National Treasure: Edge of History

7.6 / 10
45 min
Avontuur
Volg deze serie
Bekijk trailer
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
7
Pascal Jans geeft "National Treasure: Edge of History - Seizoen 1" een 7.
Geschreven door Pascal Jans op 11 Mei 2023.
Leuk?
3
0
Bekijk stemmen

National Treasure: Edge of History - Seizoen 1

Voor veel mensen is het een ware zoektocht om de juiste serie te vinden. In sommige gevallen bevat een serie een ware zoektocht naar zichzelf. Ga mee op zoek naar een heuse schattenjacht in National Treasure: Edge of History.

Toen ik hoorde dat er een National Treasure serie in ontwikkeling was, werd ik razend enthousiast. De serie is gebaseerd als vervolg op de National Treasure-filmreeks. Deze films vond ik vroeger, door de adembenemende avonturen, uiterst vermakelijk om naar te kijken. Het concept van de filmreeks biedt onuitputtelijke mogelijkheden om een zeer vermakelijk verhaal op te zetten. Daarnaast leent het format zich uitstekend om het naar het kleine scherm te brengen. Genoeg ingrediënten om er een succesvolle serie van te maken. Helaas pakt dat naar mijn mening niet helemaal zo uit.

De serie draait om het leven van Jess Valenzuela (Lisette Olivera, Total Eclipse). Haar leven wordt overhoop gehaald wanneer een mysterieuze vreemdeling haar een aanwijzing geeft over een eeuwenoude schat die verbonden is aan haar vader, die overleed toen ze een baby was. Jess heeft talent voor puzzels. Als zij met haar vrienden een aantal aanwijzingen die verborgen in Amerikaanse artefacten en monumenten liggen, volgen, wordt dat talent getest. Zo raakt Jess dieper en dieper verzonken in een schattenjacht. Daarin strijdt ze niet alleen tegen een rijke en meedogenloze rivaal, Billie Pearce (Catherine Zeta-Jones, Wednesday), maar wordt ze ook gedwongen de betrouwbaarheid van dierbaren in twijfel te trekken. Zal Jess de grootste verloren schat uit de geschiedenis vinden en eindelijk de waarheid over de geschiedenis van haar familie ontrafelen?

Ondanks het balanceren op het geloofwaardigheidsgevoel van de kijker is het wel ontzettend leuk om de zoektocht te volgen.

Zoals aangegeven heeft het bronmateriaal voldoende mogelijkheden om mensen te laten genieten. Naar mijn mening wordt dit maar deels benut. Het positieve aspect vind ik de jacht op de verloren schat. Je komt als kijker in aanraking met historische verhalen, puzzels, raadsels en verborgen locaties. Het oplossen van deze puzzels en raadsels heeft echter gemengde resultaten. Sommige oplossingen zijn erg leuk en inventief bedacht, maar sommige zijn ook erg vergezocht. Jess heeft als natuurtalent het oplossen van puzzels. Daarnaast beschikt zij op haar leeftijd al over een oneindige dosis historische kennis. Deze vaardigheden komen goed van pas tijdens haar zoektocht naar de schat. Ondanks het balanceren op het geloofwaardigheidsgevoel van de kijker is het wel ontzettend leuk om de zoektocht te volgen.

Waar ik meer moeite mee heb is de zoektocht naar een eigen identiteit van deze serie. Je krijgt het gevoel dat de makers niet helemaal weten welke kant ze op moesten gaan. Aan de ene kant willen ze een connectie met de vroegere filmreeks om zodoende de fans aan zich te binden. Tegelijkertijd staat de serie compleet los van de vroegere personages en proberen ze op deze manier een nieuwe lichting aan fans voor zich te winnen. Als je een connectie met de filmreeks had gewild, was het leuker geweest om op zijn minst een familielid van het hoofdpersonage uit de films, gespeeld door Nicolas Cage, de hoofdrol in deze serie te laten spelen. De enige connectie die er nu is beperkt zich tot wat voorwerpen in een aanwijzingenkamer die fans van de filmreeks bekend voor zullen komen. Daarnaast zie je een tweetal cameo’s voorbij komen van personages uit de filmreeks die in deze serie vrij weinig toevoegen.

National Treasure: Edge of History
© Disney+


Daar komt bij dat de schat aan nieuwe personages lang niet allemaal hoogvliegers zijn. Zeker niet op acteergebied. Het hoofdpersonage Jess wordt best leuk vertolkt door Lisette Alexis. Er zit echt potentie in haar acteerkunsten. Aan haar vrienden kun je daarentegen merken dat het onervaren acteurs zijn. Je kunt het ze niet kwalijk nemen, want voor de meesten is het hun eerste echte grotere rol. Van de doorgewinterde Catherine Zeta-Jones verwacht je dan wel wat meer. Ze komt niet helemaal uit de verf als slechterik. Haar personage voelt nooit echt dreigend aan.

Al met al is het best een vermakelijke serie, maar kampt het met een aantal mankementen. Recentelijk heb je op MijnSerie kunnen lezen dat er geen tweede seizoen gaat komen. Dat vind ik jammer, want als de makers een aantal aspecten anders aanpakken zit er best potentie in deze serie. Voor mensen die twijfelen om de serie nog te kijken nadat het is gecanceld kan ik in ieder geval mededelen dat het verhaal wel netjes wordt afgerond.
Video on youtube
Volg National Treasure: Edge of History
Vorige aflevering
Treasure Protectors
Treasure Protectors
01x10
Leuk?
3
0
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst
National Treasure: Edge of History