Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.

Nederlandse concurrent van Netflix 1 juli in de lucht

Het Nederlandse antwoord op Netflix, NLZiet gaat € 7,95 kosten en vanaf 1 juli gaat de streamingdienst van start. Programma’s van RTL, SBS (inclusief Veronica en Net5) en de publieke omroepen zijn vanaf dat moment zonder reclame te zien.

Hiermee hopen de omroepen de strijd aan te gaan met Netflix en alle andere online steamingdiensten die in ons land te zien zijn. De concurrentie vanuit het buitenland is hevig en ook in het buitenland woedt een strijd om de kijkers. Met NLZiet denken de omroepen een vuist te kunnen maken tegen die concurrentie.

Helaas zullen niet alle programma’s te zien zijn bij NLZiet, dat heeft te maken met uitzendrechten. Maar alle programma’s van Nederlandse bodem zullen te zien zijn. Welke programma’s er wel en niet te zien zullen zijn is nog niet duidelijk, wel staan Agent's of Shield en Hardcore Pawn als buitenlandse series op het menu. Er staan 2.753 programma’s klaar om uitgezonden te worden.

Soms kan een publiekstrekker als eerste op NLZiet te zien zijn voordat het op de Nederlandse televisie verschijnt. NLZiet belooft ook een hoge beeldkwaliteit. Abonnees kunnen via een Apple of Android app op twee apparaten tegelijk kijken. Of de dienst ook naar de Xbox, Apple TV of Smart Tv’s komt is nog niet bekend.

NLZiet is één euro goedkoper dan Netflix. En net als bij Netflix is de eerste maand gratis. De abonnee inkomsten worden verdeeld over de omroepen al naar gelang er gekeken wordt naar hun programma’s. Dus hoe meer kijkers hoe meer inkomsten.

Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (3)

denman84
denman84 14 juni 2014, 11:56
Gebaseerd op niets, maar zo'n Nederlands initiatief trekt me dan weer niet. De look-and-feel lijkt exact gekopieerd van Netflix, waar ze mij eigenlijk ook al kwijt waren
Mandy1966
Mandy1966 14 juni 2014, 16:06
@denman84, ik zie het initiatief ook niet zitten, en 8 euro voor bijna uitsluitend NL programma's vind ik rijkelijk veel. Als ik iets wil zien kijk ik wel naar uitzending gemist of ik neem het op. Ik heb (nog) wel Netflix, vooral voor OitNB, HoC, BrBa, Hemlock Grove voor ons en PLL, Teen Wolf voor onze dochter.
anonymous
anonymous 18 juni 2014, 11:29
Ik heb sinds vandaag een account, maar ik ben niet onder de indruk van het aanbod. Het zijn de drie platformen (kijk.nl, rtlxl en npoplus) aan elkaar gekoppeld. Kijk.nl bied bijvoorbeeld Agents of S.H.I.E.L.D. aan maar dan alleen afleveringen 19, 20, 21 en 22. Tjah.. Hebben waarschijnlijk alleen de rechten dat ze het vier weken online aan mogen bieden. RTL heeft als buitenlandse serie Hannibal seizoen 1 wel helemaal compleet. Verder heeft RTL nog:
- Aaf ; 12 afleveringen
- De Man Met De Hamer ; 10 afleveringen
- Divorce ; 32 afleveringen
- Goede Tijden, Slechte Tijden ; 300 afleveringen
- Hannibal ; 13 afleveringen
- Malaika ; 50 afleveringen
- Moordvrouw ; 24 afleveringen
- The Bold And The Beautiful ; 199 afleveringen
- Wat Als? ; 8 afleveringen
De NPO heeft Nederlandse series en een paar Engelse detectives maar ook hier kan je niet alle afleveringen bekijken. Vaak maar een paar afleveringen terug.

Als dit een concurrent is van Netflix dan moet er nog wel veel veranderen voordat ze Netflix onder de indruk zal zijn.
Log in om een reactie achter te laten