Mr. Mercedes

7.7 / 10
50 min
Thriller
Volg deze serie
Bekijk trailer
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
8
Hessel Hoekstra geeft "Mr. Mercedes - Seizoen 3" een 8.
Geschreven door Hessel Hoekstra op 24 november 2019.
Leuk?
4
0
Bekijk stemmen

Mr. Mercedes - Seizoen 3

Wat moet een serie zonder titelpersonage? Mr. Mercedes bewijst dat het prima kan werken. De Mercedes-killer mag dan dood zijn, zijn daden hebben nog steeds verregaande gevolgen voor verschillende inwoners van Bridgton. Nadat het tweede seizoen een stapje terug was in kwaliteit, zet seizoen drie juist een paar flinke stappen vooruit.

In het derde seizoen volgen we twee verhaallijnen. Aan de ene kant zien we hoe Lou Linklatter (Breeda Wool) voor de rechter moet verschijnen voor het doodschieten van Mercedes-killer Brady Hartsfield (Harry Treadaway). Detective Bill Hodges (Brendan Gleeson), die destijds jacht maakte op Hartsfield, wordt in het juridische spel meegesleurd. Aan de andere kant zien we hoe Hodges zich mengt in het onderzoek naar de moord op de beroemde schrijver John Rothstein (Bruce Dern, Big Love).

Het naast elkaar leggen en verbinden van de twee belangrijkste verhaallijnen was een gouden zet voor de serie

Mr. Mercedes is gebaseerd op de Bill Hodges-trilogie van Stephen King. Waar de verhaallijn uit de boeken grotendeels overeind blijft, nemen de schrijvers van de serie veel vrijheid en voor een groot deel komen die veranderingen de serie ten goede. De moord op John Rothstein komt uit Finders Keepers, het tweede boek uit de reeks, maar de verhaallijn rondom de rechtszaak is speciaal voor de serie geschreven. Het bleek een gouden zet om deze twee verhaallijnen naast elkaar te leggen want ieder op zich zijn ze te zwak om een heel seizoen mee te vullen. Door ze op de juiste punten met elkaar te verbinden, worden ze allebei alleen maar sterker.

De grote attractie van de eerste twee seizoenen was natuurlijk het kat-en-muisspel tussen Hodges en Hartsfield. Nu Hartsfield buiten spel staat, valt die aantrekkingskracht weg. Gelukkig is er genoeg om die leegte mee op te vullen. De nieuwe tegenstander is de jonge, gefrustreerde moordenaar Morris Bellamy (Gabriel Ebert). Ebert is een goede acteur, maar qua spel doet hij erg denken aan Hartsfield in de eerste twee seizoenen. Door hem juist een andere motivatie te geven en minder met Hodges en meer met andere personages te laten acteren blijft het fris.

Het kat-en-muisspel tussen de hoofdpersonen uit de eerste twee seizoenen is weg, maar er komt genoeg leuks voor in de plaats

Ook met de rest van de cast zit het goed. Brendan Gleeson is als vanouds heerlijk als de nukkige detective Bill Hodges en ook met zijn handlangers Holly Gibney (Justine Lupe) en Jerome Robinson (Jharrel Jerome) zit het wel prima. Een hoogtepunt is wat mij betreft nieuwkomer Alma Lane (Kate Mulgrew, Orange is the New Black). Alma is een handlanger van Morris en de voormalige geliefde van Rothstein. Met haar no-nonsense-houding, het vermogen om praktische problemen op te lossen met gruweldaden en het fantastische spel van Mulgrew is dit toch wel één van de leukste personages uit de serie.

Of er een vierde seizoen komt, is niet bekend. Wat mij betreft vormt dit seizoen een prima einde voor de serie, maar mochten ze met meer komen, dan sta ik daar zeker voor open. Wel verschijnt er begin volgend jaar een miniserie van HBO, gebaseerd op het Stephen King-boek The Outsider. In het boek en ook in de serie duikt het personage Holly op. Zij zal echter niet gespeeld worden door Justine Lupe, maar door een andere actrice. Dit is er eentje die ik in de gaten ga houden.

Na een ietwat tegenvallen tweede seizoen weet seizoen drie de serie weer naar een ouderwets hoog niveau te tillen. Door de verhaallijn uit één van de boeken te nemen en deze naast een nieuwe, originele verhaallijn te leggen, weten ze iets nieuws te maken dat heel goed werkt. Voeg daar een aantal nieuwe, boeiende personages aan toe en je hebt weer een succesrecept.
Volg Mr. Mercedes
Vorige aflevering
Burning Man
Burning Man
03x10
Leuk?
4
0
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Nieuwste recensies

Den som dræber - Fanget af mørket (Those Who Kill) - Seizoen 2

8

Jaguar - Seizoen 1

9

Cowboy Bebop - Complete serie

8.5

I Know What You Did Last Summer - Eerste vier afleveringen (Sneak peek)

8

Twin - Miniserie

8

Pretty Smart - Eerste aflevering

6.5
Mr. Mercedes