlogen. Dark is een Duitse mysterieuze dramaserie van Netflix. In het Duitse plaatsje Winden verdwijnen op onverklaarbare wijze kinderen. Vier families gaan opzoek naar de kinderen. De vraag is alleen niet wie er achter de verdwijning zit, maar voornamelijk wanneer de kinderen zijn verdwenen. Een serie waarbij je dus goed moet opletten en vooral hard moet nadenken om de ontrafelen hoe het verhaal in elkaar steekt. De eerste twee seizoenen zijn te bekijken op Netflix, afgelopen januari zijn de opnames van het laatste seizoen afgerond.

4. A Million Little Things

Van een miljoen series die je kan gaan kijken, raad ik je A Million Little Things aan. Nu we in deze tijd onze eigen vrienden en familie wat minder zien dan we eigenlijk zouden willen, kan je je onderdompelen in de vriendengroep uit A Million Little Things. Ze delen niet alleen de mooie momenten, maar ook de wat mindere momenten. De wereld van de vrienden komt op zijn kop te staan als één van hen komt weg te vallen op een manier waarvan niemand had gedacht dat dat mogelijk was. Het is voor de anderen de wake-up call die ze al die tijd al nodig hadden. De serie is te bekijken op Videoland, het tweede seizoen komt wekelijks online.

3. Broadchurch

Volgens mij is mijn liefde voor misdaad/thriller series begonnen bij Broadchurch. Dit is namelijk de eerste serie in dit genre, die ik mij nog kan herinneren, die ik heb gekeken. Dit is echt zo'n serie waarbij je iedereen gaat verdenken. Iedereen lijkt ook allemaal net iets te onschuldig en te lief voor elkaar. Het begint allemaal met de mysterieuze dood van de jonge Danny Latimer. Alec Hardy (David Tennant) en Ellie Miller (Olivia Colman) moeten de zaak oplossen. In de andere twee seizoenen moeten de twee weer andere mysteries oplossen. Broadchurch is te bekijken op Netflix en Videoland.

2. The Handmaid's Tale

Ik weet nog dat ik het eerste seizoen van deze aangrijpende serie in een keer heb uitgekeken. Het is niet per se een serie die je moet kijken, als je iets vrolijks aan je hoofd wil in deze tijden. Maar het is wel een serie die je aangrijpt en laat nadenken. Met niet alleen fantastisch acteerwerk van Elisabeth Moss - die de hoofdrol vervult-, maar ook van al haar tegenspelers. The Handmaid's Tale volgt Offred (voorheen June). Ze werd gedwongen gescheiden van haar man en dochter door het bewind in de Republiek Gilead, voorheen de Verenigde Staten van Amerika. June probeert te vechten voor haar rechten en haar dochter terug te vinden. De serie is gebaseerd op een boek van Margaret Atwood. The Handmaid's Tale is te bekijken op videoland en Ziggo.

1. Euphoria

Zelf heb ik de serie nog niet helemaal af gezien, maar deze serie heeft mij in de eerste paar afleveringen al overtuigd. De serie is intens en intens interessant. Alles aan Euphoria lijkt te kloppen, de cast, de muziek, de belichting, de filmtechnieken en ga nog maar even door. Daarnaast het verhaal, het zijn niet allemaal de gezelligste onderwerpen, maar zeker wel belangrijke. In de serie komt de voorheen aan drugsverslaafde Rue Bennett (Zendaya) terug uit de kliniek en pakt zij haar leven op school weer op. De serie volgt naast Rue ook andere tieners die worstelen met kwesties als drugs, seks en geweld. Het is een drama serie van HBO, Euphoria is in Nederland te bekijken op Ziggo.

La Casa de Papel en The Crown moet ik toch eigenlijk ook wel even benoemd hebben. Deze heb ik express niet in mijn lijst opgenomen, omdat ik liever mijn 'wat onbekendere' top vijf wil delen. Ook al ben ik er van bewust dat The Handmaid's Tale bij de meeste al bekend is, aangezien deze ook hoog in de top 100 staat. Hopelijk heb ik toch een aantal nuttige tips gegeven om de tijd mee door te komen, anders komen er binnenkort meer top 5 lijsten om daar je inspiratie vandaan te halen.
Leuk?
8
0
Bekijk stemmen

Reacties (4)

avatar_sarlottje
20 mrt 2020 20:44 -
Heb je nog andere tips van series die niet van Netflix zijn? Op de een of andere manier vind ik Netflix series niet leuk...
Reageer
avatar_Roeman
21 mrt 2020 08:55
Er komen nog meer lijsten aan, en het grootste deel van de bovenstaande series is te zien bij Ziggo en Videoland.
Reageer
avatar_H3nDri3
21 mrt 2020 10:26
@sarlottje je kijkt dus geen enkele Netflix serie? Is niet zo dat alle Netflix Originals dezelfde formule hebben, bijv. bij Disney moet alles familievriendelijk zijn, maar Netflix heeft heel veel verschillende soorten series.
Reageer
avatar_TragicError
30 mrt 2020 12:29
Misschien zit daar een onderwerp in voor een artikel. Ik snap het aan 1 kant wel en toch ook weer niet.
Reageer

Laatste nieuws

MijnSerie leden willen graag weten wanneer welke serie van start gaat. Elke maandag houden we je op de hoogte van alle* series die in Nederland en België uitkomen de komende week.
Vandaag, 16:09
Comic Con is voorbij, het nieuws komt nu mondjesmaat binnen. We hebben het nieuws van 27 juli tot en met 2 augustus voor je verzameld.
Vandaag, 09:00
De nieuwe dramaserie Filthy Rich (US) gaat eind september in première en het eerste seizoen van L.A.'s Finest wordt vanaf eind september uitgezonden bij FOX.
Gisteren, 12:00
Als er niets meer verandert gaan de opnames van de Amerikaanse actie politieserie S.W.A.T. (2017) aankomende week weer van start.
Gisteren, 11:00
1
Damon Wayans Jr. (Happy Together (2018)) zal de hoofdrol spelen in een nieuwe actie komedieserie van David Caspe, Matthew en Daniel Libman voor Peacock.
Gisteren, 10:00
Er komt een einde aan La Casa de Papel. Het Spaanse succes van Netflix zal met het recent aangekondigde vierde seizoen (vijfde deel) eindigen.
Gisteren, 09:00
3