Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
De laatste televisieseries die getroffen zijn door de WGA-schrijversstaking

De laatste televisieseries die getroffen zijn door de WGA-schrijversstaking

Welke series zijn het laatst getroffen door de WGA-staking? Voeg Daredevil: Born Again, Severance en Billions maar toe aan de lijst.
De Writers Guild of America staakt en honderden TV- en filmschrijvers staan in de rij. Dat betekent natuurlijk dat het schrijfwerk voor veel televisieseries zoals Evil, Stranger Things, Cobra Kai, Yellowjackets en Abbott Elementary stil ligt. MijnSerie houdt het laatste nieuws bij over vertragingen en productiestops als gevolg van de staking, dus blijf ons regelmatig bezoeken.

Daredevil: Born Again

Daredevil: Born Again
Marvel's aankomende revivalserie Daredevil: Born Again op Disney+ is maandag (8 mei) rond 13.00 uur gestopt vanwege een staking, volgens bronnen. De productie wordt dinsdag voortgezet.

Severance
De Apple TV+ dramaserie Severance heeft de productie van het tweede seizoen stilgelegd wegens stakingsacties.

A Knight of the Seven Kingdoms: The Hedge Knight
De Game of Thrones-prequel A Knight of the Seven Kingdoms: The Hedge Knight heeft zijn schrijverskamer gesloten 'voor de duur' van de staking, zegt medeschepper George R.R. Martin.

Bunk'd
Het filmen van het zevende seizoen van Bunk'd is opgeschort tijdens de WGA-staking.
Evil

Evil
De productie van seizoen vier van Evil is vrijdag 5 mei stilgelegd door stakingen.

Stranger Things
Productie van het vijfde en laatste seizoen van Stranger Things is uitgesteld door staking.

Loot
De productie van seizoen twee van de Apple-comedyserie Loot met Maya Rudolph in de hoofdrol is stilgelegd vanwege WGA-stakers op de locatie in Bel-Air.

Hacks
Het filmen van seizoen drie van de HBO Max/Universal TV comedyhit Hacks met Jean Smart en Hannah Einbinder is stilgelegd vanwege de schrijversstaking.

Unstable
Bronnen vertellen Deadline dat de productie van het tweede seizoen van de Netflix-serie Unstable met Rob Lowe en zijn zoon John Owen Lowe in de hoofdrol, die eind maart van start ging, is stilgelegd.

Night Court (2023)
Volgens bronnen is NBC's Night Court (2023) momenteel in productie voor het tweede seizoen. De sitcom is deze week vrij maar zou volgende week het filmen hervatten, vertellen bronnen aan Deadline. Als een komedie met meerdere camera's is dat onmogelijk zonder schrijvers, gezien de hoeveelheid aanpassingen die voor en tijdens het filmen worden gedaan, dus de serie zal naar verwachting voorlopig op zwart gaan.

The Venery of Samantha Bird
De Starz-dramaserie The Venery of Samantha Bird heeft de productie stilgelegd met nog twee afleveringen van de acht te schieten afleveringen. De serie wordt opgenomen in Montreal.

Billions

Billions
Het Showtime-drama Billions heeft de productie op 4 mei enkele uren stilgelegd nadat cast- en crewleden weigerden de WGA-stakers te passeren. Het filmen werd later op de dag hervat.

Power Book III: Raising Kanan
We hebben vernomen dat de schrijverskamer is gesloten voor Starz's Power Book III: Raising Kanan, dat in productie was voor seizoen drie.

Cobra Kai
Cobra Kai heeft zijn schrijverskamer gesloten voor seizoen zes. Serie co-creator Jon Hurwitz tweette "Geen schrijvers op de set" samen met een groepsfoto van de schrijvers.

Yellowjackets
Yellowjackets co-creator Ashley Lyle heeft onthuld dat het werk aan het Showtime drama is gestopt "na één dag in de #Yellowjackets S3 schrijverskamer. Het was geweldig, en creatief stimulerend, en zo leuk, en ik ben erg enthousiast om er weer mee verder te gaan zodra de #WGA een eerlijke deal sluit."

Abbott Elementary
"We eisen dat deze industrie er een is die een carrière in stand kan houden," zei schrijfster Brittani Nichols van Abbott Elementary en de in Los Angeles gevestigde captain voor WGA West in een interview met Democracy Now. Ze noemt de industrie een "gig-economie", waar studio's prioriteit geven aan Wall Street, niet aan werknemers. De serie is een van de series waarvan de schrijverskamer is gesloten.

Late-night talkshows zijn op zwart gegaan. Late Show with Stephen Colbert, Jimmy Kimmel Live, The Tonight Show with Jimmy Fallon en Late Night with Seth Meyers zullen nu officieel in herhalingen zijn, en Saturday Night Live heeft ook de productie stilgelegd en zal voorlopig herhalingen uitzenden. Overdag is The Talk is ook gestopt.
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Log in om een reactie achter te laten