Mr Selfridge

8.1 / 10
43 min
Drama
Volg deze serie
Bekijk trailer
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
7
Suzanne Kijkt geeft "Mr Selfridge - Seizoen 2 (DVD)" een 7.
Geschreven door Suzanne Kijkt op 17 november 2015.
Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

Mr Selfridge - Seizoen 2 (DVD)

Fan van de high society uit het begin van de vorige eeuw? Check! In Engeland en nog liefst in Londen? Check! Met een vleugje liefdesdrama? Check! Mr. Selfridge biedt het allemaal en dit nog veel beter in de tweede reeks. Waar je soms te veel zag dat alles zich afspeelde in een nagemaakt decor, zijn de makers van de tweede reeks er veel beter in geslaagd het als echt te doen overkomen. Hierdoor word je nog gemakkelijker meegesleept in de verhalen van Mr. Selfridge en co.

Mr. Selfridge zelf blijft uiteraard het hoofdfiguur in deze vervolgreeks. Jeremy Piven (Entourage) speelt nog steeds de immer optimistische en pragmatische Harry Selfridge. Hij geeft je bijna zin om zelf een onderneming te starten, zoveel enthousiasme straalt hij uit. En hij doet je hunkeren naar een baas als hem die misschien wat veel van jou verwacht, maar wel erg flexibel en respectvol is.

De focus ligt in deze reeks echter wat minder op Harry Selfridge. Wat helemaal niet storend is. De andere personages komen zo meer tot hun recht. Zo is het de beurt aan mevrouw Selfridge (Frances O’Connor – Bedazzled, The Hunter) om eens wat meer in de spotlights te staan. En die kans grijpt ze met beide handen. En al is het verhaal van de vrouw die niet meer in de schaduw van haar man wil leven allerminst origineel, toch geeft het een andere dimensie aan de reeks.

Al zijn het vooral de andere figuren die de reeks het kijken waard maken. De grappige, ietwat schattige Mister Crabb (Ron Cook – Chocolat, Secrets & Lies), de mysterieuze Mister Grove (Tom Goodman-Hill) en de nog mysterieuzere Miss Mardle (Amanda Abbington – Sherlock). Klein weetje tussendoor, Amanda is in het echt mevrouw Martin Freeman (The Hobbit). Elk geven ze met hun karakter een touch aan de serie.

En vooral niet te vergeten: Lady Loxley, oftewel Lady Mae (Katherine Kelly). De exuberante opperlady met allures en veel streken die ergens diep van binnen toch een zekere kwetsbaarheid heeft. En die laatste eigenschap leren we beter kennen in de tweede reeks. En al is het soms wat clichématig, voorspelbaar en oppervlakkig, ze maakt de serie echt leuk.

En dat is in feite de teneur voor de hele reeks: een aantal clichés gecombineerd met wat voorspelbaarheid hier en wat oppervlakkigheid daar, maar toch reuze leuk. De kostuums, het decor, de mini liefdesverhaaltjes, de persoonlijkheidscrisissen, … En vooral: de figuren die we zo graag zelf willen zijn. Een jonge ambitieuze vrouw die naar het buitenland trekt om nog creatiever te worden dan ze al is. De oudere vrouw die eindelijk beslist een eigen leven te leiden. De man met ontzettend veel uitstraling en charme. En ga zo maar door. Combineer dit met een prachtig decor dat ontzettend veel luxe uitstraalt waar je graag eens in wil baden en je droomt lekker weg bij de tweede reeks van Mr. Selfridge. Ik kijk alvast uit naar de derde.
Volg Mr Selfridge
Vorige aflevering
Episode 10
Episode 10
04x10
Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

Reacties (2)

avatar_monique1963
18 nov 2015 19:39 -
Leuke recensie, ook ik heb deze serie met plezier gekeken
Reageer
avatar_poezewolleke
19 feb 2016 16:17 -
zeer leuke serie om te volgen,knap geacteerd
Reageer

Nieuwste recensies

The Sinner - Seizoen 3

7

Cursed (2020) - Seizoen 1

5.5

Baron Noir - Seizoen 2

7

Dead to Me - Seizoen 2

7.5

Babylon Berlin - Seizoen 3

8

Altered Carbon - Seizoen 2

8.5