Miss Scarlet and the Duke

7.7 / 10
50 min
Misdaad
Volg deze serie
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
7
Ron Schoonwater geeft "Miss Scarlet and the Duke - Seizoen 1" een 7.
Geschreven door Ron Schoonwater op 7 april 2021.
Leuk?
1
0
Bekijk stemmen

Miss Scarlet and the Duke - Seizoen 1

Degelijke en licht humoristische detective en kostuumdrama die pas bij de laatste afleveringen echt interessant wordt.

Miss Scarlet and the Duke is een kostuumdrama dat het wel en wee volgt van Eliza Scarlet (Kate Phillips, Peaky Blinders). Eliza wil haar vader opvolgen als privédetective. Door de tijdsgeest is dit echter niet mogelijk, puur en alleen omdat Eliza een vrouw is. Ondanks alles probeert ze het toch. Wanneer ze al haar eigenwijze charmes in de strijd gooit, krijgt ze toch een enkele zaak onder haar hoede. Dat heeft ze mede te danken aan Scotland Yard inspecteur William 'the Duke' Wellington (Stuart Martin, Jamestown), een vriend van de familie.

Als fijn tussendoortje staat dit kostuumdrama haar mannetje.

Het eerste seizoen kent een aantal inkoppers. De spanning tussen Eliza en William is voelbaar. Eén van de vragen is of ze ondanks al dat bekvechten toch een koppeltje worden. De man-vrouwrelatie is ook al eerder in andere televisieseries en films uitgebeeld. Miss Scarlet and the Duke lijkt in het begin ook een beetje te worstelen met de vraag of het een serieuze detective wordt of toch een humoristische televisieserie. De eerste afleveringen wordt het eigenlijk geen van beiden. Het hangt er een beetje tussenin. Pas bij de laatste twee afleveringen kiest men voor de meer serieuze optie en wordt het verhaal pas echt interessant. Daarvoor worstelt het verhaal te veel met de onmogelijkheden van Kate om in de door mannen beheerste wereld binnen te dringen. Ook als kijker kom je daarom nog wel eens op een zijlijn te staan. Het verhaal wordt namelijk grotendeels verteld vanuit het perspectief van Eliza.

© A&E


De afleveringen kennen bijna allemaal een afgeronde zaak. De laatste twee afleveringen zorgen voor de ontknoping van de rode draad uit dit seizoen. Die rode draad wordt gevormd door de dood van Eliza vader. Eliza probeert in de voetstappen van haar vader te treden en komt tot de ontdekking dat er meer aan de hand is dan zij oorspronkelijk dacht.

In de eerste drie afleveringen kost het iets te veel tijd voordat Eliza haar plekje weet te bemachtigen. Het positioneren van haar wordt ook bemoeilijkt door de grote kans op een huwelijk met de vreemde Rupert Parker (Andrew Gower, Carnival Row). Wanneer dit seizoen vordert krijgt Rupert een steeds prominentere en interessantere bijrol. Door zijn aanwezigheid komt ook een ander taboe uit die tijd in het voetlicht te staan. Welk taboe dat is moet jezelf maar ontdekken aangezien ik anders de verrassing verklap.

Miss Scarlet and the Duke is absoluut niet van het niveau van Sherlock Holmes of (het donkere) The Alienist, maar als fijn tussendoortje staat dit kostuumdrama haar mannetje.
Volg Miss Scarlet and the Duke
Vorige aflevering
The Case of Henry Scarlet
The Case of Henry Scarlet
01x06
Leuk?
1
0
Bekijk stemmen

Reacties (5)

avatar_DAVE2804
07 apr 2021 22:15 -
Ron, je hebt het in je recensie steeds over Kate, maar dat is geen personage. Kate is de naam van de actrice die Eliza Scarlet speelt, het hoofdpersonage uit de serie.
Reageer
avatar_RonSchoonwater
07 apr 2021 23:19
Oeps, je hebt helemaal gelijk. Ik zie nu dat ik het in het begin al fout gegaan is. Ik ben daarna wel consequent in het herhalen daarvan 😉 Zal vragen of het aangepast kan worden. Bedankt voor je scherpte.
Reageer
avatar_DAVE2804
08 apr 2021 05:46
Geen dank, Ron. Verder wel een goede recensie, hoor 😉
Reageer
avatar_Mandy1966
08 apr 2021 08:47
Heb het aangepast, bedankt voor het melden.
Reageer
avatar_RonSchoonwater
08 apr 2021 09:29
Bedankt voor de snelle service! :)
Reageer

Nieuwste recensies

Homeland - Seizoen 8

8.5

Shadow and Bone - Seizoen 1

8.5

Big Brother (BE/NL) - Seizoen 1

7.5

The Irregulars - Seizoen 1

7

Ginny & Georgia - Seizoen 1

7

Line of Duty - Seizoen 6

9