Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
MijnSerie morgen (22 sept) tijdelijk offline vanwege nieuwe website

MijnSerie morgen (22 sept) tijdelijk offline vanwege nieuwe website

Vanwege de release van de nieuwe website, zullen de website en app morgenvroeg offline zijn. Je kunt ze dan tijdelijk niet gebruiken. De werkzaamheden beginnen rond 05:00 en zijn hopelijk eind van de ochtend klaar.
Afgelopen jaar is er achter de schermen hard gewerkt aan MijnSerie. De achterkant (backend, voor de technische mensen onder ons) van de website en de app zijn volledig opnieuw gebouwd en de website draait vanaf morgen op een nieuwe locatie van Google.

Wat is er allemaal veranderd
Niet alles, maar wel heel veel! Naast dat de website is overgezet naar een nieuwe locatie, krijgt het merendeel van de pagina's ook een nieuwe vormgeving:
- De homepage (als je niet bent ingelogd),
- Je eigen dashboard (dat is homepage als je bent ingelogd),
- De nieuws pagina's (de overzichten en de nieuwsberichten, columns en recensies),
- Het overzicht van alle series,
- De Top 100 pagina,
- Alle serie pagina's en de pagina's die daaronder vallen (acteurs, afleveringen, reacties, etc.),
- Je profiel pagina en de pagina's die daaronder vallen.

Sommigen van jullie hebben de nieuwe pagina's al even kunnen testen. Op het forum stond een link waar je de nieuwe website al even kon bekijken, bedankt daarvoor! De andere pagina's zoals bijv. de premium pagina en het forum zijn nog niet veranderd. Dit zal in de toekomst zeker gaan gebeuren en langzamerhand zullen we de oude website steeds verder uitfaseren totdat alle pagina's vernieuwd zijn.

Waarom is het veranderd
De basis van de huidige website is alweer zo'n 10 jaar oud. Dit is natuurlijk niet zo erg, maar met nieuwe technologieën is het makkelijker te onderhouden. Ook hebben we ervoor gekozen om de nieuwe website op te splitsen in een voorkant (de nieuwe website is gebouwd in Nuxt) en een achterkant (deze is gebouwd in Laravel). Het voordeel hiervan is dat de nieuwe app (waar we momenteel ook mee bezig zijn) ook makkelijk gekoppeld kan worden aan nieuwe achterkant. De nieuwe app zal dan ook veel gaan lijken op de nieuwe website qua functionaliteiten. Wanneer de nieuwe app live gaat is nog niet bekend. We houden jullie hiervan uiteraard op de hoogte.

Nieuwe locatie
Het overzetten van de website naar de nieuwe locatie duurt even een tijdje, want de database is ondertussen groter dan 10GB. Straks staan we in het Data Center van Google en zal, als het drukker is op de website en de app, automatisch meer capaciteit worden toegevoegd waardoor alles soepel blijft draaien en jullie minder problemen ondervinden.

Als je meer wilt weten over de nieuwe website of app, plaats je vraag in de reacties.

De website zal dus vanaf morgen (22 september) vanaf 05:00 tot eind van de ochtend niet bereikbaar zijn. We hopen op jullie begrip. Bedankt!
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (25)

tweemaalh
tweemaalh 21 september 2021, 20:28
Succes met het overzetten! Ik ben benieuwd naar het resultaat
anonymous
anonymous 21 september 2021, 20:48
Heel veel succes met de aanpassingen, erg benieuwd naar het resultaat
BlackBiker
BlackBiker 21 september 2021, 21:22
Succes!
Marinde
Marinde 21 september 2021, 21:24
Ben benieuwd! Veel succes!
Faceman
Faceman 21 september 2021, 22:05
Succes
JanWillemK
JanWillemK 21 september 2021, 23:49
Ik ben ook heel benieuwd Lange! Succes morgen :D
anonymous
anonymous 22 september 2021, 03:32
Ik ben benieuwd hoe het er uitziet.
Inter
Inter 22 september 2021, 08:59
Zeer benieuwd!!!
Lange
Lange 22 september 2021, 09:12
De nieuwe website staat live :-)
Mandy1966
Mandy1966 22 september 2021, 09:49
Het ziet er geweldig uit. Al het harde werk en de vele uren zie je er aan af.
BlackBiker
BlackBiker 22 september 2021, 10:04
Keurig binnen de planning. Bravo!
Inter
Inter 22 september 2021, 10:19
Heel mooi en duidelijk en gestructureerd.
seb
seb 22 september 2021, 11:08
Ziet er top uit!!!
DAVE2804
DAVE2804 22 september 2021, 11:43
Mooi gedaan. Ziet er keurig uit.
Faceman
Faceman 22 september 2021, 12:48
Ziet er goed uit
Misere
Misere 22 september 2021, 13:21
Ziet er mooi uit
Misere
Misere 22 september 2021, 13:21
Ziet er mooi uit
BingingBirgit
BingingBirgit 22 september 2021, 14:00
Super!!
lidelf
lidelf 22 september 2021, 23:22
Ziet er goed uit :)
ellenvangenechten10
ellenvangenechten10 23 september 2021, 09:18
Even wennen, maar ziet er strak en mooi uit!
Sproet2jes
Sproet2jes 23 september 2021, 15:02
Hoiii
Ziet er mooi uit. Op mijn Laptop is het prima, maar op mobiel niet, vooral het in en uitzoomen.
Heb ingesteld dat pagina zich NIET aan past voor mobiele grote. Maar dat doet tie wel. Bedoel je kan de pagina maar tot op zekere hoogte kleiner maken met in en uitzoomen Heel vervelend... Scroll me wezenloos omdat alles op hoofdpagina en profiel onderelkaar staat, wil graag in de mogelijkheid zijn de pagina zelf groter of kleiner te kunnen maken en niet beperkt. Sorry, vind t niet echt een vooruitgang wat mobiel betreft. De vorige versie was naar mijn mening, voor profiel en hoofdpagina veel overzichtelijker. Nu is het vooral heel veel scrollen.. (Jammer wel dat het kopje laatste reacties op hoofdpagina verdwenen is.)
JanWillemK
JanWillemK 23 september 2021, 19:43
Laat ik beginnen met te zeggen dat de website er erg netjes en clean uit ziet!

Ik loop nog wel tegen wat dingetjes aan.
1.) De website reageert redelijk vaak heel traag, geeft af en toe een foutmelding en laad sommige kopjes op de homepagina niet binnen 10 seconden.

2.) Verder mis ik ook het kopje 'laatste reacties' aan de linkerkant op de homepagina. Als je het op deze manier doet dan word de homepage inderdaad erg lang wat heel veel scrollwerk is.

3.) Het kopje 'Series die binnenkort (weer) beginnen' neemt teveel ruimte in beslag en dat komt omdat 1 serie nu 2 regels in beslag neemt. Bijvoorbeeld '04x01 Vandaag (23 sep.)' zorgt ervoor dat het te lang is en daarom 2 regels in beslag neemt. Ook dit zorgt ervoor dat er teveel scrollwerk nodig is om bij verschillende kopjes te kunnen komen.

4.) Ook merk ik op dat bij de 'top 100' mijn cijfers of incorrect worden weergegeven, of helemaal niet weergegeven worden.
Arjensky
Arjensky 24 september 2021, 10:14
Zoals hierboven al aangegeven neemt het blok 'Series die (weer) beginnen' teveel ruimte in. Zelf heb ik dat opgelost door mijn dashboard aan te passen en dat blok naar beneden te zetten en het blok 'Laatste reacties' omhoog, al weet ik even niet of alleen Premium-gebruikers dat kunnen.

Bij die 'Laatste reacties' is het inderdaad wel handig als er een onderwerp of titel wordt weergegeven.

De gemiddelde cijfers op de seriepagina worden niet goed berekend of vastgehouden. Gek genoeg kom ik best vaak het cijfer 5,9 tegen en als ik even aan mijn cijfer morrel dan springt het cijfer goed, maar als ik die seriepagina later weer bekijk dan staat het weer fout.

De samenvatting van de statistieken op de seriepagina kloppen nogal eens niet: aantal leden die een serie volgen is lager dan aantal leden die deze serie als favoriet hebben gemarkeerd.

Bovenstaande twee punten zullen wel een gevolg zijn van het feit dat de seriestatistiekenpagina echt nog een punt van aandacht is.

Ergens zit in de site een tijdsverschil van twee uur. Ik merkte dat al eerder aan de tijdsaanduiding van een dm, maar ik zag het gisteren ook bij een serie: Ik keek gisteren (23-09 22:00u) een docu op de BBC en op die tijd stond het ook in de TV-gids, maar toen ik naar de aflevering zelf ging stond daar als aanvangstijd 24-9 00:00u.

Tot slot hoop ik dat je ergens de tijd vandaan kunt halen om die Fatal Error in mijn premium-gedeelte te fiksen.

De site ziet er keurig uit en het is duidelijk dat je er een hoop tijd in hebt zitten, al heb ik zo'n vermoeden dat je je de komende tijd nog niet hoeft te vervelen. :)
Lange
Lange 24 september 2021, 12:29
Ik heb voor nu de oude website teruggezet. Dit zodat ik wat meer rust heb om de nieuwe website fout vrij te maken. Mocht je nu nog dingen tegenkomen, stuur mij even een PM dan ga ik er na kijken.
Sproet2jes
Sproet2jes 24 september 2021, 12:43
Fijn Lange,
Hoop dat je de 'kinderziektes' van de nieuwe website kan verhelpen. Veel succes. *
Log in om een reactie achter te laten