Midnight, Texas

7.6 / 10
45 min
Bovennatuurlijk
Volg deze serie
Bekijk trailer
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
5.5
Henk Vernout geeft "Midnight, Texas - Eerste Aflevering" een 5.5.
Geschreven door Henk Vernout op 1 augustus 2017.
Leuk?
2
1
Bekijk stemmen

Midnight, Texas - Eerste Aflevering

Xylda: You'll be safe in Midnight. Manfred: That would mean a whole lot more coming from someone who wasn't dead.


Een nieuwe fantasy-serie, gebaseerd op een boekenreeks van Charlaine Harris. Engelen, vampiers, heksen, helderzienden en weerwolven: alles komt langs. Bij het schrijven van de vorige zin ben ik veel mensen al kwijt, dat weet ik. De vraag is dan ook: heeft deze serie enige kwaliteit?

Midnight, Texas gaat over een stadje (Midnight) in Texas waar, door veel mythische energie, allerlei vreemde wezens naartoe getrokken worden. In deze serie volgen we Manfred Bernardo (Francois Arnaud, The Borgias), een helderziende die, door toedoen van zijn oma, op de vlucht is en terecht komt in Midnight. Overdag is dit stadje vrij doorsnee, maar ’s nachts worden er verschillende plottwisten voorbereid.

© NBC

Ik kan er weinig anders van maken, maar, je verwacht het nooit, het plot slaat werkelijk nergens op. Ik vroeg me na zo’n dertig minuten af of er überhaupt wel een plot in deze pilot zat. Wat willen de makers? De kijker bang maken? De kijker verwarren? Een meeslepend verhaal vertellen? Het lukt allemaal niet echt. Veel ‘plot’ is makkelijk te doorzien en erg makkelijk geschreven. Als fan van True Blood (een andere serie die ook gebaseerd is op een boekenreeks van Charlaine Harris) ben ik ontzettend teleurgesteld.

Acteertechnisch is het ook geen hoogstandje. Toch zijn niet alle acteurs per se slecht. Het zijn alleen ontzettende stereotypen. Sommige brengen het er beter vanaf dan anderen. Peter Mensah (Sleepy Hollow) heeft een soort, hoe beschrijf ik dit, natuurlijke geheimzinnigheid over hem wat erg goed van pas komt bij de rol die hij hier speelt. En ook Arielle Kebbel (Ballers) lukt het nog aardig om het script tot leven te brengen. De rest is, helaas, niet noemenswaardig.

[image-70222]
Het camerawerk van deze pilot is verassend genoeg van redelijke goede kwaliteit. Er worden relatief mooie beelden getoond die ook op een natuurlijke en fijne manier bewerkt zijn. De special effects, die in een serie als deze natuurlijk veelvuldig gebruikt worden, zijn ook prima. In ieder geval niet afleidend, wat in veel andere series wel het geval is.

Raad ik aan om deze serie te gaan kijken? Nee.
Ga ik het kijken? Hoogstwaarschijnlijk.
Ik ben soms gewoon een sucker voor ‘plotloze’ fantasie-series.
Dit is een guilty pleasure serie, meer is het écht niet.

Een hele magere voldoende!
Volg Midnight, Texas
Vorige aflevering
Yasss, Queen
Yasss, Queen
02x09
Leuk?
2
1
Bekijk stemmen

Reacties (7)

avatar_ellenvangenechten10
01 aug 2017 09:53 -
Ik ben net wel benieuwd hoe dit verder zal verlopen...
Reageer
avatar_H3nDri3
01 aug 2017 13:32 -
Heb deze halverwege afgezet. Slap aftreksel van True Blood en kon mij totaal niet boeien.
Reageer
avatar_renzoroy
01 aug 2017 16:35 -
Totaal niet mee eens met deze recensie. Ik vond de 1e ep veel belovend en ben zeker benieuwd waar het verhaal verder heen gaat. Zeker een aanrader voor fans van series als Supernatural Het acteerwerk vond ik helemaal niet zo slecht en nog een pluspunt: Geen irritante Sookie met dat hinderlijke accent ;) :)
Reageer
avatar_misspanje
01 aug 2017 16:47 -
Ik vondt de eerste aflevering goed en ben erg benieuwd hoe het verhaal verder gaat
Reageer
avatar_Olga2000
02 aug 2017 21:45 -
Voor mensen die niet downloaden: vanaf volgende week dinsdag op Spyke NL.
Reageer
avatar_Hangmat
03 aug 2017 23:33 -
Eerlijk is eerlijk, de tweede aflevering was al stukken beter. Beter gestroomlijnd, meer plot maar nog steeds niet overtuigend qua acteerspel. Maar met deze stijgende lijn kan het misschien nog wel wat worden. Met de nadruk op misschien :)
Reageer
avatar_sharky
13 aug 2017 12:52 -
Ik heb zojuist de eerste 2 afleveringen gezien en al moet je er even inkomen,zoals bij zoveel series,heeft deze serie toch zijn charme,vind het tot nu toe goed ben benieuwd wat ze ervan gaan maken dus blijft het volgen,ben wat minder cynisch dan sommige en ik vergelijk de ene serie niet met de andere.dus ik geef het een kans.
Reageer

Nieuwste recensies

Little Fires Everywhere - Seizoen 1

8.5

White House Farm - Seizoen 1 (DVD)

7.5

FBI: Most Wanted - Seizoen 1

5.5

W glebi lasu (The Woods) - Seizoen 1

7.5

La Casa De Las Flores - Seizoen 3

8

Penny Dreadful: City of Angels - Seizoen 1 (eerste zes afleveringen)

5