Missie Warmoesstraat

7,0 / 10
25 min
Misdaad, Drama, Reality
Volg deze serie
7,0 / 10
2seizoenen/26afleveringen/2004 - 2004 
NetwerkNPO 2
De serie is beëindigd
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!

Beschrijving

Looptijd:25 min20042004 (Beëindigd)
Genres:MisdaadDramaReality
Netwerk:NPO 2
Missie Warmoesstraat is een Nederlandse dramaserie van de zender NPO 2. De serie ging in première in 2004.

De EO-serie, die twee seizoenen liep, vertelt het verhaal van Cas Wulffers, een ex-legerpredikant die na zijn pensioen geen zin heeft thuis zijn dagen te slijten. Brutaal stapt hij binnen bij de Amsterdamse politie, die hem op bureau Warmoesstraat een baan als geestelijk verzorger aanbieden. Op het drukke en onderbemande bureau wordt hij met argwaan ontvangen; wat moet men met een ‘politiedominee’?

Al snel blijkt echter dat Cas middels zijn onorthodoxe aanpak een frisse kijk op een vastgelopen zaak kan werpen. Langzaam verovert hij zo een plek op het bureau en wordt de relatie met zijn collega’s beter. Dan verschijnt plots een nieuwe officier van Justitie op het bureau. Ze blijkt de dochter van Cas te zijn. Beiden hebben nauwelijks nog contact met elkaar en langzaam ontrafelt zich de reden voor hun stroeve, onderlinge relatie.

Missie Warmoesstraat, bedacht door ex-agent Simon de Waal (Baantjer, Grijpstra & De Gier, Russen), bestaat uit 26 afleveringen van elk vijfentwintig minuten. In de ruim tien uur die de serie duurt, leggen de makers een grote nadruk op de menselijke kant van het politiewerk. Niet alleen op de relatie tussen de agent en burger dan wel verdachte, maar ook op de sfeer en onderlinge relaties op het bureau. Geheel onlogisch is het dan ook niet dat de serie zichzelf voornamelijk voortstuwt door middel van conflictsituaties. Deze zijn vaak echter te stereotype, vergezocht of ongeloofwaardig om te overtuigen.

Zo start de serie bijvoorbeeld met een aflevering waarin een kind dreigt te verdrinken. Een oplettende voorbijganger belt de politie, maar besluit verder zelf geen actie te ondernemen. Wanneer de politie arriveert – hoeveel tijd er inmiddels verstreken is, is niet duidelijk – is de jongen al verdronken. De moeder, die haar zoontje die middag onbewaakt achterliet, besluit hierop de betreffende agent aan te klagen wegens nalatigheid. Hij zou te laat actie hebben ondernomen. Hoewel de reactie van de moeder met de beste wil van de wereld nog te verklaren valt, psychisch is ze immers compleet ingestort na het horen van het nieuws, kunnen er vraagtekens worden gezet bij het uitgangspunt van deze aflevering. De agent doet er zichtbaar alles aan om de jongen te redden en het is nog maar de vraag of deze wel gered had kunnen worden als de politie op tijd was gearriveerd.
Koop serie

Seizoenen

Seizoen 1
0 / 13
Seizoen 1
Seizoen 2
0 / 13
Seizoen 2

Recensies (0)

Er zijn nog geen recensies van de serie Missie Warmoesstraat.

Vergelijkbare series