NCIS

8.4 / 10
44 min
Misdaad
Volg deze serie
Bekijk trailer
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
7.5
Danny Wilde geeft "NCIS - Seizoen 11" een 7.5.
Geschreven door Danny Wilde op 3 juni 2014.
Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

NCIS - Seizoen 11

Never change a winning team. Helaas kon NCIS dat niet realiseren na het uiterst succesvolle tiende seizoen. Actrice Cote de Pablo (agente Ziva David) kondigde namelijk aan dat zij de serie ging verlaten en dus moest men op zoek naar vervanging. In de eerste twee afleveringen van dit seizoen speelt zij nog wel mee. Haar karakter wordt daarin niet definitief afgeschoten, Ziva David besluit namelijk om in Israël te blijven. Daarna is het voor kijkers even afwachten hoe de vacature binnen het team wordt opgelost.

De makers van de serie laten in het eerste deel van dit seizoen heel handig meerdere vrouwelijke personages opdraven. Daardoor blijft het steeds de vraag: is dit dan de vervanger van Ziva? Is het misschien NSA-agente Delilah Fielding, tevens de vriendin van McGee? Of de nieuwe secretaris van de marine, Sarah Porter? Ook speciaal agent Abigail Borin (Diane Neal, Law & Order: Special Victims Unit) keert terug in de zesde aflevering en een andere gegadigde is een bekende van Gibbs: NCIS agente Vera Strickland. Al deze dames blijken een afleidingsmanoeuvre te zijn voor de introductie van Ellie Bishop, een jonge NSA-agente die al snel in het team wordt opgenomen.

Ellie Bishop (Emily Wickersham, bekend van de FX serie The Bridge) is gespecialiseerd in het analyseren van grote hoeveelheden gegevens van een misdaad. Zij kan zich gemakkelijk volledig afsluiten en door haar scherpe blik nieuwe invalshoeken in zaken ontdekken. Dat is ook nodig want een deel van dit seizoen staat in het teken van de jacht op een terrorist met een speciale band met Ellie Bishop. Het karakter Bishop is boeiend, ze heeft een aantal eigenaardige eigenschappen die zorgen voor interessante interactie met de andere leden van het team.

In het tweede deel van het seizoen wordt in de tweedelige aflevering getiteld Crescent City, het pad gebaand voor een tweede spin off van de serie. Na de succesvolle spin off serie NCIS: L.A. gaat CBS vanaf september 2014 starten met NCIS: New Orleans. Televisieveteraan Scott Bakula (Quantum Leap, Star Trek: Enterprise) speelt daarin de hoofdrol van Dwayne Pride, een oude vriend van Gibbs. Dwayne Pride onderzoekt samen met Gibbs de moord op een lid van het Amerikaanse Congres in de waterrijke gebieden rond New Orleans.

Het blijft mooi om oude rotten als Joe Spano (FBI agent Tobia Fornell) en Robert Wagner (als Tony DiNozzo’s vader) weer als gastacteur voorbij te zien komen. Die bekende gezichten zorgen er bij mij voor dat ik graag kijk naar de serie. Verder zijn er gastrollen van Colin Hanks (The Good Guys) en Marina Sirtis (Star Trek: The Next Generation).

In de slotaflevering krijgt Gibbs te horen dat zijn vader Jackson Gibbs is overleden. Daarmee wordt waardig afscheid genomen van de acteur Ralph Waite (The Waltons) die in februari 2014 overleed. Daarmee wordt een mooi verzorgd elfde seizoen afgerond. Prima gastrollen, een aantal zeer sterke afleveringen tussen de meer standaardverhalen en genoeg spanning en karakterontwikkeling om de serie te blijven volgen. De serie zal geen wereldschokkende thema’s behandelen of baanbrekende ontwikkelingen belichten, maar het blijft een zeer betrouwbare en solide serie en dat wil heel wat zeggen bij een productie die al twaalf jaar draait.
Volg NCIS
Vorige aflevering
Rule 91
Rule 91
18x16
Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

Reacties (5)

avatar_GizmoBen
07 jun 2014 14:53 -
Ik moet zeggen dat ik niet zo enthousiast over seizoen 11 ben. Ik vond het een saai seizoen zonder noemenswaardige afleveringen. Vrijwel geen afleveringen met actie en de humor is ook ver te zoeken. De interactie met Ellie Bishop is veel minder dan met Kate of Ziva. Het komt op mij over of ze niet serieus genomen wordt en geen agent is maar een analist die beter aan een bureau kan blijven zitten. Ik hoop dat seizoen 12 meer gaat bieden.
Reageer
avatar_Nienkepiene
11 jun 2014 07:51 -
Goede recensie! Vangt eigenlijk wel alle belangrijke dingen van dit seizoen denk ik. En ik ben het ook wel met GizmoBen eens dat het zeker niet 1 van de beste seizoenen was...

Maar er is wel een ding waar ik nu nog al van baal... Die major spoiler over wat er in de laatste aflevering gebeurt. Die had van mij wel weggemogen uit deze recensie. Want is het niet de bedoeling in een recensie te vertellen hoe een seizoen/serie was zonder de verhaallijn te spoileren? Verder wel een goede recensie ^^
Reageer
avatar_Helgoned
15 jun 2014 21:12 -
@Nienkepiene dank voor je reactie. Jammer dat je het slot ervan niet kon waarderen. Het is inderdaad een spoiler, maar omdat de acteur was overleden en men in de media al snel aangaf hem een passend afscheid te willen gaan geven, dacht ik dat het niet echt een 'major spoiler' zou zijn...
Reageer
avatar_Helgoned
24 aug 2014 15:27 -
Vanaf 16 september 2014 gaat SBS6 verder met het uitzenden van afleveringen van dit elfde seizoen.
Reageer
John Doe
nanda (gast)
19 dec 2014 01:05 -
Goede recensie, kan niet wachten tot hij op dvd uitkomt. Op tv is nu seizoen 12, te zien.
De aflevering met afscheid vader gibbs, tests. Karaters heb ik wat mee
Reageer

Nieuwste recensies

Outer Banks - Seizoen 2

7.5

Y: The Last Man - Eerste drie afleveringen

6.5

Marvel's Agents of S.H.I.E.L.D. - Seizoen 5

8

Onder vuur - Eerste aflevering

7.5

Atypical - Seizoen 4

7

Pennyworth - Seizoen 2

7.5