Nashville

8.3 / 10
44 min
Drama
Volg deze serie
Bekijk trailer
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
6.5
Leoni Jansen geeft "Nashville - Seizoen 2" een 6.5.
Geschreven door Leoni Jansen op 27 mei 2014.
Leuk?
1
0
Bekijk stemmen

Nashville - Seizoen 2

Ik ben een ontzettende countrymuziek fan en daarom is Nashville een van mijn favoriete series van dit moment. Daarnaast is Connie Britton een van mijn favoriete actrices sinds ze in Friday Night Lights speelde. Ik neem echter een voorbeeld aan collega recensent Virgil die schreef dat ook bij je favoriete series een eerlijke recensie hoort en ik zal daarom zo eerlijk en objectief mogelijk proberen te zijn.

Nashville volgt twee country zangeressen, Rayna Jaymes (Connie Britton, Friday Night Lights, American horror story) en Juliette Barnes (Hayden Panettiere, Heroes) in hun carrière en met hun families. Het eerste seizoen eindigde met het auto-ongeluk van Rayna en Deacon Claybourne (Charles Esten, Big Love). Deacon had net gehoord dat hij de biologische vader is van Rayna’s dochter Maddy en had na vele alcoholloze jaren teruggegrepen naar de drank. Het tweede seizoen begint met Rayna in het ziekenhuis en Deacon in de gevangenis.

Rayna is haar eigen muzieklabel, Highway 65 records, begonnen en wil weg bij Edgehill records waar ze zelf een contract heeft. Juliette heeft ook een contract bij Edgehill en na het ongeluk is het de vraag of en wanneer Rayna weer mee kan draaien in de duo concerten die dames samen gaven. De muziekbusiness is keihard en Edgehill baas Jeff Fordham (Oliver Hudson, Rules of Engagement) maakt het Rayna erg moeilijk in het tweede seizoen.

Ondertussen is Scarlett O’Conner (Clare Bowen, Home and Away) als reizende ster voor Highway 65 aan het opnemen met Liam McGuinnis (Michiel Huisman, Game of Thrones en Bloedverwanten). En schrijft haar ex Gunnar Scott (Sam Palladio, Episodes) de ene hit na de andere voor onder meer Rayna. Rayna’s ex-man Teddy Conrad (Eric Close, Suits) is de burgemeester van Nashville en dat zorgt voor complicaties bij bijvoorbeeld de aanklacht tegen Rayna’s vader.

En dan is er uiteraard ook nog ruimte voor romantiek. Zowel voor Rayna als Juliette, maar ook de overige karakters als Gunnar en Scarlett maken goede en slechte momenten in de liefde mee. Vooral de nieuwe vriend van Rayna, Luke Wheeler (Will Chase, Smash), geeft de serie een leuke twist. Maar broeit er misschien nog iets tussen Rayna en Deacon? Er zijn veel verschillende verhaallijnen maar alles komt terug bij Rayna en Juliette. En het is me het drama wel zeg!

Dat is dan ook meteen het mindere aan de serie. Ik vind het qua verhaal eigenlijk maar net beter dan een soap. Het tempo ligt iets hoger, je kunt er van op aan dat een geheim niet meer dan drie afleveringen geheim blijft waar dat bij een soap twee maanden kan duren, maar de dames vallen van het ene ongelukkige moment in het andere. Hoeveel ellende kun je meemaken in de paar maanden die het seizoen bestrijkt?

Drugs, drank, geweld, psychische problemen en meer geheimen dan je lief zijn. Daarnaast uiteraard het nodige gekonkel en gemanipuleer. De verhaallijnen zijn verre van realistisch en dat is jammer. De muziek aan de andere kant is geweldig! Ik heb ook van dit tweede seizoen meteen weer de liedjes op mijn Ipod gezet. Terwijl ik dit schrijf zing ik lekker hard mee met Juliettes “Trouble”. Alleen al voor de muziek kijk ik uit naar het derde seizoen.

Als je net als ik een fan bent van countrymuziek dan is deze serie het kijken, maar vooral het luisteren, zeker waard. Er zitten af en toe referenties in naar bekende countryliedjes of artiesten en dat is leuk. Als je een fan bent van heel veel drama dan kun je Nashville ook waarderen. Voor alle overige seriekijkers zou ik zeggen; overslaan, er is zo veel beters te zien. Voor de muziek een 9, voor de rest een 6.5.
Volg Nashville
Vorige aflevering
Beyond the Sunset
Beyond the Sunset
06x16
Leuk?
1
0
Bekijk stemmen

Reacties (1)

avatar_anonymous
27 mei 2014 18:25 -
Ik klikte op de recensie toen ik 'Connie Britton' en 'Friday Night Lights' zag staan. Zij is ook een van mijn favorieten en Friday Night Light is een van de beste series die ik ooit heb gezien. Ik ben nog niet zover als jij bent, ben bij de 15e afl seiz 2, maar ben het zeker met je eens. Zelf zat ik (nog) op een 7, maar er is, natuurlijk, zeker het een en ander aan te merken op dit seizoen, inderdaad. Het is regelmatig te geforceerd, niet subtiel en idd een beetje 'te' gericht op ' van de ene drama na de andere'. Wat niet erg is, alleen is de uitvoering hier niet zoals in Friday Night Lights, bijvoorbeeld. Het is idd een goede serie, maar zeker geen must.
Reageer

Nieuwste recensies

Commando’s - Seizoen 1

7

Advokaten (The Lawyer) - Seizoen 2

7.5

Undercover - Seizoen 2

9

Fear The Walking Dead - Seizoen 1

7

Criminal Minds - Complete serie

8

De Luizenmoeder - Seizoen 2 (DVD)

8