Leuk?
1
2
Bekijk stemmen

AMC+ cancelt alsnog Moonhaven na eerdere vernieuwing met tweede seizoen

De maankolonie gaat dicht nu AMC+ niet doorgaat met een tweede seizoen van Moonhaven. De cancelering komt vier maanden nadat de dystopische sci-fi serie werd verlengd voor een tweede seizoen.

Het komt daarnaast enkele dagen nadat AMC Networks ingrijpende kostenbesparende maatregelen aankondigde na het aftreden van CEO Christina Spade, waaronder het ontslaan van 20% van het Amerikaanse personeel en afschrijvingen tot 475 miljoen dollar bij het herstructureren van het bedrijf. Tot 400 miljoen dollar daarvan is bestemd voor inhoudelijke maatregelen die het bedrijf "strategische programmeringsevaluaties" noemt.

Moonhaven

In een financiël overzicht zei AMC Networks, dat "programmering evaluaties betrekking hebben op een brede mix van eigen en gelicentieerde inhoud, met inbegrip van oude televisieseries en films die niet langer in actieve rotatie op de lineaire of digitale platforms van het bedrijf."

Het terugdraaien van de beslissing om Moonhaven te verlengen maakt deel uit van die inspanning, schijnt het.

De teloorgang van de serie is nog steeds verrassend gezien het feit dat AMC Networks de sterke prestaties van de serie aanprees, en in het licht daarvan werd er al gefluisterd dat het bedrijf een bestelling van twee seizoenen overwoog voordat het eind juli een tweede seizoen van zes afleveringen bestelde. Op dat moment zei AMC Networks dat Moonhaven de meest bekeken AMC+ exclusieve serie was en de meest bekeken nieuwe serie in de geschiedenis van de streamer achter Dark Winds.

Moonhaven is gecreëerd door Peter Ocko, die als showrunner fungeerde, en draait om een utopische kolonie op de maan die de sleutels kan zijn tot het behoud van het leven op aarde.

Dominic Monaghan, Emma McDonald, Amara Karan, Ayelet Zurer, Joe Manganiello, Kadeem Hardison en Yazzmin Newell spelen de hoofdrollen.

De serie speelt zich 100 jaar in de toekomst af en volgt Bella Sway (McDonald), een maanvrachtpiloot en smokkelaar die beschuldigd wordt van een misdaad en gestrand is op Moonhaven, een utopische gemeenschap op een 500 vierkante mijl grote Hof van Eden, gebouwd op de maan om oplossingen te vinden voor de problemen die binnenkort een einde zullen maken aan de beschaving op Moeder Aarde. Als scepticus in het paradijs wordt Bella meegezogen in een samenzwering om controle te krijgen over de kunstmatige intelligentie die verantwoordelijk is voor de wonderen van Moonhaven. Ze werkt samen met een plaatselijke detective, Paul Serno (Monaghan), om de krachten te stoppen die de laatste hoop van de aarde willen vernietigen voordat ze zelf vernietigd worden. Tomm Schultz (Manganiello), een ex-militair met een filosofische inslag, is de rechterhand van de leidende aardse diplomaat naar de maan, die zijn ambities ziet veranderen wanneer hij geïnjecteerd wordt met een geestverruimende maan drug.

Moonhaven wordt geproduceerd door AMC Studios en uitgevoerd door Ocko en Deb Spera.

"Ik kan niet enthousiaster zijn om terug te keren naar de maan en ons verhaal voort te zetten met deze geweldige cast en crew," zei Ocko bij de verlenging van seizoen twee. "AMC+ is een geweldige partner geweest om onze wereld tot leven te brengen en we kunnen niet wachten om de reis voort te zetten."
Vorige aflevering
The Seeker
The Seeker
01x06
Leuk?
1
2
Bekijk stemmen

Reacties (1)

avatar_BlackBiker
06 dec 2022 19:37 -
Hoewel ik niet dolenthousiast was over deze serie is het toch wel jammer. Het had een behoorlijk origineel verhaal en er zat nog zat potentie in om verder te gaan. Helaas.
Reageer
Moonhaven