Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
Leuk?
8
0
Bekijk stemmen

Corona-crisis; welke series moet je gaan kijken? Top 5 beste Apocalyps-series

Het is inmiddels een bekend beeld, supermarktschappen, straten en pleinen leeg. Mensen werken thuis of werken niet. Maar hoe je tijd te vullen? Wij hebben een top 5 gemaakt met series die je kunt gaan kijken in deze vreemde tijden.

Het einde is nabij (of al geweest)…althans voor deze series die we hieronder voor je hebben uitgekozen. Als je dus op zoek bent naar series die te maken hebben met virussen, atoombommen, zombies of onze eigen stommiteit kun je hier uit kiezen;

5. Zoo

Heb je je altijd al afgevraagd wat er zou gebeuren als moeder natuur zich tegen ons zou keren. Dan is Zoo echt een serie voor jou. CBS dramaserie volgt zoöloog Jackson Oz (James Wolk) en zijn rag-tag-team terwijl ze proberen een reeks gewelddadige dierenaanvallen over de hele wereld te begrijpen. Een mysterieuze pandemie die dieren over de hele wereld treft, zet hen ertoe aan gecoördineerde aanvallen op de mens uit te voeren, en dreigt de mensheid uit te roeien tenzij Jackson en zijn team een remedie kunnen vinden. De serie met drie seizoenen van elk dertien afleveringen is bij Netflix te zien.

4. The Rain

Het regent…het regent de pannetje worden nat. Maar in dit geval het regent…het regent iedereen gaat dood. Wat als de regen je vijand is? In de Deense sciencefictionserie kom je dat te weten. Het virus blijkt in de regen te zitten. Word je nat ga je onherroepelijk dood. In Denemarken dan, want daar speelt de spannende serie zich af. Er zijn wel overlevenden. In The Rain wordt met name een jonge groep overlevenden gevolgd. Een broer en zus sluiten zich bij deze groep aan en samen gaan ze op zoek naar een betere wereld waar ze een nieuw leven kunnen opbouwen. Twee seizoenen zijn er nu te zien bij Netflix en een derde en laatste seizoen is aangekondigd.

3. The Walking Dead

De AMC-serie over een zombie Apocalyps. De serie die in oktober 2010 met lovende kritieken werd ontvangen en heel langzaam steeds minder kijkers trekt. De populariteit van The Walking Dead is tanende maar ze hebben inmiddels wel al een spin-off Fear The Walking Dead en er komt nog een spin-off aan The Walking Dead: World Beyond. Dus genoeg Apocalyps-drama om je tijdens deze vreemde tijden zoet te houden. The Walking Dead heeft tien seizoen en daarvan zijn negen te zien bij Netflix.

2. The 100

Vanaf maart 2014 draait deze The CW-serie al mee. Deze post-apocalyptische sciencefictionserie speelt zich 97 jaar af na een nucleaire oorlog. In The 100 worden 100 jonge boefjes naar Aarde gestuurd om te kijken of het daar weer leefbaar is. Al snel komen de jeugdige ontdekkingsreizigers erachter dat ze toch niet de enige zijn en dat ze moeten overleven in een hele vreemde nieuwe wereld. Er zijn zes seizoen te zien op Netflix en het allerlaatste zevende seizoen gaat in mei van start bij The CW.

1. The Last Ship

The Last Ship is de ultieme serie om te zien wat er gebeurd als er een virus onbezorgd zijn gang kan gaan in de wereld. Er is een stoere bemanning van een laatste schip en een briljante dokter voor nodig om een vaccin te maken en over de wereld te verspreiden. De helden in deze ultieme Apocalyps-serie zijn stoer, sympathiek en redders van de mensheid. De serie van TNT heeft vijf seizoenen met 56 afleveringen gehad en is uitgezonden van 2014 tot 2018. Inmiddels is de serie bij Hulu te zien. In Nederland werd de serie door Veronica uitgezonden.

Mocht je niet genoeg kunnen krijgen van dit soort series hebben we hier nog een paar titels voor je; Daybreak (Netflix), Salvation (Netflix), Containment (The CW), The Strain (FX), 12 Monkeys (Netflix), Kingdom (2019) (Netflix), The Stand (ABC), Z Nation (Netflix), The Hot Zone (National Geographic). Binnenkort meer top 5 lijsten om de tijd door te komen.

Leuk?
8
0
Bekijk stemmen

Reacties (5)

avatar_H3nDri3
19 mrt 2020 20:51 -
Medical Police (Netflix) gaat ook om een virusuitbraak. Comedy met humor die je wel moet liggen.
Reageer
avatar_BlackBiker
20 mrt 2020 10:30 -
Leuk dit soort lijstjes, Mandy :-)
Reageer
avatar_Roeman
20 mrt 2020 10:51
Bijgewerkt op: 20 mrt 2020 10:52
Dank je wel. Er komen nog meer van dit soort lijsten aan, van onze schrijvers o.a.
Reageer
avatar_JanWillemK
20 mrt 2020 15:01 - 20 mrt 2020 15:04
Zoo kan je beter overslaan, The Last Ship staat niet op Netflix en de rest van de series zijn nog niet afgerond.

G̶a̶ ̶l̶e̶k̶k̶e̶r̶ ̶1̶2̶ ̶M̶o̶n̶k̶e̶y̶s̶ ̶k̶i̶j̶k̶e̶n̶ ̶m̶e̶n̶s̶e̶n̶!̶ ̶D̶e̶ ̶s̶e̶r̶i̶e̶ ̶i̶s̶ ̶a̶l̶ ̶a̶f̶g̶e̶r̶o̶n̶d̶ ̶e̶n̶ ̶s̶t̶a̶a̶t̶ ̶o̶p̶ ̶N̶e̶t̶f̶l̶i̶x̶!̶
* Update. Laat maar zitten. Zowel het 1e als het 4e seizoen is niet beschikbaar op Netflix... Wie dat heeft verzonnen....
Reageer
avatar_H3nDri3
20 mrt 2020 15:38
ze hoeven toch niet perse op Netflix te staan? Er zijn ook andere streamingdiensten.
Reageer

Laatste nieuws

Het vierde deel van Chilling Adventures of Sabrina zal nog net dit jaar in première gaan bij Netflix. Het is ook het laatste deel dat van de serie zal verschijnen.
Vandaag, 09:00
2
Amazon heeft een sciencefiction drama genaamd Lightyears besteld. De serie is afkomstig van Holden Miller en Daniel C. Connolly.
Gisteren, 13:00
2
MijnSerie leden willen graag weten wanneer welke serie van start gaat. Elke maandag houden we je op de hoogte van alle* series die in Nederland en België uitkomen de komende week.
Gisteren, 12:00
Er is een serie over de blockbuster Flashdance uit 1983 in productie bij CBS All Acces, dat binnenkort zal veranderen naar Paramount Plus.
Gisteren, 11:00
In samenwerking met The Nielsen Company brengt MijnSerie elke week de kijkcijfers van Amerika uit. In dit nieuwsbericht zullen de best bekeken series staan. Voor meer kijkcijfers van je favoriete serie kan je kijken...
Gisteren, 09:43
Ook in de week van 19 tot en met 25 oktober hebben we het nieuws voor je verzameld. Lees hieronder welk nieuws je wellicht gemist zou kunnen hebben uit week 43
Gisteren, 09:00