Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
Leuk?
2
0
Bekijk stemmen

Series toevoegen, wijzigen en/of aanpassen, hoe doe je dat?

Veel MijnSerie-leden maken er al gebruik van, series toevoegen, wijzigen en /of aanpassen in en aan de database van MijnSerie.

Inmiddels zijn we hard op weg om de 9100ste serie in ons bestand te kunnen toevoegen. Maar er zijn enkele ‘regels’ die horen bij het toevoegen van (nieuwe) series. We nemen ze met je door.

* Een serie moet eerst in TVDb staan, en goedgekeurd zijn, voordat deze kan worden toegevoegd.
* In TVDb kunnen aanpassingen worden gedaan aan onder andere (première)datums, afleveringen, acteurs, foto's, zender, genres, tijdsduur afleveringen en land. Deze worden dan ook meegenomen in de MijnSerie database.
* (Televisie)films horen niet thuis in onze database. Sommige televisiefilms van een serie worden wel in het database gezet als Special.
* Ook programma’s waar slechts één aflevering per jaar van wordt gemaakt horen niet thuis in onze database. Ook programma’s als WK Voetbal, horen niet thuis in onze database.
* Let bij het toevoegen, dat je hier kunt doen, goed op de volgende informatie: staat de duur (tijd hoelang een aflevering duurt) en datum (jaartal) goed, is het land van herkomst correct, is de zender juist, zijn er afleveringen - eventueel met datums - toegevoegd en welke genres kan ik toevoegen. Kijk hierbij ook welke gegevens er (al) in TVDb staan.
* Over genres toevoegen het volgende: één tot drie genres zijn vaak meer dan genoeg. Hoe meer genres je toevoegt hoe verwarrender het kan worden, voorbeeld: een detective heeft vaak al met misdaad te maken of superhelden met actie en misdaad is vaak al spannend, die hoeven dus niet samen toegevoegd te worden.
* In 'beschrijving' is het de bedoeling dat je daar een correcte Nederlandse tekst neerzet.

Soms kan het wat langer duren voor een serie goedgekeurd wordt. Dit kan gebeuren omdat de informatie eerst nagekeken of aangevuld moet worden.

Wanneer kan een serie worden afgekeurd? Als niet alles (correct) is toegevoegd, of er geen Nederlandse omschrijving in staat. Of als een serie niet voldoet aan de criteria zoals hierboven beschreven. We zullen dan aangeven waarom de serie die je hebt toegevoegd is afgekeurd.

Ook kun je content zelf wijzigen. Onder het kopje ‘info’ op de seriepagina zie je bewerk content staan. Klik daarop en je kunt niet alleen wijzigingen aanbrengen maar ook trailers toevoegen. Zo kunnen we met zijn allen de website nog completer en beter maken. Ook hier gelden een paar ‘regels’.

* Duur van afleveringen. De duur van de afleveringen kan soms verschillen. Dit kun je wijzigen maar let op, alleen de duur zoals het uitgezonden is door de originele zender. Netflix wil vaak nogal eens wat wijzigen in de duur van aangekochte series, maar die zijn dus niet correct en zullen worden afgekeurd.
* Land en zender. Spreekt voor zich, maar ook hier geldt dat aangekochte series door andere netwerken/streamingdiensten niet als originele zenders gelden, tenzij deze de productie hebben overgenomen. Denk hierbij aan Lucifer en You bij Netflix.
* Genres. Wijzigingen zijn prima, maar gebruik niet meer dan drie genres en wijzig het dan ook in de beschrijving.
* Trailer. Mocht er geen trailer zijn, of niet de juiste, kun je die altijd toevoegen.
* Synoniemen. Soms hebben series (vooral uit andere landen dan Amerika of Engeland) nog een andere titel, meestal één in de oorspronkelijke taal, denk aan The Bridge (2011) als Bron|Broen, die kun je dan toevoegen of je kunt de Engelse titel toevoegen, zoals bij La Casa de Papel als Money Heist.
* Beschrijving. In de beschrijving staat bovenaan bijna altijd: Serienaam, Land en Genre(s) van de serie. De serie ging in première op dd maand jjjj. Daaronder een beschrijving van de serie. Daarin kunnen (tik)foutjes zijn geslopen of kan de beschrijving helemaal ontbreken of niet correct zijn. Wijzigen, verbeteren of toevoegen mag in correct Nederlands.

Ook hier kan een wijziging, verbetering of aanpassing soms worden afgekeurd. Wij zullen zo duidelijk mogelijk uitleggen waarom deze aanpassing is afgekeurd.

Mocht je denken dat (première)datums, looptijd, beëindigd of juist niet, seizoenen, titels of foto’s niet correct zijn? Dan kun je dit aangeven in het forum onder: MijnSerie Features, Bugs & Development.

Succes met het toevoegen en/of wijzigen-aanpassen van je favoriete serie(s).

P.s. Lees ook dit bericht over de series die door Netflix worden uitgezonden of zijn overgenomen.
Leuk?
2
0
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Laatste nieuws

Babylon Berlin is een Duitse misdaadserie van de zender Sky Deutschland. Momenteel wordt in Duitsland het derde seizoen uitgezonden.
Vandaag, 16:00
Dankzij populaire series als Stranger Things en Sex Education heeft oude muziek uit de jaren ’60, ’70 en ’80 een kleine opleving.
Vandaag, 15:00
Licht uit, spot aan! Tijd om eens te kijken welke serie die ene acteur ook op zijn cv heeft staan.
Vandaag, 14:00
1
Apple Tree Productions maakt onder leiding van Piv Bernth (The Killing) een serie van de bekroonde misdaadroman Blackwater van Kerstin Ekman. Het wordt een zesdelige serie voor het Zweedse omroep SVT.
Vandaag, 13:00
2
Nadat Liz Tigelaar de serie Little Fires Everywhere op basis van de gelijknamige bestseller heeft ontwikkelt voor Hulu, gaat zij aan de slag met Summer Sisters van Jude Blume.
Vandaag, 12:00
Tell Me a Story (2018) is een Amerikaanse thrillerserie van de zender CBS All Access. Inmiddels zijn er twee seizoenen verschenen en in totaal 20 afleveringen.
Vandaag, 11:00