Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
MijnSerie te gast bij Studio MAX Live

MijnSerie te gast bij Studio MAX Live

Afgelopen woensdag (4 december) was Jos Herbrink van MijnSerie te gast bij Studio MAX Live om te praten over tv-series. Voor wie het item gemist heeft of nog een keer wil zien is er nu de mogelijkheid om het item terug te kijken.

Langlopende series vragen om een betekenisvolle afsluiting. Trouwe fans die de serie al jaren volgen, eisen een logisch einde. Jos Herbrink is het brein achter MijnSerie.nl, een site waar het laatste nieuws over ruim 2.400 series is te vinden. Jos Herbrink is te gast.

Video on youtube


Benieuwd naar de andere media waarin MijnSerie te vinden was? Neem dan eens een kijkje op onze Pers-pagina.
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (7)

anonymous
anonymous 6 december 2013, 09:50
Tof, Jos! Hopelijk trekt het interview een hoop nieuwe kijkers voor de site en meer publiciteit!
Mitakcor
Mitakcor 6 december 2013, 10:31
Top gedaan Jos!
anonymous
anonymous 6 december 2013, 17:02
Hoe ik de finale van Lost heb opgevat is dat iedereen die sterft naar de ´andere wereld´ gaat en hierbij hun geluk moet vinden, voordat ze door konden naar de ´laatste wereld´. Het verhaal heeft een goed einde (kon beter, maar wel waardig) en ben het niet eens met het interview. Zijn er echte bewijzen dat het allemaal maar een droom was? Zoja, dan hoor ik het graag.
Voor mijn gevoel is Breaking Bad een 'populaire' serie die overschat is. Natuurlijk is het acteerwerk goed, maar voor het algemeen erg saai en vooral geen 'waardig' einde.
Ieder zijn mening.

anonymous
anonymous 7 december 2013, 01:22
Je hebt het einde van Lost helemaal verkeerd opgevat. Hun leven op het eiland was hartstikke echt en het leven wat ze daarvoor hadden ook. Het was juist de flash-sideways tijdlijn die uiteindelijk een droomwereld bleek te zijn, die ze zelf gecreëerd hadden om elkaar te vinden en ook om bepaalde dingen die ze misten in hun echte leven te kunnen verwerken. Toen ze zich hun levens op het eiland herinnerden, waar ze elkaar voor nodig hadden, bestond die droomwereld niet langer voor ze en konden ze hun oude levens loslaten en samen verdergaan naar het hiernamaals. Als ik jou was zou ik nog maar eens goed de scène kijken waarin Jack met zijn vader praat bij de kist. Volgens mij legt hij het daarin toch vrij duidelijk uit. Anders zijn er op youtube nog wel handige filmpjes te vinden met uitleg over de finale.

De manier waarop jij het geïnterpreteerd hebt zou de serie in zijn geheel verpesten, dat ben ik met je eens. Maar volgens mij zit je er helemaal naast en is het dus doodzonde dat je door een misvatting zo slecht over zo'n briljante serie bent gaan denken. Begrijp me niet verkeerd: ik vond het einde ook niet volmaakt en heb tot op de dag van vandaag nog steeds vragen en kritiek op bepaalde dingen. Maar overall was het toch zeker niet zo slecht als jij in het interview beweert. Je verhaal klopt dan ook niet in mijn ogen.
Moest er toch eventjes wat over zeggen.

Verder een goed interview en het heeft je ook weer een nieuw lid opgeleverd (ik dus)
anonymous
anonymous 7 december 2013, 10:28
LaurensKuperus: Maar dat was dus de kritiek ook die mensen hadden op de serie, Vooral de fans wouden een duidelijkere einde, een einde die niet zo veel aan de interpretatie over liet en niet zo ambigu was. Ik herinner mij nog de vele reactieboards waar fans dat voornamelijk aangaven, buiten dat velen het na de eerste seizoenen stukken minder vonden worden, maar dat terzijde. En door critici werd de finale over het algemeen slecht ontvangen, als je nu op Google zoekt naar slechte finales dan staat die van Lost er bij de meeste bekende tvwebsites wel tussen. En niet te vergeten, het is ook niet Jos die de series heeft geselecteerd; het is Studio Max zelf die een selectie had gemaakt van slechte finales (waar ze dus research naar hebben gedaan, lijkt mij) en zij hebben Jos (als oprichter van een grote seriewebsite) naar zijn mening daarover gevraagd.
anonymous
anonymous 7 december 2013, 18:00
Ja, maar dat is dus een heel andere reden dan Jos in het interview aangeeft. Nogmaals: ik was in eerste instantie ook niet tevreden met het einde. Nu heb ik het een paar keer over gekeken en kan ik er iets beter mee dealen. Maar geloof me, ik was aanvankelijk ook teleurgesteld. Maar dan meer om de reden dat veel vragen onbeantwoord zijn gebleven en bepaalde dingen gewoon misten in het slot. Niet omdat de hele serie één grote droom was en de gebeurtenissen op het eiland totaal geen waarde hadden, wat dacht ik echt een foute interpretatie is.
anonymous
anonymous 7 december 2013, 20:58
Ja, je hebt ook gelijk, hoor. Maar dat teleurgestelde gevoel en het feit dat de finale slecht gewaardeerd wordt, komt ook door wat jij benoemt: er waren teveel vragen onbeantwoord en veel losse eindjes bleven los. En dat, en dus die interpretatiekwestie, lieten bij velen een nare smaak achter. Ik heb aardig wat reacties gelezen toentertijd van een trouwe fanbase die zich bekocht voelde en het gevoel hadden dat ze jarenlang naar 'uiteindelijk' niks hebben lopen kijken. En dat kan natuurlijk een bittere pil zijn als je zo geïnvesteerd in de serie was. Maar goed, zolang je uiteindelijk in zijn geheel maar hebt genoten van de serie en de finale de serie niet teniet deed.
Log in om een reactie achter te laten