Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Gilmore Girls' Edward Herrmann overleden

Gilmore Girls' Edward Herrmann overleden

Edward Herrmann, die naast zijn uitgebreide carrière, zeven seizoenen lang de standvastige maar liefhebbende vader en grootvader speelde in Gilmore Girls, is 31 december overleden.

"Na maanden moedig de behandeling voor kanker te hebben getrotseerd, overleed Edward Herrmann vredig om 8.30 uur in het Sloan Kettering ziekenhuis in New York City," schreef zijn agent in een voorbereide verklaring, zo meldt Buzzfeed. Herrmann werd 71 jaar.

Herrmann won in zijn leven zowel een Tony als een Emmy en was recentelijk te zien in The Good Wife, Black Box en How I Met Your Mother. Zijn mogelijk meest geliefde rol was echter die van Richard Gilmore die de gehele serie de familie van drie generaties Gilmore meiden compleet maakte. Lauren Graham, die zijn TV dochter Lorelai speelde, postte gisteren op Twitter. "Mijn vriend Ed Herrmann was de zachtaardigste, meest getalenteerde man met klasse. Het was een eer en plezier om hem te kennen, een vreselijke klap om hem te verliezen."

In een verklaring aan Buzzfeed schreef Kelly Bishop, die zeven jaar Richards echtgenote Emily speelde: "Hij was een van de fijnste mensen die ik ooit heb ontmoet. We deelden een liefde voor acteren en te mogen werken als acteurs en ik vermoed dat hij stiekem dankbaar was voor de kansen en het succes dat hij kreeg en verdiende. Ik voel me gelukkig dat ik hem heb ontmoet."
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (1)

JanWillemK
JanWillemK 2 januari 2015, 16:32
Ik ken hem eigenlijk alleen van de Gilmore Girls (de serie die ik momenteel volg) maar dat neemt niet weg dat het heel zonde is.

R.I.P.
Log in om een reactie achter te laten