Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.

Corona-crisis; welke series moet je gaan kijken? Top 5 beste ziekenhuisseries

Het is inmiddels een bekend beeld, supermarktschappen, straten en pleinen leeg. Mensen werken thuis of werken niet. Maar hoe je tijd te vullen? Wij hebben een top 5 gemaakt met series die je kunt gaan kijken in deze vreemde tijden.
We applaudisseren allemaal voor de mensen die op dit moment in de zorg werken. Onzekere tijden zijn aangebroken en iedereen kan zomaar opeens in het ziekenhuis terecht komen met het alom gevreesde corona-virus. Maar welke ziekenhuisseries zijn op dit moment nou het meest troostend om naar te kijken.

5. M*A*S*H

Net even anders dan andere deze ziekenhuisserie van CBS die zich afspeelt in de jaren 50 ten tijden van de Koreaanse Oorlog. M*A*S*H staat voor Mobile Army Surgical Hospital, maar werd nogal cynisch Mobile American Slaughter House genoemd en had van 1972 tot 1991 elf seizoenen met maar liefst 251 afleveringen. Onder andere Alan Alda, Loretta Switt, Mike Farell en Davis Ogden Stiers speelde belangrijke rollen in de serie die 14 Emmy Awards won. De allerlaatste aflevering van deze dramedy is één van de best bekeken ooit. M*A*S*H is in zijn geheel te zien bij Hulu.

4. New Amsterdam (2018)

Deze serie volgt Dr. Max Goodwin (Ryan Eggold), de nieuwe medisch directeur van een van de oudste openbare ziekenhuizen van de Verenigde Staten. New Amsterdam (2018) is vervallen en zit vol met hebzuchtige, egoïstische artsen. Aan Goodwin de taak het tij te keren. En dan heeft hij ook nog zo zijn persoonlijke problemen. Doordat de serie gebaseerd is op het waargebeurde boek Twelve Patients: Life and Death at Bellevue Hospital, is hij heel realistisch. De serie is te zien bij Net 5.


3. The Good Doctor

ABC startte met The Good Doctor in oktober 2017. Inmiddels zijn we drie seizoenen verder en is een vierde seizoen aangekondigd. In de serie volgen we een jonge chirurg Shaun Murphy (Freddie Highmore) met Savant syndroom die is aangenomen op de pediatrische eenheid van een prestigieus ziekenhuis. De vraag zal ontstaan: kan een persoon die niet aan iemand kan relateren wel echt hun levens redden? De serie is in Nederland te zien bij Videoland en Ziggo.

2. Grey's Anatomy

Al zestien seizoenen draait deze langlopende ziekenhuisserie mee. Er zullen weinig mensen zijn die Grey's Anatomy niet kennen. Maar als je het nog niet hebt gezien is waarschijnlijk nu een goede tijd om te gaan beginnen met deze hartverwarmende serie over Meredith Grey (Ellen Pompeo) en haar werk in het (niet bestaande) Seattle Grace Hospital. De ABC-serie is te zien bij Videoland, Ziggo en Netflix.

1. ER

Voor vele (nog altijd) de beste ziekenhuisserie ooit. ER lanceerde de carrières van onder andere George Clooney, Julianna Margulies, Noah Wyle, Goran Visnjic en Maura Tierney. De NBC-serie speelt zich af in County General Hospital in Chicago en werd vijftien seizoenen lang omarmd door kijkers over de hele wereld. De serie was in Nederland te zien bij de AVRO en herhalingen worden uitgezonden op Net5.

Naast deze vijf series zijn er uiteraard nog veel meer ziekenhuisseries die je zou kunnen gaan kijken. Zoals Chicago Med (NBC), Code Black (CBS) en The Resident (FOX). Binnenkort meer top 5 lijsten om de tijd door te komen.



Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (4)

tweemaalh
tweemaalh 22 maart 2020, 16:33
Nog een tip voor een goede ziekenhuisserie: Bodies. Bodies gaat over corruptie en wanpraktijken in ziekenhuizen. Het is een hele nare serie die op de meest smerige manieren laat zien tot wat voor kwaad de mens in staat is. Het is geen serie die lekker wegkijkt en bingen kan ik ook niet aanraden, maar het is wel echt steengoed. De serie is geschreven door Jed Mercurio, schrijver van Line of Duty en Bodyguard

Helaas is deze in Nederland heel moeilijk te vinden. Naar mijn weten staat hij alleen op BBC iPlayer. Ik heb hem vorig jaar kunnen kijken doordat ik een tijdje in Engeland was (nu gaat naar Engeland reizen een stuk moeilijker helaas). Maar mocht je een mogelijkheid hebben om hem te kunnen zien, dan zou ik hem zeker niet laten liggen.
DAVE2804
DAVE2804 22 maart 2020, 18:10
M*A*S*H zou ik wel eens weer helemaal willen zien. In de jaren '90 was hij te zien op RTL4 volgens mij en toen ik wel eens af en toe, maar ik heb nooit de hele reeks gezien. Laat Hulu maar snel in Nederland verschijnen dan of laat anders de serie op een andere streamingdienst verschijnen hier.
thales
thales 23 maart 2020, 06:59
House
Robertv
Robertv 23 maart 2020, 08:06
St Elsewhere!
Log in om een reactie achter te laten