Mörkt hjärta

6.6 / 10
44 min
Misdaad
Volg deze serie
Bekijk trailer
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
8.5
Ron Schoonwater geeft "Mörkt hjärta - Seizoen 1 (Screener MyLum)" een 8.5.
Geschreven door Ron Schoonwater op 30 november 2022.
Leuk?
4
0
Bekijk stemmen

Mörkt hjärta - Seizoen 1 (Screener MyLum)

Het op waarheid gebaseerde Mörkt hjärta (The Dark Heart) is een uitgekiend psychologisch drama.

De jonge Marcus (Gustav Lindh, Top Dog) en Sanna (Clara Christiansson Drake, Gösta) vinden elkaar in de liefde. Beide hebben een duidelijk rafelrandje. Marcus is agressief en manipuleerbaar. Hij wordt voor zijn gevoel over het hoofd gezien door anderen. Dat maakt hem kwaad en teleurgesteld. Sanna heeft gestudeerd maar keert terug naar het bedrijf van haar vader Bengt (Peter Andersson, Agent Hamilton). Zij heeft grootse plannen maar haar vader luistert niet naar haar. Haar teleurstelling heeft grote gevolgen.

Het grootste pluspunt van Mörkt hjärta (The Dark Heart) is het acteren van Gustav en Clara.

Twee jaar nadat Bengt is verdwenen komt Tanja Thorell (Aliette Opheim, Tjockare än vatten) in beeld. Zij vertegenwoordigt de vrijwilligersorganisatie Missing People. Haar vasthoudendheid zorgt ervoor dat er weer enige vooruitgang wordt geboekt in het zoeken naar Bengt. Tanja wordt steeds verder de wereld ingezogen die ervoor gezorgd heeft dat Bengt is verdwenen. In flashbacks naar twee jaar eerder wordt langzaam duidelijk wat er zich heeft afgespeeld.

Het grootste pluspunt van Mörkt hjärta (The Dark Heart) is het acteren van Gustav en Clara. Gustav zet een labiele jongen neer die denkt dat hij slimmer en gevaarlijker is dan hij in werkelijkheid is. Dat wil overigens niet zeggen dat Gustav niet tot verschrikkelijke dingen in staat is. Dat is hij zeker wel. Clara zorgt ervoor dat Sanna een net zo labiele persoonlijkheid is. Sanna wordt depressief, afstandelijk en vervalt in lethargie. Of dat nu komt door haar pasgeboren baby of de afschuwelijke realiteit wordt niet duidelijk. Feit is wel dat Clara, zelfs in de blik in haar ogen, een realistisch beeld weet te schetsen van een gebroken en gestoord persoon.

Absoluut een aanrader voor fans van waargebeurde verhalen met een donker psychologisch randje.

Mörkt hjärta (The Dark Heart) is een psychologisch drama die een duister inkijkje geeft in een afschuwelijke zaak. Vooral het acteertalent van Gustav en Clara geeft deze televisieserie een extra dimensie. Dat gekoppeld aan een op waarheid gebaseerd verhaal zorgt ervoor dat het extra hard binnenkomt. Twee jonge mensen die elkaar vinden en daarna acties ondernemen die laten zien dat ze de consequenties van hun daden niet kunnen overzien. De één omdat hij eigenlijk niet slim genoeg is. De ander omdat zij in een vlaag van verstandsverbijstering en teleurstelling iets wenst wat de ander laat uitkomen.

Prima acteertalent in een schitterende bosrijke omgeving. De troosteloosheid spat er deels vanaf. Indrukwekkend verfilmd. Zonder al teveel poespas, maar met zo'n achtergrond is dit ook niet nodig. Absoluut een aanrader voor fans van waargebeurde verhalen met een donker psychologisch randje.
Video on youtube
Volg Mörkt hjärta
Vorige aflevering
The truth will come out
The truth will come out
01x05
Leuk?
4
0
Bekijk stemmen

Reacties (1)

avatar_italklaas
29 jan 2023 22:52 -
Mooie recensie van Ron Schoonwater, valt weinig aan toe te voegen als reactie van mijn kant. Als dit het type serie is waarvan je houd, dan is het echt een aanrader.
Reageer
Mörkt hjärta