NCIS

8.4 / 10
44 min
Misdaad
Volg deze serie
Bekijk trailer
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
7
Danny Wilde geeft "NCIS - Seizoen 13" een 7.
Geschreven door Danny Wilde op 22 juni 2016.
Leuk?
6
0
Bekijk stemmen

NCIS - Seizoen 13

Dertien is een ongeluksgetal, al het is maar net hoe je het bekijkt. NCIS bleef ook dit seizoen weer het best bekeken detectivedrama van Amerika en de absolute topserie van televisiekanaal CBS met twee succesvolle spin off series. Maar het is ook het seizoen dat Anthony DiNozzo (Michael Weatherly) de serie verlaat en er diverse dramatische gebeurtenissen staan te wachten voor de hoofdpersonen. In dit seizoen worden de leden van de Naval Criminal Investigative Service stuk voor stuk niet gespaard en niemand is zijn of haar leven zeker.

© CBS

Deze serie van 24 afleveringen begint met de behandeling van Jethro Gibbs aan zijn levensbedreigende schotwonden. Hij wordt behandeld door marine arts Cyril Taft (John Cryer, Two and a Half Men). Deze arts speelt ook in de rest van het seizoen een belangrijke rol voor Gibbs. Oude rotten directeur Leon Vance en dokter Donald “Ducky” Mallard worden allebei geconfronteerd met hun verleden. Ellie Bishop en Timothy McGee krijgen te maken met persoonlijke besognes en aan het slot van het seizoen krijgt het team weer te maken met Ziva David.

© CBS

De manier waarop de makers de verschillende hoofdpersonen in de zaken heel natuurlijk in een leidende positie weten te brengen, is knap gedaan. Daarbij wordt ook weer handig gebruik gemaakt van terugkerende gastrollen. Robert Wagner (Hart to Hart) komt weer langs als Anthony DiNozzo senior en Joe Spano (Hill Street Blues) treedt weer op als senior FBI agent Tobias Fornell. Verder brengt de inmiddels getrouwde ex-vriendin van DiNozzo, Jeanne Benoit (Scottie Thompson, Trauma) zijn hoofd weer op hol. Ook is er weer een cross-over aflevering met NCIS: New Orleans, dat een zeer succesvol tweede seizoen kent.

De manier waarop de makers de verschillende hoofdpersonen in de zaken heel natuurlijk in een leidende positie weten te brengen, is knap gedaan.


De beste afleveringen zijn voor mij “Day in Court”, waarin een officier vrijwillig akkoord gaat met het feit dat hij voor de krijgsraad komt voor moord, en “Spinning Wheel”, waarin Ducky Mallard wordt aangevallen. In beide afleveringen speelt Ellie Bishop ook een dramatische rol. De laatste drie afleveringen vormen het slotstuk van een sterk seizoen, in die afleveringen is genoeg actie en spanning voor een heel seizoen te zien. Ook presidentsvrouw Michelle Obama heeft daarin een korte gastrol waarin ze een oproep doet voor de Amerikaanse strijdkrachten. Een goede dertiende editie van deze inmiddels klassieke serie. Dat vond CBS ook, in mei 2016 werd de serie vernieuwd meteen maar liefst met twee seizoenen.
Volg NCIS
Vorige aflevering
Blood in the Water
19x01
Leuk?
6
0
Bekijk stemmen

Reacties (2)

avatar_Dore
24 jun 2016 16:02 -
Gezien je recensie had ik een hoger cijfer verwacht. Waarom heb je dit seizoen maar een 7 gegeven?
Reageer
avatar_Helgoned
27 jun 2016 15:01 -
Het is een sterk seizoen, spannend en met genoeg actie. Een 7 is een mooi cijfer, ik miste echter vernieuwende elementen én ik vond het ook erg jammer dat DiNozzo vertrekt.
Reageer

Nieuwste recensies

Atlantic Crossing - Miniserie (Code MyLum)

8

Atiye - Complete serie

8

Outer Banks - Seizoen 2

7.5

Y: The Last Man - Eerste drie afleveringen

6.5

Marvel's Agents of S.H.I.E.L.D. - Seizoen 5

8

Onder vuur - Eerste aflevering

7.5