Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Richard Kiel overleden

Richard Kiel overleden

De boomlange acteur (hij was 2,18 meter) Richard Kiel is overleden. De acteur, die vooral bekend werd als Jaws, de schurk uit James Bond met de stalen tanden, werd verleden week opgenomen in het ziekenhuis met een gebroken been. Zijn agent wilde niet ingaan over hoe en onder welke omstandigheden Kiel is overleden.

Hoewel Kiel bij het grote publiek vooral bekend was als Jaws (hij heeft deze rol tweemaal mogen spelen in The Spy Who Loved Me en Moonraker) speelde Kiel nog in vele televisieseries. Hij begon in de jaren zestig met bijrollen in Klondike, Lassie, The Man from U.N.C.L.E. en The Wild Wild West. In Barbary Coast in de jaren zeventig had hij een grotere rol. Zijn laatste rol was in 2011 in BloodHounds Inc.

Maar ondanks de vele televisierollen was Jaws onlosmakelijk met Kiel verbonden. Zo vertelde Kiel eerder dit jaar tegen de Daily Mail: “Tot de dag van vandaag word ik herkend. Ik doe een zonnebril en een hoed op en mensen roepen op straat naar me: ‘Hey Jaws’. Ik zie het zo: het karakter is net de Road Runner, de coyote (Kiel zelf) blijft hem opblazen, maar hij blijft bestaan.”

Richard Kiel werd 74 jaar.

Richard Kiel
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (1)

JanWillemK
JanWillemK 11 september 2014, 21:26
Ik ken hem alleen van de James Bond films waarin hij Jaws speelde en deed zijn job heel freaky. Uiteraard in goede zin.
Wel raar dat ze niet aangeven waaraan hij gestorven is. Toch bijzonder dat hij het ziekenhuis in gaat in verband met een gebroken been en dagen later overlijdt.

R.I.P.
Log in om een reactie achter te laten