Nashville

8.3 / 10
44 min
Drama
Volg deze serie
Bekijk trailer
Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

Kijktip van de Week! Nashville

Aan alles komt een eind, ook aan de muzikale dramaserie Nashville. Het laatste zesde seizoen gaat binnenkort van start.

Eigenlijk had de muzikale dramaserie Nashville, als het aan ABC had gelegen, helemaal geen vijfde seizoen gekregen. Dankzij de tussenkomst van CMT en Hulu werd de begrafenis van Nashville op de begraafplaats van gecancelde series uitgesteld.

Dat van uitstel in dit geval geen afstel komt, bleek wel toen CMT in november 2017 de serie toch cancelde, het zesde seizoen zou de allerlaatste gaan worden voor Nashville. Even wat achtergronden over en van de populaire serie.

Nashville is een muzikale dramaserie dat is bedacht door Oscarwinnaar Callie Khouri (foto, Thelma & Louise). Op 10 oktober 2012 ging de serie in première bij ABC, waar ongeveer 9 miljoen mensen naar keken. De kritieken, ook op MijnSerie, waren over het algemeen zeer lovend.
Embed from Getty Images

De serie draait om Rayna James (Connie Britton). Rayna James is een countrylegende en heeft een carrière die de meeste artiesten zouden benijden. Maar toch begint haar populariteit de laatste tijd te tanen. Er zijn nog steeds genoeg fans die haar handtekening willen, maar de concertzalen zitten niet meer bomvol zoals in de hoogtijdagen van haar carrière. Haar platenmaatschappij komt met een idee om haar populariteit weer op te krikken. Ze organiseren een concerttournee, waarbij ze het podium moet delen met de jonge en sexy belofte Juliette Barnes (Hayden Panettiere). De sluwe Juliette wil natuurlijk alle aandacht naar haar toe trekken. Rayna heeft dan ook weinig zin om met deze respectloze, kleine feeks samen een podium te delen, waardoor er een ware populariteitsstrijd ontstaat. Maar misschien heeft Rayna een geheime troef in handen, wanneer de nog onbekende songschrijfster Scarlett O'Connor haar helpt om haar carrière nieuw leven in te blazen.

Uiteraard gaat het in de serie ook om de muziek. Enkele origineel liedjes zijn geschreven door John Paul White van The Civil Wars, Hillary Lindsey, en Elvis Costello. Ook werden er covers gebruikt. De originele soundtrack van de serie is ook uitgebracht op cd en te downloaden. De serie heeft naast positieve kritieken ook vele nominaties en prijzen gewonnen. In 2012 won de serie onder andere een Critics Choice Television Award. De eerste vier seizoenen hadden gemiddeld 6,8 miljoen kijkers.
Embed from Getty Images

In het zesde seizoen krijgt de Nederlandse zangeres Ilse DeLange (foto) een rol in de serie en brengt ook een lied ten gehore. DeLange is niet de eerste Nederlander die een rol heeft gekregen in de serie. Ook Michiel Huisman was eerder te zien in de serie. Het zesde seizoen zal in de zomer van 2018 aan zijn einde komen.

Nashville seizoen 6 gaat op 4 januari 2018 van start bij CMT


Embed from Getty ImagesHayden Panettiere (L) en Connie Britton (R)
Vorige aflevering
Beyond the Sunset
Beyond the Sunset
06x16
Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Laatste nieuws

Het elfde, tevens laatste, seizoen van The Walking Dead zal kort na de première bij AMC ook te bekijken bij FOX en Disney+.
Vandaag, 11:00
Eindelijk heeft ook FOX na ABC, CBS, NBC en The CW het schema aangekondigd voor het herfstseizoen.
Vandaag, 10:00
Syfy heeft de premièredatum van Day Of The Dead bekend gemaakt, daarnaast is er ook een trailer uitgebracht van de horrorserie.
Gisteren, 16:00
Hoewel de productie van het dertiende seizoen van Doctor Who nog bezig is, zijn al wel de eerste beelden gedeeld van het nieuwe seizoen van de Britse sciencefictionserie.
Gisteren, 15:00
MijnSerie leden willen graag weten wanneer welke serie van start gaat. Elke maandag houden we je op de hoogte van alle* series die in Nederland en België uitkomen de komende week.
Gisteren, 14:00
Tijdens het Comic-Con @Home panel heeft Showtime de premièredatum voor het vervolg van Dexter, Dexter: New Blood bekend gemaakt. De serie verschijnt in november.
Gisteren, 13:00