Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
6.5
Wichita van Rijkom geeft "Mijn Zaak is de Beste - Eerste aflevering" een 6.5.
Geschreven door Wichita van Rijkom op 22 juli 2018.
Leuk?
1
0
Bekijk stemmen

Mijn Zaak is de Beste - Eerste aflevering

Het is zomertijd wat inhoudt dat er op de Nederlandse tv vooral herhalingen, sportuitzendingen en films te zien zijn. Toch heeft RTL besloten dit jaar de zomerprogrammering iets aan te passen met enkele nieuwe programma’s. Mijn Zaak is de Beste is er hier één van en zal de komende weken iedere woensdagavond om half negen te zien zijn op RTL4. Hierin gaan drie bedrijven de competitie met elkaar aan in de hoop uitgeroepen te worden tot de beste binnen hun vakgebied. De jury zijn zijzelf, samen met één BN’er die ook punten verdeelt. Aan het eind van iedere aflevering wordt een winnaar gekozen die met de trofee en titel naar huis mag. Iedere week staat weer een andere branche centraal en de BN’er is ook telkens weer iemand anders met een affiniteit voor de te beoordelen sector.

Het programma deed mij erg denken aan TLC’s Four Weddings



Mijn Zaak is de Beste is een productie zonder presentator die met behulp van een voice-over en de kandidaten zelf tot een geheel komt. Tijdens de eerste aflevering draaide het allemaal om de vachtverzorging van honden en streden drie trimsalons tegen elkaar. Salon Doggy Style uit Hardenberg, gerund door oud-judoka Jessica die naast haar trimcarrière ook een ruwharige dwergteckel fokker is. De luxe salon Caja in Drenthe, gerund door Carla die oud-dierenartsassistente is en ook Labradoodles fokt. En Peet’s Mobiele Trimsalon, een reizende salon in Noord-Holland die gerund wordt door moeder Petra met hulp van dochter Janine, onder toeziend oog van haar roedel Chihuahua’s. Alle drie de dames bezochten samen elkaars salon om te kijken hoe het gesteld was met de hygiëne, klantvriendelijkheid en uitstraling. Aan het eind van de bezoekjes werden cijfers gegeven voor alle onderdelen en deze werden weer opgeteld bij het cijfer gegeven door de BN’er.

Ik moet misschien bij deze recensie vermelden dat ik een tikkeltje bevooroordeeld ben als het gaat om het thema van deze aflevering. Als groot hondenliefhebber, kenner en eigenaresse van honden die heel wat vachtverzorging vragen vond ik het onderwerp trimsalons zeer interessant. Ik keek er misschien dan ook wel met een ietwat fanatieker oog naar dan de gemiddelde tv-kijker. Echter moet ik zeggen dat, ondanks wat kleine puntjes hier en daar, ik het grotendeels eens was met de commentaren van de kandidaten en ook in de productie zelf verder weinig irritaties kon vinden. Het programma zat leuk in elkaar en de manier waarop er met de dieren werd omgegaan was integer en professioneel. Het programma deed mij erg denken aan TLC’s Four Weddings, waarbij bruiden elkaars bruiloften bezoeken, beoordelen en er uiteindelijk één van hen wint. Mijn Zaak is de Beste streeft een soortgelijk doel na, en op een best aardige manier moet ik zeggen.

Kijkcijferrecords zullen er zeker niet verbroken worden en tijdens het ‘hoogseizoen’ van de televisiewereld zou Mijn Zaak is de Beste nooit overleven.



De BN’er deze week was model Kim Kötter die samen met haar dwergkeesje Snoet een bezoek bracht aan de drie salons (dit ras wordt ook wel Pomeranian of ‘pommetje’ genoemd, de Engelse benaming en liefkozende afkorting hiervan, niet te verwarren met Pomeriaan wat een term is die alleen broodfokkers gebruiken). Met een pommetje als gezinslid weet zij als geen ander hoeveel vachtverzorging een hond nodig kan hebben en was zij dan ook een goede ervaringsdeskundige. Iedere salon had zo zijn plus- en minpunten en eigen visie over hoe om te gaan met hun klanten. De kandidaten zelf, af en toe een tikkeltje arrogant, gaven desondanks eerlijke cijfers aan elkaar wat voor een terechte uitslag zorgde. Het programma was luchtig, simpel en duidelijk gericht op de vakantie vierende kijker. Iets waar je makkelijk een aflevering van kan missen, maar wat leuk genoeg is om een klein uurtje entertainment te bieden als je er voorbij zapt.

Ik kan mij zo voorstellen dat mensen die niks met honden hebben deze episode wellicht minder kunnen waarderen dan ik. Gelukkig voor hen is het thema telkens eenmalig en gaat de strijd volgende week tussen drie vishandels. Voor mij was dit onderwerp echter zeer toepasselijk waardoor ik mij dan ook een avondje prima heb vermaakt. Toevallig heb ik tijdens de selectieperiode nog vrienden met een trimsalon gewezen op de mogelijkheid tot deelname. Geen van hen is uiteindelijk uitgekozen om mee te doen maar het was daarom extra leuk om te zien wie er wel waren geselecteerd. Is dit een programma dat ik me over een jaar nog herinner? Nee, ik denk het niet. Kijkcijferrecords zullen er zeker niet verbroken worden en tijdens het ‘hoogseizoen’ van de televisiewereld zou Mijn Zaak is de Beste nooit overleven. Maar het zit niet slecht in elkaar en tijdens de saaie zomermaanden vind ik persoonlijk dit soort programma’s soms heerlijk ontspannend om naar te kijken.
Volg Mijn Zaak is de Beste
Vorige aflevering
Aflevering 7
Aflevering 7
01x07
Leuk?
1
0
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst
Mijn Zaak is de Beste