Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Breaking Bad en gokken

Breaking Bad en gokken



Als een van de populairste Amerikaanse series sinds The Wire is Breaking Bad inmiddels verankerd in de herinnering van zowat elke liefhebber van televisiedrama op de planeet. Met fantastische acteerprestaties van praktisch alle acteurs en actrices die aan de show meewerkten, een stijl van regie en visueel vakmanschap die de serie mijlenver voor zetten op andere misdaadseries, en een uitstekend geschreven verhaal, is dit echt een must-see. Wie Breaking Bad nog niet gezien heeft kan nu beter stoppen met lezen, want er zijn spoilers op komst.

Hoewel de productie van metamfetamine en de criminele onderwereld van de zuidwestelijke Verenigde Staten het hoofdonderwerp van de serie vormen, is gokken een centraal thema. Waarom?

De meest in het oog springende hint die dit thema suggereert is de gefabriceerde verklaring voor Walters gedrag die Skyler haar zus Marie voorlegt. Hierdoor zouden de Whites in staat zijn om voor Hanks behandeling te betalen, nadat hij gewond raakte tijdens een mislukte aanslag van het Mexicaanse kartel. Skyler beweert dat Walter te trots was om de gift van zijn ex-partners Elliott en Gretchen Schwartz te accepteren: in plaats daarvan had hij een heus systeem ontwikkeld om kaarten te tellen en zo honderdduizenden dollars binnen te harken in illegale gokhuizen. Kijkers die zelf graag spelen bij http://www.onlinecasinosnederland.nl/ vroegen zich hier misschien af of zoiets mogelijk is, hoewel dergelijke sites zo ontwikkeld zijn dat zulke fraude uitgesloten is. (Het wordt spelers overigens net zo goed afgeraden om zelf meth te gaan koken.)

Walt verdient zijn miljoenen – $80.000.000, om precies te zijn – door zijn huismerk van blauwgetinte metamfetaminekristallen aan de man te brengen. Zijn hooggeprijsde drug wordt door de gemeenschap hoog aangeprezen.

Aan het begin van de serie zit Walt aan de grond, ontmand en midden in zijn midlifecrisis, wanneer
hij de diagnose van longkanker in een vergevorderd stadium ontvangt. In het verleden verkocht hij zijn aandeel in het bedrijf dat hij hielp opbouwen en inmiddels miljarden waard is. Zodoende wordt hij verteerd door zelfhaat en de behoefte aan spanning in zijn leven. Hij besluit de ultieme gok te wagen en zijn hele leven op het spel te zetten in de hoop op zelfvernieuwing. Natuurlijk wil hij de toekomst van zijn gezin veilig stellen, maar in plaats van de sobere weg te kiezen, zet hij zijn kennis en vaardigheden in voor een gevaarlijke onderneming. Uiteindelijk schiet zijn toch al onwaarschijnlijke geluk tekort, en hoewel zijn leven aan flarden ligt, heeft de gok wellicht zijn vruchten afgeworpen – hij was een paar jaar de baas over zijn eigen lot.
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Log in om een reactie achter te laten