Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
8.5
anonymous geeft "Midnight, Texas - Seizoen 1" een 8.5.
Geschreven door anonymous op 21 Oktober 2017.
Leuk?
2
0
Bekijk stemmen

Midnight, Texas - Seizoen 1

"It's Midnight. You don't need to pretend to be normal. Let your freak flag fly." - Grandma

De vraag is vaak: is het hele seizoen net zo goed als de eerste aflevering? In veel gevallen is het antwoord daarop: "Nee". Maar, in het geval van Midnight, Texas is dat wel het geval. De rest van de serie was net zo goed, zo niet beter dan die eerste aflevering. Nu ben ik al fan van de boeken van Charlaine Harris, en vond ik True Blood een heerlijke serie, dus is dit een serie die helemaal in mijn straatje past. Ben je gek op vampiers, geesten, buitenaardse en andere fantasiewezens? Dan is Midnight, Texas misschien ook iets voor jou. In Midnight wonen namelijk bijna alleen maar fantasiewezens.

Midnight, Texas
© NBC

Manfred Bernardo (François Arnaud, Borgias) is één van die wezens. Op aanraden van zijn oma, en omdat hij op de hielen wordt gezeten door iemand die hem levend wil villen, vertrekt hij naar Midnight; een klein stadje ergens in Texas. In zijn oude camper en met de geest van grootmoeder neemt hij zijn intrek in het stadje. Al snel komt hij erachter dat bijna iedere bewoner in Midnight een gave heeft. Zo ontmoet hij de vampier Lem (Peter Mensah, Sleepy Hollow), diens vriendin Olivia Charity (Arielle Kebbel, The Vampire Diaries), de heks Fiji Cavanaugh (Parisa Fitz-Henley, Luke Cage) en de serveerster Creek Lovell (Sarah Ramos, Parenthood).

Elk wezen heeft zijn eigen, soms tragische verhaal

Na een barbecue, waar de inwoners van Midnight het lichaam van een jonge vrouw vinden, roept Manfred haar geest op. Helaas wonen er meer geesten in Midnight en voor Manfred het doorheeft wordt zijn kamer compleet gevuld met geesten, en één demon. De geesten kan Manfred wel aan, maar voor het bestrijden van de demon heeft hij de hulp nodig van heel wat stadsgenoten. De strijd van Manfred tegen de demon loopt als een rode draad door het eerste seizoen, daarnaast worden de inwoners stuk voor stuk voorgesteld aan de kijker. Zo leer je iedereen kennen. Elk wezen heeft zijn eigen, soms tragische verhaal. Vooral de verhalen van Lem en Joe (Jason Lewis, Sex and the City) vind ik erg mooi. Beiden karakters maakten op mij de meeste indruk.

Midnight, Texas
© NBC


Is Midnight, Texas een tweede True Blood? Nee, zeker niet. True Blood werd gemaakt door HBO, een maatschappij die seks, drug en geweld niet schuwt. Midnight, Texas is een beetje het brave broertje van de bekende vampierenserie. Er wordt meer ingegaan op karakters en zijn er meer dialogen. Maar dat maakt het niet minder interessant. Was deze serie ook beter af geweest bij HBO? Ja, dat denk ik wel. Er zit veel meer in de serie dan ze nu hebben laten zien. Misschien doen ze het in het tweede seizoen een stuk beter en zien we wat meer spanning en sensatie. Op dit moment is nog niet bekend of er een tweede seizoen komt. Na het zien van de laatste aflevering hoop ik daar wel op. De serie van Charlaine Harris bestaat uit drie boeken, dus laten we hopen dat die alle drie verfilmd gaan worden.
Volg Midnight, Texas
Vorige aflevering
Yasss, Queen
Yasss, Queen
02x09
Leuk?
2
0
Bekijk stemmen

Reacties (1)

avatar_Olga2000
21 okt 2017 23:37 -
Ja, heel leuke serie. Alle personages raken je.
Reageer
Midnight, Texas