Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
MijnSerie bij EditieNL

MijnSerie bij EditieNL

Afgelopen donderdagavond, 26 februari, was Niels Werdekker van MijnSerie te zien in de uitzendig van EditieNL. De uitzending ging over Freddy's Ribs, de overheerlijke spareribs die Frank Underwood van House of Cards regelmatig naar binnen werkt in de serie. Op 27 februari begon het derde seizoen van House of Cards op Netflix. Goed nieuws natuurlijk, maar de nadruk lag tijdens deze uitzending toch echt op de spareribs!

Het namaken van gerechten en drankjes uit series is in, verklaart ook Niels Werdekker: “Ja, het is heel populair. Je ziet op internet, op wikipedia, allerlei gerechten staan. Daarnaast heb je een kookboek van The Sopranos die je kan kopen. Maar ook gewoon de kleinere dingen, de drankjes, de hapjes die al uit series worden nagebootst”.

Niet alleen de spareribs van Freddy's Ribs uit House of Cards kwamen aan bod. Vele andere drankjes en gerechten zijn inmens populair geworden door de seriewereld. Wat dacht u van de kaneelrollen uit de nieuwe serie Better Call Saul? Of wat te denken van het wereldberoemde drankje van 007, alias James Bond? Iedereen kent de zin die James standaard oplepelt wanneer hij zijn favoriete drankje martini bestelt: “Shaken, not stirred”.

Heb jij het derde seizoen van House of Cards gekeken met een dampend bordje spareribs op je schoot? En welke gerechten zijn bij jou blijven hangen?

Bekijk hier het gehele fragment van Editie NL over Freddy's Ribs.
Video on youtube
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (1)

JessicaD
JessicaD 2 maart 2015, 21:28
Wat een leuk fragment! :D
Log in om een reactie achter te laten