Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
8.5
Ron Schoonwater geeft "Narcos: Mexico - Seizoen 3" een 8.5.
Geschreven door Ron Schoonwater op 11 december 2021.
Leuk?
3
0
Bekijk stemmen

Narcos: Mexico - Seizoen 3

Wat betreft kwaliteit gaat Narcos: Mexico van een glijdende schaal naar beneden tijdens de eerste twee seizoenen naar een gigantische piek omhoog. Dit is veruit het beste seizoen van deze televisieserie.

Dat dit derde seizoen zo goed is komt vooral omdat de makers het verhaal vertellen vanuit verschillende perspectieven. Het combineren van verschillende verhaallijnen kan uitmonden in een brei aan onduidelijke informatie.

Nu is het echter een pluspunt omdat Narcos: Mexico die invalshoeken handig gebruikt om alles bij elkaar te brengen. Of het nu gaat om de journaliste die onderzoek doet naar corruptie, de strijd tussen de verschillende drugskartels en de opkomst van Amado (José María Yazpik, Narcos) en El Chapo (Alejandro Edda, Fear the Walking Dead). Zelfs DEA-agent Walt Breslin (Scoot McNairy, True Detective) maakt deze keer indruk met zijn rol. Daarmee is het nu definitief duidelijk dat het gebrek aan kunde in de eerste twee seizoenen niet aan de acteur lag, maar aan het script.

Onverwacht indrukwekkend slot van deze televisieserie.

Nu er een machtsvacuüm is ontstaan komt er een heftige strijd op gang tussen de verschillende kartels. Waar de een de macht krijgt door oude rechten, wil de ander die macht juist met geweld in handen nemen. Amado kiest er juist voor om zijn eigen weg te volgen. Hij ontwijkt de strijd en dat legt hem geen windeieren. Door de verkregen positie wordt Amado echter de hoofdverdachte in het onderzoek van Walt en het Mexicaanse leger. Bovendien blijft het de vraag hoelang Amado uit het zicht blijft van de andere kartels.

Ondertussen is het Arellanokartel in gevecht met het Sinaloakartel van de zich steeds verder tot leider ontwikkelende El Chapo. Het onderlinge geweld wordt wereldnieuws wanneer kardinaal Juan Jesús Posadas Ocampo in een vuurgevecht komt te overlijden. Dit incident zorgt er ook voor dat de Mexicaanse overheid zich gedwongen ziet om in te grijpen. Voor die tijd keek diezelfde overheid overigens graag de andere kant op, na ontvangst van de nodige steekpenningen.

Narcos: Mexico
© Netflix


Het hoofdverhaal wordt deze keer slim aangevuld met twee andere verhaallijnen. De eerste is die van journaliste Andréa (Luisa Rubino, Fugitiva). Haar vastberadenheid brengt haar op het spoor van corruptie bij de overheid en andere hoogwaardigheidsbekleders. Er is al snel een link te leggen met de drugskartels. De grote vraag is of ze haar vermoedens kan bewijzen.

In het andere verhaal volgen we politieagent Victor (Luis Gerardo Méndez, Club de Cuervos) in zijn onderzoek naar de moord op jonge meisjes. Victor wordt daarbij tegengewerkt door onverschilligheid van zijn collega's. Niemand lijkt zich het lot van de meisjes aan te trekken.

Om zijn onderzoek voort te kunnen zetten ziet Victor zich genoodzaakt om informatie te delen met de DEA. Om die informatie te krijgen moet hij zich bij een van de kartels voegen. Daar moet Victor dingen doen die het daglicht niet kunnen verdragen.

Waar de eerste twee seizoenen slaapverwekkend zijn, is dit derde seizoen van begin tot einde spannend.

Waar de eerste twee seizoenen slaapverwekkend zijn, is dit derde seizoen van begin tot einde spannend. De plotwisselingen zijn vaak verrassend. Door de verhalen van Andréa en Victor toe te voegen krijg je een ander deel van de corruptie en de drugsoorlog te zien.

Waar ik in eerste instantie bang was dat het verhaal van Narcos: Mexico te veel zou gaan lijken op de serie over El Chapo, blijkt dit in de praktijk niet het geval. Dat komt vooral omdat dit seizoen uitstekend gebruik maakt van de verschillende invalshoeken. Er wordt namelijk ook aandacht besteed aan hoe Arellano, de DEA en het Mexicaanse leger tegen de onderlinge strijd aankijken.

Dit derde seizoen geeft een indringend inkijkje in het zich steeds bruter wordende drugsgeweld in Mexico. Iets wat veel Mexicanen tot op de dag van vandaag nog steeds ondervinden.

Een onverwacht indrukwekkend slot van deze televisieserie.
Volg Narcos: Mexico
Vorige aflevering
Life in Wartime
Life in Wartime
03x10
Leuk?
3
0
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst
Narcos: Mexico